21.11.2002 00:28, Log-us, Komentárov: 0
Rallisport Challenge

Rallisport Challenge

Rallye hru Rallisport Challenge má na svedomí sám gigant Microsoft a jeho Game Studios. Ako sme si už u Microsoftu zvykli, hry jeho produkcie bývajú zväčša z kvalitného súdku, čo platí aj o tomto titule. Ako hovoria v upútavke na M*A*S*H: ,,Dočkali sme sa nečakaného" a máme tu jednu z najlepších rallye, aká kedy bola vyrobená.

Rallye hru Rallisport Challenge má na svedomí sám gigant Microsoft a jeho Game Studios. Ako sme si už u Microsoftu zvykli, hry jeho produkcie bývajú zväčša z kvalitného súdku, čo platí aj o tomto titule. Ako hovoria v upútavke na M*A*S*H: ,,Dočkali sme sa nečakaného" a máme tu jednu z najlepších rallye, aká kedy bola vyrobená.

Osobne nepatrím medzi priaznivcov tohto športu, nehovorím, ak ide o pasívne sledovanie, tak sa na to rád pozriem. No pri monitoroch obrazoviek (a to nehovorím o skutočnosti) je ovládanie vozidla, rútiaceho sa slušnou rýchlosťou po kľukatých, v horšom prípade zľadovatelých strmých cestách, riadna fuška a na niečo také som jednoducho... lenivý.

Po otvorení obalu s hrou Rallisport Challenge väčšinou každého upúta nezvyčajné množstvo CD, na ktorých sa hra rozkladá. Darmo, žijeme v civilizácii, ktorá neustále napreduje a v prípade hier je potrebný stále väčší a väčší priestor na uchovanie dát. RSCh sa "rozprestiera" na celých 3CD, čo je na závodnú hru dosť nezvyčajné a nečakané. Ak si myslíte, že takto "veľká" hra bude zaberať na disku dosť veľa miesta, nemýlite sa. Je to celých 1,8 GB, čo je, opakujem, na závodnú hru neobvyklé. Hra sa tým aj nejakú tu dlhšiu dobu inštaluje, takže si počas inštalácie kľudne "hoďte šlofíka".

RSCh ponúka od samého začiatku niekoľko noviniek. V hlavnom menu zaujme niekoľko volieb, ako Kariéra, Single Race či Time Trial. Ak ide o Singe Race, tu dostávame na výber jeden zo štyroch rally športov a to: Rally (klasická rallye), Hill Climb (pre anglicky menej zdatných voľne kopcový "štverák"), Rallycross a Ice Racing. V prípade Hill Climb a Rallycross nebude možné tieto herné módy si vyskúšať na začiatku, pretože je tu určitý finančný limit, ktorý musíte splniť v kariére. Je teda na výber iba niekoľko tratí v Rally a Ice Racing a pár áut. Tratí je v hre celkovo 48, všetky graficky krásne prepracované, odohrávajúce sa v rôznych prostrediach, ale o grafike neskôr.

Hra disponuje licenciou od samotných General Motors a Ford Motor Company, ale čo iné by sme od Microsoftu mali čakať? Po zablatených, piesočnatých, zľadovatených vozovkách sa teda prehaňajú skutočné vozidlá. Je ich 29 a za všetky spomeniem hádam klasický Peugeot 307, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Saab 9-3 Viggen, Peugeot 206, Toyota Corolla, Audi Quattro S1 a milo ma prekvapil Volkswagen Beetle. Octávie sme sa, bohužiaľ, opäť nedočkali. Hra má pokročilý damage systém, takže narozdiel od Need for Speed 6 sa autá naozaj poškodia už po prvom náraze, vzhľadom na všetky fyzikálne okolnosti, čo je badateľné aj na neskoršom ovládaní auta. Ak ide o fyziku vozidiel, je, ako inak, zvládnutá maximálne profesionálne. Všetky sa správajú presne tak, ako by mali a to v závislosti od povrchu, po ktorom si "to hasíte". Teda je cítiť obrovský rozdiel medzi asfaltkou a ľadom, na ktorom je auto takmer neovládateľné.

Graficky je hra dokonalá. Zo súčasných grafických kariet dokáže "vyždímať" úplné maximum, čo sa grafických detailov týka. Modely áut sú maximálne realisticky prepracované, doladil by som, možno oblasť diskov (ohľadne diskov bolo na tom NFS podstatne lepšie) a neviem ako vy, ale ja som nepostrehol na autách odrazy skutočného okolitého sveta. Nastaviť sa v options, však, dá strašne veľa a tak po úspešnej celkovej degradácií detailov hru, možno, rozchodíte aj na značne poddimenzovanej mašine minimálnych požiadaviek. Ak ale RSCh spustíte na "delu", uvidíte jednoznačne to najlepšie rally dielo, aké bolo kedy vydané.

Celkovo hru Rallisport Challenge hodnotím veľmi kladne. Realistické správanie vozidiel, výborná hrateľnosť a dokonalá grafika sú jednoznačne najsilnejšie stránky každej závodnej hry, vrátane tejto.

#aut#

Rallisport Challenge

VÝROBCA: Microsoft
DISTRIBÚTOR: Microsoft
MINIMÁLNA KOFIGURÁCIA: P 733, 128 RAM,32 Grafika, 1,5 GB HDD
DOPORUČENÁ KOFIGURÁCIA: P 1,7 GHz, 256 RAM,64 Grafika, 1,8 GB HDD
3D KARTA: Ano
MULTIPLAYER: Ano
TYP: Sport
VERDIKT: Vynikajúco spracovaná rallye
HODNOTENIE: 89%

Zdroj: gamesweb

Log-us
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012