18.10.2002 00:27, Vampire Slayer, Komentárov: 0
Operation Flashpoint: Resistance

Operation Flashpoint: Resistance

Moje meno je Viktor Troska. Som bývalým členom elitnej sovietskej divízie zvanej SpetzNatz. Zanechal som všetko, čím som bol, kvôli stále sa ozývajúcemu svedomiu, ktoré mi ukazovalo nespočet tvárí, ktorých som zbavil života. Moje kroky ma odniesli do rodnej vlasti, na miesto, ktoré najviac poznám, na ostrov Nogova. Tu som sa usadil a začal žiť relatívne kľudný život s povolaním sudcu.

Moje meno je Viktor Troska. Som bývalým členom elitnej sovietskej divízie zvanej SpetzNatz. Zanechal som všetko, čím som bol, kvôli stále sa ozývajúcemu svedomiu, ktoré mi ukazovalo nespočet tvárí, ktorých som zbavil života. Moje kroky ma odniesli do rodnej vlasti, na miesto, ktoré najviac poznám, na ostrov Nogova. Tu som sa usadil a začal žiť relatívne kľudný život s povolaním sudcu.

...Už ani neviem, ktorý to bol deň. Deň, ako každý iný. Autobus meškal ako obvykle. Pri konverzácií s kolegami nás prerušil vodič, aby sme zbystrili pozornosť na rádiové vysielanie. Socialistická strana sa odvrhla a jej členovia sa vybrali do Moskvy. Chvíľa polemizovania sa skončila konečnou zastávkou. A potom to začalo ... Vylodenie Sovietskych jednotiek, z miestneho rozhlasu sa ozval ten nepríjemný hlas, ktorý oznamoval, že ONI sú osloboditelia, že ONI nám prišli navrátiť krásu socialistického života, to sú ONI, ktorí nás vykúpia od kapitalizmu, z čoho som pochopil len to, že to sú ONI, ktorý nás „zotročia” ... Ja som sa vojne odvrátil chrbtom, no ona si ma našla. Nikdy sa pred ňou neschovám ... Po pár dňoch som zistil, že ma potrebujú, že ma volajú. Vedel som, že nemáme šancu, no vedel som tiež, že to je moja povinnosť, moje prekliatie ... Pridal som sa k odporu ...

Takýto dáky je úvod, začiatok, prolog (nazvite si to ako chcete) fanúšikmi očakávaného datadisku Operation Flashpoint : Resistance. Hru Operation Flashpoint : Cold War Crisis ani nebudem predstavovať, pretože pevne dúfam, že taký človiečik, ktorý ju nepozná ani neexistuje!

Už z názvu hry sa dá pochytiť, že hra sa bude orientovať na tzv. skupinku Resistance (Takí Čečenci v Groznom), ktorá bude plniť rôzne „teroristické” akcie, typu ukoristenie nepriateľských nákladiakov s muníciou, ničenie predsunutých hliadok, odrážanie tankových útokov ... proste všetko, čo k tomuto povolaniu patrí. A verte, že to je fakt super, musíte sa naučiť bojovať v menšine, proti lepšej kvalite, naučiť sa bojovať ako partizán. Misie sú skvelo navrhnuté, každá má v sebe špetku originality. Hneď doprudu Vás upozorním, že ak sa chcete pustiť do tohto produktu, prejdite si najskôr originálku. Ja len preto, aby ste boli aspoň trochu pripravený na drsnú obtiažnosť, pretože hrať za povstalcov znamená mať málo munície, zbraní a samozrejme aj ľudských zdrojov . . .

Tu napríklad dochádza k prvej zmene oproti Cold War Crisis. Hneď prvým faktorom je skutočnosť, že strelivo, „náradie” a príslušníci FIA sa prenášajú do ďalších misií. Tento subjekt považujem za výborný nápad, pretože udržuje človeka v stave, že ak stratí celé mužstvo budúce misie budú ťažšie. Osobne som zažil, že pri plnení misie, kde som musel ukoristiť dáke Téčka, sa oplatí okradnúť màtvoly ... „všetko prebehlo v pohode. Samozrejme, že sa v danej oblasti objavili aj príslušníci Anti-Tank craft, aby odskúšali Armor mojich Zlatíčiek. Po eliminácii som si vyskočilz tanku a zobral som si jedno RPG-Nh-75 na plece. Aký som bol rád, že som tak urobil - v následujúcom queste ma prepadli 2 BVP-čka, ktoré som za pomoci daného RPG odpravil do centrálne riadeného hospodárstva (šrotu). S ľudskými zdrojmi je to to isté, ak Vám v misií popravia celú jednotku skúsených, môžete sa tešiť, že budúcu potiahnete so zelenáčmi, hold taká vojna.

Príbeh OF>Resistance je zasadený do časov ešte pred Sovietskou inváziou na Everon, do nového ostrova s názvom Nogova. Je približne taký veľký ako Everon, Malden a Kolgujev dohromady. Áno hovorím tu zase o rozľahlosti 100km2. Len tak námatkovo – Lost Heaven z Mafie má rozlohu cca 10km2 a sami viete, že cesta AUTOM z jedného konca na druhý trvá niekoľko minút, čo potom Flashpoint.

Medzi prvé čo Vám padne do oka je grafika. RV Engine Flashpointu je veľmi uznávaný pre svoju schopnosť obsiahnuť obrovský exteriér pri dobrých detailoch. Čo bola čistá pravda. Teraz je však použitý vylepšený Engine kvôli ktorému Resistance vyzerá ÚŽASNE! Cold War Crisis som bránil vždy - keď ho niekto napadol, že má slabšiu grafiku, vždy som to vykladal, že je to na úkor obsiahlosti, no teraz nemá právo ani len pripomienky. Áno, stromy majú realisticky vyzerajúce lístie, tiene sú super, vzhľad domov, panelákov je úžasný, a to ešte nehovorím o vzhľade jednotiek.

Zbrane a jednotky sa skoro nezmenili. Novinkou týkajúcou sa zbraní bolo pridanie pištol, a to Glock17 a Berrety 92F. Aj keď neviem, či nájdu nejaké uplatnenie. Bohemia Interactive do hry zabudovala aj policajné jednotky of Nogova. Veľmi originálna myšlienka, aj keď zasa by sa o tom dalo polemizovať, či v boji budeme potrebovať policajný džíp. Tiež sa dá zajazdiť si aj na dvojkolesových mašinách.

Storyline, alebo dej ,je jednou zo silných stránok tohto datadisku. Úplne Vás pohltí. Tak ako aj vo Flashpointe, aj tu sú jednotlivé misie kampane pospájané enginovými-video-sekvenciami, ktoré majú fakt šmrnc. Mnoho ľudí si sťažovalo, že originál sa dá savenúť iba raz počas misie, že vraj to je frustrujúce. Ak aj Vy patríte medzi nich, nepoteším Vás, pretože Resistance je taký istý. Podľa mňa to je vynikajúci ťah, pretože keď sa dá saveovať stále, nedrží Vás žiaden adrenalín. Lenže ak môžete iba raz, vtedy to je to správne vzrúšo, všetky zmysy sú na maxime, nesmiete nič prehliadnúť, inak máte Bullet In Your Head ... Load. A tak to má byť.

Ak dokončíte kampaň a stále priahnete po ďalších úlohách hra obsahuje ďaľších 5 single-player bojísk. Ďalej je k dispozícií 9 nových multi-playerových máp. Hovorí sa, že Resistance bol ohľadne on-line hrania celkom remakenutý – tvorcovia hovoria, že „už to je oveľa lepšie,” sám to otestované nemám, takže žiaden komentár.

Čo povedať na koniec ... Resistance dáva nové možnosti hratelnosti pôvodnej verzii, tiež prináša úchvatnú grafiku obsiahnutú v prostredí čítajúcom 100km2, ďalej je vložený vynikajúci dej a perfektné partizánske misie, so skvelým ozvučením. Proste Flashpoint ... !

#aut#

Operation Flashpoint: Resistance

VÝROBCA: Bohemia Interactive Studio
DISTRIBÚTOR: CENEGA
MINIMÁLNA KOFIGURÁCIA: P 500, 128 RAM, 3D Karta
DOPORUČENÁ KOFIGURÁCIA: P 750, 256 RAM
3D KARTA: Ano
MULTIPLAYER: Nie
TYP: Takticko-Akčná
VERDIKT: Let´s Have A Fun
HODNOTENIE: 90%

Zdroj: gamesweb

Vampire Slayer
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012