26.07.2002 00:27, Ivo Ninja, Komentárov: 0
Mobile Forces

Mobile Forces

Kvalitnú doomovku dokáže vytvoriť len niektorý z teamov točiacich sa niekedy okolo id Software (Raven Software, Ritual, Rogue Entertainment, 2015, Gray Matter), Valve alebo Epicu. Toto nepísané, ale až na výnimky obvykle platiace pravidlo sa teraz pokúsili nabúrať britský Rage Software. Ich prvotina na poli teamových first-person akcií sa volá Mobile Forces a beží na licencovanom Unreal Warfare engine od Epicu.

Kvalitnú doomovku dokáže vytvoriť len niektorý z teamov točiacich sa niekedy okolo id Software (Raven Software, Ritual, Rogue Entertainment, 2015, Gray Matter), Valve alebo Epicu. Toto nepísané, ale až na výnimky obvykle platiace pravidlo sa teraz pokúsili nabúrať britský Rage Software. Ich prvotina na poli teamových first-person akcií sa volá Mobile Forces a beží na licencovanom Unreal Warfare engine od Epicu.

Ako názov hry napovedá, veľa vecí sa v Mobile Forces točí okol rôznych typov vozidiel a transportérov, ktorých fyzikálny model patrí ako napr. v pripravovanej českej Mafii k tým skutočne prepracovanejším. Zábavnosť Mobile Forces prekvitá značne aj v sieťovej hre, kde je veľmi zaujímavé vžiť sa boja, kde proti sebe bojujú a strieľajú posádky dvoch plne naložených áut.

V tú chvíľu stačí šikovne trafiť pneumatiku a vodič inkriminovaného vozidla bude mať hneď potiaže, pretože mu riadenie bude ťahať na jednu stranu (dokiaľ sa kolo po pár sekundách neobnoví) a stáva sa pre nepriateľský team ľahkým terčom. A čo takto radšej vyhodiť protivníka do vzduchu alebo ho nechať usmažiť vo vlastnej šťave? Každé auto predsa potrebuje k pohybu nejakú pohonnú hmotu, ktorá patrí medzi horlavé látky a presný zásah do nádrže by toto mohol spôsobiť... Možností a taktík je na nespočítanie a Rage Software tento herný potenciál vyťažili dostatočne.

Hra obsahuje 12 levelov, počas ktorých sa mimo iného pozriete do prístavných dokov, nákupných stredísk, skladísk a pod. Ďalej tu na vás čaká osem spôsobov hry, jedným z nich je napríklad „Safe Cracker“, kde je cieľom vniknúť do nepriateľskej základne a ukradnúť zlaté prúty z ich sejfu. K dispozícii je 9 rôznych zbraní, každá ma naviac alternatívny palebný mechanizmus. Vybrať si môžete taktiež z niekoľkých druhov vozdiel, ktoré tu nie sú len pohyblivou krabicou. Sú samozrejme plne vyzbrojené a ich naprogramovania sa ujal chlapík, ktorý má na svedomí taktiež Grand Theft Auto 3 a Wild Metal Country – takže vedzte, že Mobile Forces obsahuje trošku vymakanejšie a zároveň aj náročnejšie ovládanie.

Hra Mobile Forces je teda zaujímavá hneď niekoľkými faktami – beží na jednej z posledných verzií Unreal enginu s podporou rozlahlých vonkajších levelov, ktorý ste zatiaľ nikde inde nemohli na vlastné oči vidieť. Ďalej sa môže pochváliť realistickým fyzikálnym enginom a vyskytujú sa tu podobne ako v Command & Conquer: Renegade alebo v niektorých prídavných mapách pre Counter-Strike i vozidlá k používaniu. Toto využitie vozidiel je na tom podobne ako napr. v úspešnej hre Halo na X-BOX.

Ako vidíte, celé to nie len znie, ale vskutku aj je veľmi zaujímavé. Hru by som teda konečnými slovami charakterizoval ako taký mix Unreal Tournament, Counter-Strike a Command & Conquer: Renegade.

#aut#

Mobile Forces

VÝROBCA: Majesco
DISTRIBÚTOR: Rage Software
MINIMÁLNA KOFIGURÁCIA: PII 300, 32mb ram
DOPORUČENÁ KOFIGURÁCIA: PII 600, 64mb ram
3D KARTA: Ano
MULTIPLAYER: Ano
TYP: 3D Action
HODNOTENIE: 70%

Zdroj: gamesweb

Ivo Ninja
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012