03.04.2011 16:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 3
Headset F540 a myš G700 - pre hráčov každého druhu

Headset F540 a myš G700 - pre hráčov každého druhu

Naďalej pokračujeme v rubrike zaoberajúcej sa herným hardvérom, v ktorej si pre tentokrát predstavíme ďalšie lahôdky z rady Gaming od spoločnosti Logitech. Čo so sebou prináša závan inovácií si tak povieme v našej detailnej analýze.

Po testovaní hernej klávesnice a PC headsetu od Logitechu sa nám dostávajú do praciek ďalšie kúsky, ktoré by si žiaden poriadny hráč nemal nechať ujsť. Jedná sa konkrétne o konzolové slúchadlá F540 a nový model myšky nesúcej označenie G700. Nielenže ponúkajú bohaté funkcie, ale taktiež ich prevedenie a celková manipulácia navodzujú dojem absolútneho herného Olympu. Ako vidíte, nadšenie neskrývame, avšak pozrime sa im na chrup o čosi z bližšia.

Logitech Wireless Headset F540 – správna voľba pre Xbox 360 a PS3

Pre niekoho je možno problémom zaobstarať si adekvátnu náhlavnú súpravu pre PC, nie to ešte pre ich „obývacích miláčikov“. Vo švajčiarskej spoločnosti však mysleli aj na tzv. konzolových hráčov, ktorí v otázke hier radšej ako po tradičnej klávesnici s myškou siahnu po gamepade. A tak sa po septembrovom oznámení modelu F540 dostal konečne na trh poriadny zástupca konzolových headsetov. Poznámka: bezdrôtový!

Headset F540 si zamilujete doslova na prvý pohľad. Niežeby bolo jeho nadizajnovanie ktovieako výnimočné, napohľad ťažký a hlavne pevný tvar ale sedí na hráčovej hlave ako uliaty (vzhľad sa viac-menej ponáša na ten modelu G930). Slúchadlá pokryjú kompletne celú ušnicu, a tak zabezpečia, že vás počas hrania nevyrušia žiadne okolité zvuky. Čo však hráči ocenia o čosi viac je spomínaná bezdrôtová technológia, ktorá pracuje v bezdrôtovom pásme 2,4 GHz. Jej fungovanie zaobstaráva nenápadná čierna stanica vysielajúca signál priamo zo zapojených zariadení. Predný panel stanice je obohatený o USB vstup, vďaka ktorému môžete ľahko dobiť vybitý headset (údaje od výrobcu hovoria o približne 10 hodinovej výdrži) a trojicou indikátorov, ktoré signalizujú počet zapojených prístrojov. Zo zadnej strany sa vstupov nájde o niečo viac, keďže je do stanice možné zapojiť až tri rozličné zariadenia (okrem konzol aj DVD či MP3 prehrávač).

Keďže je však F540-tka k dispozícii predovšetkým pre konzolistov, preklepli sme si ju samozrejme na vlastnej koži aj v tomto smere. Hoci sa v obrovskej krabici od headsetu nájde káblov požehnane, medzi najpotrebnejšie patria hlavne tie prislúchajúce vašej konzole (počiatočný chaos z káblov pre zapojenie do zvukových výstupov prehrávača zahladia pribalené obrázkové a textové manuály). My sme kvality slúchadiel okúsili na konzole Xbox 360 a musíme uznať, že aj napriek tomu, že sa jedná o stereo zvuk, radíme ich s čistým svedomím medzi najlepšie konzolový hardvér na trhu. Utkvel nám v pamäti najmä nezabudnuteľný Alan Wake, ktorý zásluhou modelu F540 vynikol ešte o kus viacej aj v audio oblasti. Pripočítajte si k tomu mikrofón s potlačeným šumom okolia a môžete sa bezstarostne pustiť do online komunikácie s vašimi priateľmi. Zaujme aj jednoduchá manipulácia, nakoľko sa všetky potrebné tlačidlá nachádzajú implementované priamo na ľavom slúchadle odkiaľ následne bezproblémovo smiete nastavovať hlasitosť zvuku hry a mikrofónu a taktiež tu nájdeme tlačidlo Input na prehadzovanie medzi jednotlivými práve používanými zariadeniami.

Z bezdrôtového headsetu F540 sme jedným slovom nadšení. Pre všetky vyššie uvedené kladné skúsenosti mu preto udeľujeme poriadne vysokú známku.

Naše hodnotenie: 9,5

 

Logitech Wireless Gaming Mouse G700

Z našich doterajších testov musí byť hádam každému jasné. že je rada Gaming zameraná doslova na akýkoľvek detail hráčovej hernej základne. Nezaostáva snáď v žiadnom smere a snaží sa ísť pevne ruka v ruke s požiadavkami modernej hráčskej komunity. Toto „pravidlo“ platí aj pre ďalšiu povinnú výbavu PC – myšku. Radi siahnete po titule, v ktorom sa nejaké to tlačidlo naviac zíde a opäť si neprajete byť obmedzovaní káblami? V tom prípade upriamte svoju pozornosť na bezdrôtové „čudo“ s označením G700.

Simultánne s testovaním headsetu F540 sa nám pod ruky dostala taktiež bezdrôtová myška G700. Pomerne veľká krabička, v sebe ukrýva vcelku bohatý obsah. Až na niekoľko káblov k spojazdneniu a nenápadného receiveru jeho najpoprednejšiu devízu samozrejme predstavuje práve myška. Tá je na rozdiel od tých bežných kancelárskych neštandardne väčšia a na prvý pohľad môže pôsobiť trochu zložito. Stačí si však preštudovať priložený manuál a zabrowsovať na oficiálne download centrum Logitechu, odkiaľ si stiahnete dodatočný softvér SetPoint, a veselo sa pustiť do hrania. Myš tvorí dokopy 13 G-kláves, ktoré podobne ako v prípade klávesnice G510 čakajú na vaše dokonalé prispôsobenie. Je len na používateľovi, či sa pustí do zjednodušovania funkcií vo Windows, alebo v obľúbenej hre. Dodatočné tlačidlá sa hodia napríklad na rýchle navolenie činností v RPG či ďalších iných žánroch, kde nájdu svoje uplatnenie.

Jednou zo zvláštností myšky je okrem iného aj možnosť zvoliť si medzi dvoma režimami koliečka pre čo najrýchlejšie reakcie v hrách. Tomu je prispôsobený aj celkový tvar a klzná plocha. Zariadenie je možné používať ako bezdrôtovo za pomoci receiveru, tak klasicky cez USB, kvôli čomu bol v balení priložený predlžovací kábel na pripojenie. Netreba zabudnúť na laserovú technológiu, ktorá vám zabezpečí presnú reakciu na hernú situáciu podľa pohybu vašej ruky a takisto veľmi presné wireless odpovede s rýchlosťou 1000 hlásení za sekundu.

Celkovo hodnotíme G700-vku kladným číslom a aj keď nejde o nič prevratné, rozhodne by ste ju nemali prehliadnuť.

Naše hodnotenie: 8


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Výrobca: Logitech
Distribútor: Logitech
Testovaná platforma: Hardware
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka: http://www.logitech.com/
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.2 / 10
(Hodnotení: 5)

Diskusia
Marcel M. hardvér 04. 04. 2011 13:02
DanKanFan Re: hardvér 04. 04. 2011 18:07
MKarcel M. Re: Re: hardvér 04. 04. 2011 19:08
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012