18.04.2002 00:26, Martin Šoltýs, Komentárov: 0
Prehľad softwarových tarifikátorov

Prehľad softwarových tarifikátorov

Ak vás ohromujú každomesačné účty za telefón od „božského“ Telecomu, je to preto, že nemáte prehľad o svojich dial-upových prechádzkach internetom, ktoré sa niekedy predåžia na pekne dlho. Práve tarifikátory by vám mali poskytnúť prehľad o týchto výdavkoch. Na sharewarovom nebi ich je dokonca niekoľko.

Prehľad softwarových tarifikátorov (recenzia)

Ak vás ohromujú každomesačné účty za telefón od „božského“ Telecomu, je to preto, že nemáte prehľad o svojich dial-upových prechádzkach internetom, ktoré sa niekedy predåžia na pekne dlho. Práve tarifikátory by vám mali poskytnúť prehľad o týchto výdavkoch. Na sharewarovom nebi ich je dokonca niekoľko.

Ak ste ešte nepochopili, čo je to tarifikátor, tak tu je posledné vysvetlenie: program ktorý vám umožní kontrolovať výdavky za spojenie k poskytovateľovi internetových služieb. Tarifikátor má svoje opodstatnenie vtedy, ak sa k internetu pripájate prostredníctvom dial-upu (klasická telefónna linka) alebo ISDN, pretože v týchto prípadoch závisí cena telefonického pripojenia od dåžky samotného pripojenia, teda od množstva pretelefonovaných (resp. „preinternetovaných“) impulzov. Je ťažké povedať, ktorý internetový tarifikátor je v Česku či na Slovensku najlepší, preto nasledujúce poradie neberie ohľad na kvalitu jednotlivých programov.

DialUp Meter
Dostupná verzia: 1.50 beta3
Autor: Ing. Peter Mojdis
Operačný systém: Win 95/98/NT
Veľkosť balíka: 890 kB
Homepage: www.dumeter.sk
Cena: zdarma

DialUp Meter (alebo ak chcete DUMeter) je slovenský program, ktorého bezpochyby najväčšou výhodou je jeho cena. Nezaplatíte zaňho ani korunu a máte neobmedzený tarifikátor. Je možné povedať, že sa skladá z dvoch častí, ktorý tvoria jeden balík: samotný merač času aktuálneho pripojenia, ktorý je zobrazený v pravom dolnom rohu obrazovky (iba počas pripojenia) a štatistika, v ktorej získavate prehľad o pripojeniach v danom mesiaci alebo roku. Okrem ceny chválim prehľadnosť a jednoduchosť programu. Stalo sa mi ale, že po zamrznutí systému a reštarte počítača bez korektného odpojenia sa od internetu si program nezapamätal dåžku pripojenia, počas ktorého systém zamàzol. Štatistiky sa dajú zobraziť v grafoch (vo verzii 1.50 beta3 táto funkcia nebola implementovaná). Program tiež podporuje synchronizácie systémového času s internetovými atómovými hodinami. Je možný aj export údajov do formátov .doc, .xls, .html. Od verzie 1.50 beta program podporuje i české tarify a je vidieť, že autor tvorbu programu „neodbúchava“ napriek tomu, že je zadarmo.

Internet Meter 3000
Dostupná verzia: 4.0
Autor: Andrej Brezovský
Operačný systém: Win 95/98/ME (autor uvádza, že program čiastočne podporuje WinNT/2000/XP)
Veľkosť balíka: 1,30 MB
Homepage: www.im3k.sk

Cena: 30 dní zdarma, po 30-ich dňoch 100 Sk (pre firmy 200 Sk) Veľmi kvalitný program, za ktorý nie je hanba pýtať 100 Sk, ale prihliadajúc na to, že tu máme o 100 korún lacnejší DUMeter sa nám javí otázka, či musí naozaj autor tie peniaze pýtať. Na druhej strane 100 slovenských korún je takmer nič. Dostanete za nich vzhľadom veľmi príjemný a funkciami ešte príjemnejší program. IM 3000 podporuje všetky základné funkcie, ktoré má správny tarifikátor mať vrátane synchronizácie s internetovým časom či export údajov do súborov.

Connection Meter
Dostupná verzia: 4.8.6
Autor: E+P Studio
Operačný systém: Win 95/98/ME/NT/2000
Veľkosť balíka: 1 MB
Homepage: http://conmet.cz, www.epstudio.cz
Cena: neregistrovaná verzia zdarma, registrovaná 120 Kč

Zrejme najkvalitnejší český tarifikátor. Napriek tomu, že je českého pôvodu, podporuje i slovenské tarify. Ak si program zaregistrujete, získate prístup k inak v neregistrovanej verzii nedostupným funkciám. Od ostatných tarifikátorov sa odlišuje aj funkciou odosielania SMS do českých i slovenských mobilných sietí.

Pre úplnosť ešte spomeniem tarifikátory, ktoré už nepodporujú slovenské tarify, ale stoja za zmienku.

eXPRESs
Dostupná verzia: 3.01
Autor: Jan Dobeš
Operačný systém: DOS, Win 95/98/ME/NT/2000/XP
Veľkosť balíka: 720 kB
Homepage: http://express.unas.cz
Cena: zdarma, registračný poplatok 90 Kč

Najväčší konkurent pre Connection Meter na českej scéne. Verzia 3.01 zatiaľ slovenské tarify nepodporuje, ale počíta sa nimi do nasledujúcich verzií.

Měřič času na internetu
Dostupná verzia: 2002-1
Autor: Bajaja & Krokodýl
Operačný systém: Win 95/98
Veľkosť balíka: 1,1 MB
Homepage: http://sweb.cz/bajaja.krokodyl
Cena: zdarma

Je zaujímavé, že v tomto programe nemáte vopred určené tarify, ktoré si môžete vyberať, ale nastavujete si ich manuálne. Napriek tomu je tento program pre Slováka ťažko použiteľný, pretože tu si nastavujete cenu za dåžku pripojenia v intervaloch po minútach, zatiaľ čo impulz Slovenských Telekomunikácií trvá štyri minúty.

Internetové stopky
Dostupná verzia: 2002.03.10
Autor: Pavel Strnad
Operačný systém: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Veľkosť balíka: 27,5 kB
Homepage: http://volny.cz/drd/stopkyhtml
Cena: zdarma

V tomto programe si doslova sám stopujete čas pripojenia na internet, pričom program vám vypočíta iba cenu pripojenia. Absencia podpory slovenských taríf.

Ako som povedal na začiatku, je ťažké povedať, ktorý tarifikátor je najlepší. Ak mám byť ale maximálne subjektívny, tak poviem, že ak vám nie je ľúto tých 100 Sk, tak Internet Meter 3000 je správna voľba, niekto dá možno prednosť českej produkcii, zvlášť českí čitatelia GamesWEBu. Želám čo najekonomickejšie internetovanie.

Tarifikátory

VÝROBCA: Rozne
TYP: freeware

Zdroj: gamesweb

Martin Šoltýs
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012