07.01.2002 00:24, Log-us, Komentárov: 0
Aliens vs. Predator 2

Aliens vs. Predator 2

Výrobcom druhého dielu Aliens VS Predator nie je pôvodný Rebellion Software, ale Monolith so svojím vlastným enginom Lithtech, v ktorom bolo naprogramovaných už množstvo úspešných hier, za zmienku určite stojí famózny No One Lives Forever priamo od Monolithu. ažko povedať, či prechod na lacnejší Lithtech bol tou správnou voľbou, pretože Quake III stále zostáva najrýchlejší

Výrobcom druhého dielu Aliens VS Predator nie je pôvodný Rebellion Software, ale Monolith so svojím vlastným enginom Lithtech, v ktorom bolo naprogramovaných už množstvo úspešných hier, za zmienku určite stojí famózny No One Lives Forever priamo od Monolithu. ažko povedať, či prechod na lacnejší Lithtech bol tou správnou voľbou, pretože Quake III stále zostáva najrýchlejší, najprepracovanejší, ale najdrahší engine. Lithtech bol samozrejme vylepšený, aby dokázal uniesť niečo také obrovské, akým projekt Aliens versus Predator 2 určite je.

Tak, ako to bolo aj v predchádzajúcom dieli, ktorého nečakaný úspech mal za následok aj pokračovanie, hráč si môže zvoliť z troch postáv: mariňáka, votrelca a predátora. O jednotlivých postavách neskôr. Dej sa odohráva na planéte LV-1201, kde sa nachádza ľudská kolónia a výskumné centrum, kde vedci skúmajú pôvodných obyvateľov planéty, votrelcov, alienov, ak chcete. Stalo sa však niečo záhadné (a očakávané), a stredisko sa už niekoľko týdňov nehlási a tak mu na pomoc prichádza vesmírna pechota, ktorej členom je aj hráč v príbehu za mariňáka. Do toho sa pripletie ešte neviditeľný predátor, pre ktorého fauna predstavuje iba niekoľko väčších či menších obedov.

Jednotlivé dejové línie sa častokrát splietajú, splývajú a rozmotávajú, takže sa Vám niekoľkokrát stane, že v tej miestnosti ste už boli, áno, ale za iný druh. Každá postava má, samozrejme, svoje vlastné schopnosti, ale aj neschopnosti, ktoré väčšinou iba prispievajú k fantastickej atmosfére, ktorá Vás pri hraní AvP2 celkom pohltí. Tmavé pasáže, v ktorých sa potulujú face-huggery, alebo votrelci obrovskou rýchlosťou, sem-tam nejaký predátor, to je náplň levelov za vojaka.

Pri hraní za predátora väčšinou budete, ako inak, loviť ľudskú háveď a tých počerných chrobákov, ktorých sa ,ó mocný, predátor vôbec nemusí báť. Najvzrušujúcejšia je však hra za aliena, ktorého zmätená schopnosť liezť po stenách a stropoch z jednotky bola zjednodušená, takŸe lezenie hore nohami už nepredstavuje žiadny problém.

Schopnosťami mariňákov je samozrejme všetko to, na čo sme zvyknutí pri 3D strielačkách. Podľa môjho názoru je však toto postavenie ,zo všetkých v tejto hre, najnevýhodnejšie. Napriek možnosti stieľania zo zbraní a používania elektroniky je človek najviac zraniteľný. Výhodou je však malý radar, ktorý Vám ukazuje 180 stupňov pred Vami všetky pohyby. Nuž, úplne všetky, preto nie je jasné, či sa na Vás rúti votrelec, svojim trojbodovým zameriavaæom zameriava predátor, alebo Vám prichádza na pomoc jednotka vojakov. Môžem Vás ukludniť, to posledné to určite nie je. S takýmito pocitmi prechádzate úroveň za úrovňou, našťastie, pre niekoho bohužiaľ, obtiažnosť jednotlivých levelov nie je na takej úrovni, ako tomu bolo minule, teda prechádzanie hry s potentovanými plienkami je o mnoho jednoduchšie.

Hra za predátora je trošku pohodovejšia, pretože je vybavený množstvom schopností, o ktorých sa nám, åuďom, môže iba zdať. Tri spôsoby videnia, používanie zbraní, schopnosť neviditeľnosti. Predátor je lovec, primárnym cieľom je vždy "Zabiť!". Nepomôže ani schúlenie sa do klbka a vzlykaním prosiť predátora o milosť. Štyri módy videnia sú určené na ľahšie odhalenie nepriateľov, takže obyčajný, termovizuálny na ľudí, na predátorov a na votrelcov. V jednotlivých spôsoboch vidíte vždy iba ten jeden druh koristi, takže tu máme ďalšiu nevýhodu, najlepšie je neustále prepínať medzi spôsobmi. Predátor môže používať rôzne fascinujúce zbrane, streľné a rôzne iné. Ja som si obľúbil samonavádzací disk a sieť, ktorú hodíte na korisť, keď už začína prituhovať.

Môj najoblúbenejší však zostáva Alien. Ako som už spomenul, jeho schopnosti boli značne vylepšené, pomáha aj nočné videnie, skutočne, vo ventilácii a tmavých miestnôstkach veľmi praktické. V prvej misii si zahráte "starého-dobrého" face-huggera, ktorého jedinou úlohou je prisať sa na tvár nič netušiacej obete a nakliasť mu do vnútra tela zárodok akejsi jašterice, z ktorej sa o level neskôr vyvinie ozajstný votrelec. Schopnosťami face-huggera je inverzný (nočný) vision mód a lezenie po stenách, pričom vývojové štádium, tá jašterica, dokáže iba liezť a hrýzť, takže je v tomto štádiu votrelec veľmi zraniteľný. "Hotový" votrelec má už všetky zmieňované vlastnosti všetkých štádií, ale aj druhú čelusť (poznáme z filmov, že?), ktorá odtrhne hlavu paralyzovanej obeti a doplní alienovi zdravie, veľmi silné pazúriky a v neposlednom rade obrovskú rýchlosť, ktorá je jednou z hlavných predností votrelcov.

Po prejdení single-player misií sa môžete "vyřádit" v prepracovanom multiplayeri, ktorý ponúka všetko to, na čo sme zvyknutí. Aliens versus Predator 2 je hra s fantastickou atmosférou, pri ktorej sa neraz zľaknete, odporúčam zhasnúť svetlo a hrať do skorých ranných hodín.

Aliens vs. Predator 2

Výrobce: Monolith
Distributor: Sierra
Minimální konfigurace: P3 700 Mhz, GeForce2, 128MB RAM
3D karta: ano
Multiplayer: ano
Typ: 3D Action
Verdikt: Prepracovaný nástupca AvP musí patriť každému, komu sa páčila jednotka.
Hodnocení: 85%

Zdroj: gamesweb

Log-us
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry: Aliens vs. Predator
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012