10.12.2010 00:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0
Nathan Drake sa vracia!

Nathan Drake sa vracia!

Po pondelkovom oznámení reinkarnácie Tomb Raider tu máme ďalšie exkluzívne potvrdenie a opäť z archeologických kruhov. Sony sa rozhodla vyrukovať s oficiálnym predstavením pokračovania jednej z ich najlepších značiek súčasnosti, ktorá sa naveky uvelebila na pomyselnom tróne PlayStation 3 exkluzivít. Uncharted 3, ktorého ohlásenie bolo na spadnutie, prichádza!

Séria Uncharted s charizmatickým Nathanom Drakeom v hlavnej úlohe už od roku 2007, kedy sa na hernej scéne objavil prvý diel s názvom Drake's Fortune, sprevádza milovníkov dych berúcich dobrodružstiev po vzore jeho kolegu z filmovej brandže, Indianovi Jonesovi. Logický príbeh s vtipnými odľahčujúcimi vsuvkami, uveriteľné postavy a krásne tropické lokality so sebou následne prinieslo aj pokračovanie Among Thieves, ktoré bezkonkurenčný dobrodružný zážitok jednotky ešte niekoľkokrát znásobilo. A tak zostal pre autorov série, štúdio Naughty Dog, zvedavý odkaz od fanúšikov – bude aj trojka? Dobré správy, Sony sa rozhodla kravičku naďalej dojiť, takže budúci rok nás vezme Nate už na jeho tretí vzrušujúci výlet. Tentoraz do Ázie!

Tretí diel nesie názov Drake's Deception a jeho oficiálne predstavenie prebehlo včera prostredníctvom portálu Entertainment Weekly. Síce sme sa mali prvé detaily dozvedieť až na sobotnom VGA 2010 a teaser trailer spoločne s menšou porciou informácií mali byť jednými z lákadiel, Sony sa o ich novom prírastku poriadne rozrozprávala (my nie sme proti :). V tlačovej správe sa zmienila aj o príbehu. Ten si vezme na mušku Nathana spoločne s jeho dlhoročným priateľom a mentorom Victorom Sullivanom, s ktorým sa vydáva na Arabský polostrov, aby našli záhadnú púšť Rub' al Khali. Čím sú však bližšie k rozlúsknutiu tajomstva, tým väčšie hrôzy zisťujú. Na útek je ale neskoro a Nathan musí čeliť svojim najhlbším obavám.

Autori sa netaja tým, že sa snažia hre opäť navrátiť filmový nádych, ktorý sme tak zbožňovali pri predošlých častiach. Explozívne dobrodružstvo bude podčiarknuté tradičným rozprávaním á la Naughty Dog, k čomu neodmysliteľne patria cut-scény filmovej kvality. Tých bude hra obsahovať požehnane, nakoľko sa pozrieme do zákutí po celom svete. Najhlavnejšou lokalitou však bude Arabský polostrov. Pýtate sa, ako prišli autori s nápadom zasadiť titul práve na slnkom rozpálenú púšť? „Keď sme po prvýkrát prišli s myšlienkou o piesku, všetky oči sa rozžiarili a povedali: Bude to ťažké – pusťme sa do toho!“ prezradila hlavná scenáristka, Amy Hennig. Spolumajiteľ štúdia, Ewan Wells, sa na adresu Uncharted 3 vyjadril: „Sme banda hlupákov. Práve sme sa pustili do niečoho, čo bude technická a umelecká výzva, ktorá nám dovolí sa vtlačiť do histórie ako nikdy predtým.

Dôraz sa tentokrát bude klásť hlavne na Nateove schopnosti v boji. Užijeme si viac bitiek telo na telo s niekoľkými protivníkmi naraz, kontextové melee útoky a novinku, v ktorej využijeme stealth možnosti. Nathan by mal byť celkovo obratnejší než doteraz, čím chcú tvorcovia docieliť čo najrealistickejší dojem. Zaujímavosťou je, že Uncharted 3 so sebou prinesie precíznu fyziku a vizuálne efekty, ktoré budú mať dopad na okolité prostredie. V hre budú na hlavnú postavu pohotovo reagovať činitele ako voda, dym, oheň a v neposlednom rade aj všadeprítomný piesok. Naughty Dog mieni doposiaľ známe technológie z prvých dvoch dielov povzniesť na novú úroveň, nakoľko nás chce všemožnými svetovými lokáciami preniesť v čo najšpičkovejšom spracovaní. To so sebou prináša aj plnú podporu 3D vo vysokom rozlíšení.

Among Thieves priniesol do Uncharted ďalšiu zložku, ktorá sa v sérii ihneď udomácnila – multiplayer. Autori, ktorí sú momentálne plný entuziazmu, sa posnažia priniesť inovácie aj v tejto oblasti. Zapracuje sa aj na kooperatívnej kampani, ktorá spojí akciu s dobrodružstvom a hráčom ponúkne nové, neprebádané časti Uncharted univerza. Podľa slov Wellsa sa multiplayer stane dôležitou súčasťou ich hier, čo potvrdzuje nedávnu hypotézu EA.

Vyčerpali sme zatiaľ všetky dostupné informácie o Uncharted 3. Nebojte sa, ak sa už teraz neviete dočkať vydania, ktoré je mimochodom stanovené niekedy na budúci rok, Sony nás detailmi okolo ich aktuálne najočakávanejšej exkluzivity na PlayStation 3 bude kŕmiť ešte pekne dlho. Najbližšie sa celosvetovej premiéry dočká na spomínanom VGA 2010, o šesť dní neskôr príde ďalšia várka správ vďaka Entertainment Weekly. GamesWeb.sk hru bude samozrejme tiež podrobne monitorovať a preto zostaňte s nami.


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Výrobca: Naughty Dog
Distribútor: Sony Computer Entertainment
Vychádza na platformy: PS3
Žáner: Akčné adventúry
Dátum vydania: 01.10.2011

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012