27.07.2009 10:00, DKF, Komentárov: 0
ARMA 2 Flash Game

ARMA 2 Flash Game


Keď už nemôžete mať tú vašu vysnívanú, treba skúsiť aspoň jej sestru, ale najlepšie je dostať obe...

 

{%relfile 7957 r 14%}Kto si po prvej vete myslí, že sme sa zmenili na bulvár a ideme vám rozprávať o nejakých tých našich zblúdených celebritkách mýli sa, ostaneme verní hrám. Dokonca hrám z našich luhov a hájov.

Asi pred mesiacom sa na svetlo sveta predrala Arma 2. Hra, dlhodobo očakávaná a vo veľkom hypovaná, spôsobila na tomto našom malom Česko-Slovenskom piesočku poriadny rozruch, či už svojou "nedorobenosťou", kvalitou, alebo "podivnými" hodnoteniami v recenziách.

Bohemia Interactive, ktorí ju majú na svedomí si však za svojim dielkom stoja a vydávajú jeden patch za druhým, aby boli spokojní aj hráči aj distribútor. A medzi tými patchami si našli čas aj na vydanie malej flashovej sestričky veľkej Army, ktorú nazvali čuduj sa svete veľmi kreatívne Arma 2 flash game.

Hra je úplne zadarmo takže si ju môže zahrať úplne každý kto vlastní počítač, ktorý zvládne aspoň spustenie Windowsu a Office a taktiež flash playera. Myslím, že flash už je dnes povinná výbava, takže hurá do hrania. Prvé čo ma na hre prekvapilo bolo intro. Vlastne všetky filmíky v hre. Sú spracované formou televízneho spravodajstva z Chernarusi, lebo tam sa hra odohráva, a sú skutočne veľmi, ale veľmi kvalitné na flash hru, ktorá je zadarmo. Dej hry je prakticky zhodný s komerčnou Armou takže sa ním veľmi zaoberať nebudem, každý kto posledných pár mesiacov nežil na Marse určite veľmi dobre vie o čom Arma 2 je.

Flashová odnož má podobne ako jej staršia sestra dva módy, strategický a akčný. Samozrejme oproti komerčnej hre sú oba poriadne zjednodušené, ale princíp ovládania ostáva rovnaký. V strategickej časti vidíte mapu oblasi a na nej rozmiestnenie a pohyb svojich i protivníkových jednotiek. Vašou úlohou v absolútnej väčšine misií, alebo ak chcete levelov, je dostať sa na druhú stranu mapy, zaútočiť na protivníkovu základňu, obsadiť ju a odvrátiť pokusy o jej znovuobsadenie. V strategickej časti si tiež môžete vybavovať svojich vojakov, každému môžete vybrať inú zbraň a teda určiť jeho špecialiáciu. Môžete svojich budúcich neznámych hrdinov špecializovať tým, že im dáte sniperku, alebo protitankovú zbraň, alebo ich necháte pobehovať po bojisku len s pištoľou v ruke, takí krutí snáď ale nebudete.

{%relfile 7959 l 13%}Ak sa už cítite dostatočne vybaveno a nebezpečne, môžete zahájiť presun na protivníkove pozície. Presúvate sa veľmi jednoducho, kliknete na jednotku a následne na miesto kam chcete, aby sa vaši udatní bojovníci presunuli. Samozrejme ak sa presúvate do nepriateľských pozícií, môže sa stať, že vám váš poznávací výlet po krásach Chernaruskej prírody, ukončia nekultúrni nepriateľskí soldáti. Výhodou je, že ak ich zbadáte skôr vy, môžete začať strieľať prví, čo vám dáva väčšie šance, že vás chudáci nepriatelia ani nestihnú pokropiť paľbou.

Hneď ako sa strhne nejaký boj, automaticky sa hra prepne do akčného režimu a z vás geniálneho stratéga sa stáva akčný hrdina. Kliknutím myši na niektorého z vojakov sa prepnete do pohľadu prvej osoby a vašou úlohou je vykynožiť všetko v nepriateľských uniformách. Boj prebieha veľmi jednoducho, vaše postavy stoja na jednej strane obrazovky, súperove na druhej strane obrazovky a vzájomne sa kropíte olovom. Nič viac nečakajte, žiadny pohyb, behanie, ani nič iné. Jediné čo môžete je prepnúť sa pravým tlačítkom myši do pohľadu so zameriavačom.

Ak sa vám podarí zložiť všetkých nepriateľov, hra sa opäť prepne do strategického módu a vy si môžete vyliečiť svoje šrámy, spôsobené v boji. Týmto spôsobom postupne prechádzate všetkými levelmi pričom, neskôr už vás okrem vojakov čakajú aj obrnené vozidlá a snažíte sa v Chernarusi prežiť. Vizuálne je hra veľmi pekná. Grafika je dá sa povedať príjemná a zvuky sú realistické. Audiovizuálnej stránke sa skutočne nedá vytknúť nič.

Celkovo musím hru hodnotiť jednoznačne kladne. Na to, že je zadarmo poskytuje dosť veľa herných zážitkov, ktoré nie sú úplne bežné. Kvalitné filmy, veľké množstvo zbraní, ktoré sa chovajú vcelku realisticky, to všetko príjemne poteší. Nevýhody táto hra prakticky nemá, jediné, čo vás môže negatívne prekvapiť je stereotyp celej hry,ale myslím, že od flashovej hry, nikto zázraky nečaká. Ak ste teda ešte z nejakého dôvodu ešte "veľkú" Armu 2 nehrali, skúste najprv jej "menšiu" sestru. Ľutovať určite nebudete.{%relfile 7955 r 29%}

Hodnotenie: 7,5
 
Výrobca:
Bohemia Interactive

Testovaná platforma: PC
Ovládanie: klávesnica, myš
Multiplayer: Nie


Stiahnuť súbor Veľkosť: 81.53 MB

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner: Akčné
Vychádza na platformy:
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Ovládanie:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 7.3 / 10
(Hodnotení: 4)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012