26.10.2009 10:00, DKF, Komentárov: 0
Dragon Age: Journeys

Dragon Age: Journeys


Dragon Age: Journeys sú vám k dispozícii. Kiež by som od začiatku tušil, čo prinášajú a nepovažoval ich len za plytký marketingový prostriedok EA 2D na prilákanie pozornosti k „veľkému“ Dragon Age. Pravda, trocha skepse ešte nikoho nezabila. Však uznajte, flashová hra od EA. Skeptik by čakal nejakú Diablo vyvražďovačku na pár minút. Otvorte oči, aj skeptik môže byť zbytočne skeptický! :-)

{%relfile 9483 r 18%}V prvom rade sa Dragon Age: Journeys začína hneď tváriť ako plnohodnotná hra. Na začiatku si vytvoríte svoju vlastnú postavu. Škála výberu je totožná s Dragon Age: Origins. Okrem klasického výberu – rasa, povolanie a príbehové pozadie – si určíte i výzor výberom účesu, tváre a farby oblečenia. Zatiaľ sa človek cíti ako v klasickom RPG, vlastne skoro ako v Baldur´s Gate. To najlepšie prekvapenie však má ešte len prísť. Samozrejme, nechýba kompletné vybavovanie postavy, dva sety na zbrane a výber z celého radu schopností.


Hra začína vždy relatívne rovnako – menia sa len osoby a dôvod prečo ste práve na tomto mieste. Priamo úmerne k tomu je aj zmenený úvodný dialóg. Avšak prakticky hra začína rovnako. Objavia sa príšery, hráčova postava je poslaná ich zastaviť...v podstate nastupuje tutoriál. A potom príde to príjemné prekvapenie. Váš prvý boj. Na ťahy! Veľmi dobre spracovaný. Iste, ten prvý je ešte príliš jednoduchý, aby ste ocenili všetky jeho jemné nuansy, ale naozaj pripomína tie staré – dobré časy keď mal človek dostatok času premyslieť si svoj ďalší postup. Hexové polia možno niekomu pripomenú Heroes of Might and Magic, ja som si však spomenul na jednu starú shareware hru. Skrátka, táto časť sa náramne vydarila.

Druhým tradičným prvkom starých RPG hier bývalo skúmanie podzemia a plnenie zadaných úloh. Nuž v tomto prípade je Journeys striktne lineárny, a vaša družina postupuje od jedného príbehového questu k druhému. Napísal som družina? Ale no tak, sme predsa vo svete RPG, jeden potrebuje podporu družníkov, aby prežil v nehostinnom trpasličom prostredí. Krátko po úteku pred splodencami temnoty (...ako preložiť Darkspawn do slovenčiny v jednom výraze? Temnosplod? Ehm... ;-) ) sa k vašej postave pripojí ďalšia. Aby som zbytočne viac neprezrádzal, stačí povedať, že v družine môžete mať maximálne dvoch ďalších spoločníkov. Jedného tak vždy nechávate odpočívať v trpasličom meste.

Prvá kapitola je určite zadarmo, takže nestratíte nič ak ju vyskúšate, obzvlášť ak ste fanúšikom RPG žánru. Ako to bude ďalej by ma tiež zaujímalo, keďže prvá kapitola končí otvorene. Ach, aby som nezabudol. Ak chcete hru ukladať, získavať achievementy a odomknúť si pár predmetov do veľkého Dragon Age, budete musieť mať EA účet. Čo nie je žiadna zvláštnosť, minimálne ak ste hrali Burnout Paradise, Spore či Sims 3 (čo sú hry z poslednej doby, ktoré ho vyžadovali). Okrem toho, ktoré RPG bolo naposledy tak zábavné (povedzme za posledné 2 roky)? Drakensang, lenže ten nemal ťahové súboje, ktoré sú v tejto oblasti (aspoň na PC) nedostatkovým tovarom.



Príliš nadšený, áno až príliš som nadšený. Formálne nedostatky hra nemá, ale ako som uviedol aj v dotazníku, ktorý môžete vyplniť aj vy, pokiaľ si Journeys zahráte. Možno by to chcelo aj nejaké tie hádanky, ergo puzzlíky a nie len boje. Myslím si, že by to išlo a hrateľnosť o to viac ozvláštnilo. Prípadne do budúcich kapitol by mohli predstaviť aj nejakú tú mapu sveta, po ktorej by sa dalo putovať. Pokojne aj vo forme onoho shareware RPG, na ktoré som si pri hraní spomenul. Ale to už sú len také detaily a megalomanské priania človeka, ktorý má podobný druh RPG naozaj rád.

Keďže je hra ešte v štádiu beta verzie, tak ju zatiaľ nehodnotíme.

Platforma: PC
Výrobca: EA 2D
Vydavateľ: Electronic Arts
Žáner: RPG
Dátum vydania: už je dostupná, nájdete ju TU


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012