30.01.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2: Among Thieves

Nathan Drake, najväčší rival krásnej divožienky a archeologičky Lary Croft a šarmantného nestarnúceho archeológa Indiana Johnsa, sa vydá nájsť stratenú loď talianského moreplavca Marca Pola. Bude to kvalitné pokračovanie alebo len odfláknutá druhá časť?
Uncharted: Drake´s Fortune je jednou z najlepších exkluzivít pre konzolu Playstation 3. Hra sa objavila v roku 2007 a hlavného hrdinu stvárnil mladý a odvážny dobrodruh s menom Nathan Drake. Nathan je potomok slávneho Sira Francisa Drakea a v prvej časti sa snažil nájsť práve ním hľadaný vzácny poklad. Hra bola zaujímavým mixom adventúrnej hry Tomb Raider  a TPS hry Gears of War. Z hry Tomb Raider zdedila táto hra práve platformový štýl, no a z GoW zasa strieľanie spoza úkrytov. Aj keď mala hra totožné prvky so spomínanými hrami, predsa len bola výnimočná a neodolateľná. Po grafickej a hudobnej stránke bol titul Uncharted excelentný, ale mnohí predsa len niečo kritizovali. Stredobodom kritiky bol samotný gameplay hry. Podľa viacerých hráčov boli platformové a puzzle časti veľmi jednoduché a súboje s nepriateľmi ktorých bolo v hre neúrekom zasa veľmi náročné. Odhliadnuc od týchto nedostatkov sa stala hra Uncharted veľkým ťahúňom pre japonskú konzolu, takže sa samozrejme patrí prísť aj s pokračovaním.

Druhý diel bude nosiť podtitul Among Thieves, ale aj napriek tomu sa my predsa len vydáme po stopách stratenej lode Marca Pola. Ako sa na správneho muža patrí aj Nathan Drake sa vráti naspäť a okamžite dostane aj novú priateľku menom Chloe Frazer. Jej mimochodom svoj hlas vypožičia Claudia Black, ktorá dabovala v Stargate SG-1 a vo Farscape. Nova kočka bude veľmi odvážna a s raketometom bude zaobchádzať lepšie ako mnohí chlapi. Zatiaľ nevieme či sa v hre objavia aj známe a dôležité postavy z prvej časti ako novinárka Elen Fisherová alebo Drakeho kamarát Sully. Nechajme sa teda prekvapiť. Vývojári nechystajú nejaké gigantické herné zmeny, ale len také malinké zabrúsenie a vylepšenia. Veď prečo by aj mali kaziť niečo, čo stojí na pevných a stabilných nohách. Avšak dúfajme, že predsa len nejaké malé zmeny v hre budú. Bolo by najlepšie keby sa partia vývojárov zamerala na lepšie vypracovanie hlavolamov a optimalizovanie obtiažnosti. Ak tieto veci doladia, tak ja osobne už budem veľmi spokojný.



Nathan, ktorého stvárňuje Nolah North prešiel od poslednej časti veľkými zmenami. Ani doteraz mu nerobilo veľké ťažkosti zdolávať krkolomné prekážky, vlastne ich aj celkom ľahko prekonával, ale do tejto časti vývojári chystajú natlačiť nejakú úplne novú senzáciu, ktorá podľa ich slov dodá obrovsky pocit slobody hráčom, a vraj bude neskutočne dobrá. Zatiaľ je však na túto novinku udelené informačné embargo, ale viete akí sme my. Ak sa niečo dozvieme, tak si buďte istí, že vám v čas dáme vedieť. Ved nás už natoľko poznáte. Ale poďme ďalej. Nie až tak dokonalý bojový štýl z minulej časti taktiež prerábajú, takže môžeme očakávať dynamickejšie a reálnejšie súboje na blízko. Ten, kto hral prvú časť, tak musí vedieť, že aký je to pocit zostať uprostred nepriateľských útokov bez munície. Preto pevne verím a dúfam, že to páni dizajnéri perfektne vyriešia. Tentokrát náš dobrodruh bude môcť strieľať aj počas behania, lezenia a taktiež aj súčasne so šplhaním. Túto novinku im veľmi kvitujem. 

Samozrejme, že k novej časti patrí aj nový grafický motor. Každý musí uznať, že v dnešnej dobe je na trhu najsilnejšia hracia konzola práve Playstation 3. Bohužiaľ sa tento fakt pri multiplatformových hrách zatiaľ veľmi neosvedčuje, ale. Uncharted 2 bude znova exkluzívnou hrou, takže vývojárom nič nebráni v tom, aby z konzoly vyžmýkali maximum. Tomuto sa aj zaprisahali, že tak spravia, takže uvidíme. Grafika vraj bude naozaj nádherná, hotová pastva pre oči a obraz sa vraj nebude nikdy zasekávať a trhať. Hudobnú stránku nechcú vôbec vymeniť. Melódie bude aj naďalej komponovať Greg Edmonson, ktorý bol zodpovedný aj za hudobnú stránku prvej časti.



Z príbehovej línie však ešte nič konkrétneho nezverejnili, ale ako sa tak pozerám, po výbornej prvej časti dostaneme s najväčšou pravdepodobnosťou do svojich rúk ešte lepšie pokračovanie. Ja sa teším, a čo vy?


Platforma: PS3
Výrobca: Naughty Dog / SCE
Žáner: akčná adventúra
Dátum vydania: 4. quartál 2009




DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012