05.03.2010 12:00, Roman "JC" Kadlec, Komentárov: 2
Snake It! 3D

Snake It! 3D


Hádajte kto je späť? Trochu vám pomôžem – je to najväčšia ikona mobilných hier, ktorá dlhodobo patrila medzi najpopulárnejšie aplikácie na telefónoch Nokia. Samozrejme, mám na mysli nesmrteľného hada, ktorý nás opäť navštívil v značne vynovenom trojrozmernom kabátiku a s novými prvkami v rukáve.

 

Bez nejakého zbytočného zdržovania možno Snake It! 3D popísať ako mix starého dobrého hada s prímesou Zumy. Totiž, v hernej záhradke, kde sa hadík vyprahlo plazí, sa nachádza množstvo guličiek – to nie je nič nové. Guľky papal aj starý had ešte v čiernobielom prevedení. Farebnosť nového Snakea je však výborne využitá a tak sú jednotlivé guľky rôznofarebné, čomu je prispôsobená aj samotný systém hrateľnosti. Spomínaná Zuma sa hlási k slovu a hráčovou úlohou je pojedať guličky tej istej farby. Nikto samozrejme nezakazuje pojedať všetky guľky rad za radom, podstata hry je však postavená na získavaní bodov a tie je práve možné zbierať tvorením jednofarebnej línie. Vplyv na hrateľnosť je zrejmý – hadík sa musí vyhýbať nielen sebe a hraniciam hernej plochy, ale aj guličkám inej farby, akú momentálne požiera. Pokiaľ sa náhodou omylom podarí zjesť inú farbu – nič sa nedeje, život pokračuje ďalej, hráčovi sa pripíšu body podľa veľkosti hada, ktorý sa opäť scvrkne na minimum a lov na guličky sa začne odznova. A takto stále dookola, až dokedy sa had nezrazí s plotom záhradky alebo sám so sebou. Počiatočnú chytľavosť po čase vystrieda stereotyp a celkové využitie sa posunie do roviny zabíjania kratších prestávok, na čo je pravdepodobne Snake It! 3D primárne určený. Niektorí hráči ohrnú nosom (tí už ani Java hry nehrajú), ale nenároční jedinci môžu byť pozitívne prekvapení.

Ako som už spomínal, pridanie nových prvkov nie je jedinou inováciou v porovnaní so starým hadom. 3D kabátik pôsobí čiastočne rozporuplne. Na jednej strane grafika nevyzerá nijako výnimočne (dá sa vôbec niečo graficky výnimočné čakať od Javy?) a na strane druhej - tretí rozmer hrateľnosť nijako nezlepšuje. Prehľad si môžete spraviť sami z obrázkov v galérii k článku. Stále je to starý dobrý had a s vyššie uvedenými zmenami mohol rovnako dobre fungovať aj v 2D. Nehovoriac o tom, že na niektorých slabších modeloch môžu tri rozmery spôsobovať problém s „utiahnutím“ hry. Pri testovaní sme použili SE C510 a síce sa všetko pekne hýbalo, bolo cítiť určité „lagy“ v ovládaní. Až na tento menší problém bol ale Snake It! 3D z technického hľadiska bezchybný. Hra taktiež umožňuje upload výsledkov do internetového rebríčka a tým značne zvyšuje súperenie hráčov medzi sebou.

Snake It! 3D je vo výsledku vydarenou variáciou známeho hadíka. Svojím nenáročným prístupom a chytľavosťou si určite nájde publikum – značná časť bude určite pochádzať zo skupiny milovníkov pôvodného hada. Mimochodom, hra nie je u nás oficiálne distribuovaná, ale je možné si ju stiahnuť zadarmo z wap obchodu distribútora. Stiahnutá verzia predstavuje demoverziu a v prípade záujmu je možne odomknúť plnú verziu za $2,99.
 
Testované na: SE C510


Roman "JC" Kadlec
viac článkov autora

Výrobca: Dynamic Pixels
Distribútor: Dynamic Pixels
Testovaná platforma: Mobily
Multiplayer: nie
Lokalizácia: Anglický
Žáner: Akčné
Vychádza na platformy: Mobily
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 7.3 / 10
(Hodnotení: 4)

Diskusia
snake it! 02. 06. 2010 18:14
DanKanFan RE: snake it! 02. 06. 2010 19:45
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012