14.12.2009 00:00, DKF, Komentárov: 0
LG BL20 Chocolate – prvý kontakt

LG BL20 Chocolate – prvý kontakt


Nová čokoláda...
Ak nepatríte k úplným ignorantom sveta mobilných telefónov, LG Chocolate vám nemusím veľmi predstavovať. No a keďže sa jednalo o celkom úspešný model, vďaka ktorému sa LG začalo viac vnímať v súvislosti so štýlovými telefónmi, rozhodol sa kórejský výrobca predstaviť jeho nástupcu. Dokonca hneď dvoch. V predstavení sa ale zameriame na jednoduchší model BL20.


konštrukcia...


Konštrukčne aj dizajnovo nie je žiadnym prekvapením, že podobnosť s predchodcom je veľmi veľká. Predná strana je rozdelená na dve časti: displej a dotyková klávesnica. Displej je 2,4-palcový s rozlíšením 240 x 320 bodov, zobrazí 16 miliónov farieb a podobne ako pri jeho predchodcovi nie je dotykový. Tlačidlá pod displejom ale dotykové sú a majú príjemné červené podsvietenie. Predný kryt je z čierneho lesklého plastu, takže predpokladám, že sa jedná o ďalší kúsok pre fanúšikov daktyloskopie. Podobne je na tom aj zadná strana, na ktorej nájdeme iba optiku 5-megapixelového fotoaparátu s LED bleskom. K alfanumerickej klávesnici sa dostaneme po vysunutí, nový Chocolate je totiž slider. Okrem základnej sady tlačidiel obsahuje aj prijímanie a odmietnutie hovoru či mazanie. Svojou červenou farbou ladí s podsvietením dotykových kláves. Na pravej strane nájdeme len spúšť fotoaparátu a tlačidlá hlasitosti, ktoré sú dotykové a slúžia tiež na posúvanie nahor a nadol. Opačná strana je takmer prázdna, nájdeme na nej len LG konektor, ktorý je spoločný pre nabíjačku, USB kábel aj slúchadlá. Rozmerovo sa Chocolate radí do priemeru – 107 x 51 x 12 mm, podobne je na tom aj jeho hmotnosť (115 gramov). Sloty na SIM a microSD karty sa nachádzajú pod zadným krytom, rovnako aj batéria.

funkcie...


Podobne ako dizajnovo aj funkčne sa „čokoláda“ vo výraznej miere inšpirovala svojim predchodcom. Medzi základné vylepšenia patrí 5-megapixelový fotoaparát s autofókusom, LED bleskom a optikou Schneider-Kreuznach. Videá bohužiaľ nahráva iba v rozlíšení 320 x 240 bodov, údajne pri 15 snímkach za sekundu. Určite ale poteší podpora microSD kariet či rýchlych dátových prenosov cez HSDPA. Podľa dedikovaných tlačidiel a prezentačného videa BL20 podporuje aj widgety, čo čiastočne kompenzuje neprítomnosť aktívneho pohotovostného režimu. Na ďalšie funkcie si budeme musieť počkať na testovaciu vzorku. V zásade sa ale aj nový Chocolate zameriava skôr na dizajn ako na funkčnú výbavu, aj keď rozhodne nejde o zle vybavený mobil.

verdikt...

Na prvý pohľad sa LG BL20 Chocolate javí ako sympatický nástupca svojho úspešného predchodcu. Dizajnovo vyzerá veľmi pekne, hranatejšie tvary mu pristanú viac, takisto aj veľmi pekná červená klávesnica. Vo výbave nejde o žiadny prevrat, telefón sa skôr drží zaužívaných funkcií. Do triedy štýlových telefónov ale prináša widgety a rýchle dátové prenosy, takže snahu mu nemožno uprieť. Hodnotiť ho ale zatiaľ nechcem, radšej si počkám na finálnu vzorku.

Displej:
2,4-palcový displej s rozlíšením 240 x 320 bodov, zobrazuje 16 miliónov farieb

Ovládanie:
dotykové klávesy na vrchnej časti telefónu, alfanumerická klávesnica po vysunutí

Fotoaparát:
5-megapixelový s autofókusom a LED bleskom, nahrávanie videa v rozlíšení 320 x 240 bodov pri 15 snímkach za sekundu

Konektivita:
quad-band GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Bluetooth 2.1 (s A2DP a EDR), USB 2.0 (mass storage) cez LG konektor

Rozmery a spracovanie:
107 x 51 x 12 mm, 115 gramov, slider s lesklou, zrejme plastovou konštrukciou

Pamäť:
256 MB zdieľaná pamäť, podpora microSD kariet do 16 GB

Extra funkcie:
FM rádio s RDS, prehrávač multimédií, internetový prehliadač, e-mailový klient, multitasking, minimalizácia aplikácií, prehliadač dokumentov, widgety


Zdroj: 3G Centrum

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 7 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012