01.12.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
EyePet

EyePet


Prvý pokus o revolúciu v ovládaní hier pohybom prichádza s hrou EyePet od Sony exkluzívne pre PlayStation 3. Zabudnite na ovládače, tu vám budú stačiť vaše ruky a zručnosti, s ktorými budete skoro celú hru ovládať. Takže sa rozcvičte, ponaťahujte si prsty, pretože sa poriadne zapotíte.

Sony k svojim hrám vždy pristupovala zodpovedne a inak to nie je ani teraz. Vždy sa snažili a snažia priniesť v hrách niečo nové, čo tu ešte nebolo, no a práve preto ich napadlo spraviť plnohodnotnú hru na ktorej ovládanie vám stačia iba vaše ruky. Najskôr som mal obavy aby to všetko dobre dopadlo, pretože ako iste viete boli tu už nejaké tie pokusy ako spraviť hru ovládanú pohybom a nie vždy to dopadlo dobre. Tak sa teraz poďme pozrieť ako dopadol tento titul.

Ako už názov napovedá tak pôjde o akési zvieratko. Je to roztomilá malá opička ktorá má dosť hustú srsť, krátky chvostík a milú tváričku s veľkými očami a guľatím noštekom. Celé zvieratko vyzerá prekrásne, a postupom času sa bude aj vyvíjať. Môžete si ho vylepšovať rôznymi spôsobmi, ale o tom si povieme až neskôr. Začnime teda pekne poporiadku. Hneď ako hru spustíte vás uvíta tak trošku šialený profesor, ktorý vás bude sprevádzať celou hrou a pomáhať vám ak budete v koncoch a nebudete vedieť čo robiť. No najskôr vás upozorní ako si správne nastaviť kameru, svetlo v miestnosti a hlavne potrebnú plochu kde sa budete s vaším zvieratkom hrať. A tu pre niektorých vzniká problém vrátane mňa. Nie každý používa na svoju konzolu televízor, ale aj monitor. A ten väčšinou býva na stole a stôl nie je taký veľký ako obývačka. Takže som musel monitor premiestniť na zem a kameru umiestniť na skriňu pretože musí byť nasmerovaná z hora na zem. Trošku som sa s tým síce natrápil všetko toto premiestniť, no stálo to za to.

Takže, všetko je nastavené na správne podmienky a zvieratko sa môže narodiť, pričom hneď potrebuje vašu pomoc. Budete mať pred sebou vajce a pán profesor vám bude ukazovať čo máte robiť. Drobcovi treba pomôcť na svet a tak vajce treba zahrievať, potom kolísať a nakoniec drobca vybrať von z vajca. Z prvého dojmu ovládania budete nadšení, pretože pokiaľ máte naozaj správne podmienky na hranie, tým myslím aj svetlo, tak všetko pôjde tak ako má. Každopádne, prvý dojem vás posadí na zadok.

Zvieratko sa nám narodilo a čo teraz? Otvoria sa vám takzvané challenges, ktoré sú rozdelené do 15 dní. Ako prvý deň sa máte so zvieratkom zoznámiť. To znamená sa s ním pohybovať. Napríklad ak vyššie s rukami zatlieskate zvieratko tam vyskočí alebo sa s ním po izbe budete naháňať, čo docielite tak, že prstami budete behať po podlahe. Mne osobne sa najviac páči keď zvieratko škrabkáte za uškom a pradie. Ak to robíte dostatočne dlho prevalí sa na chrbát a môžete ho škrabkať po bruchu až kým nezaspí. Ale táto hra nie je len o tom, že vám bude opička behať hore dole po obrazovke, ale ponúka oveľa väčšiu zábavu a to s rôznymi predmetmi s ktorými sa môžete hrať a s ktorými sa musíte o zvieratko starať.

Napríklad ak je choré treba zistiť čo ho bolí. S týmto vám pomôže takzvaná Eye Pet karta ktorá je pribalená k hre a má rozmery 12 x 14 centimetrov. Pokiaľ pri zdravotnej kontrole zistíte, že vaše zvieratko je hladné, je potrebné ho samozrejme nakŕmiť. S tím vám zase pomôže táto karta ktorá sa na obrazovke premení na nádobu s jedlom a tak ju musíte vysypať do misky alebo hádzať ňou jedlo rovno do úst vášho miláčika. Po čase sa však také zvieratko aj ušpiní a treba ho okúpať, našampónovať, zase zmyť a samozrejme vyfénovať. Starostlivosť o maznáčika je len z jednou z možností ako sa pri tejto hre zabaviť. Pokiaľ tú starostlivosť zvládnete, môžete prejsť aj na zaujímavejšie činnosti ako je napríklad hranie bowlingu, kde sa opička postaví na štart, nasmerujete smer a odkotúľa sa proti kuželkám. To je však len jedna z aktivít, pričom v celej hre je ich až 80 a sú rozdelené v spomínaných 15 dňoch. Určite si ale väčšiu pozornosť zaslúži aktivita, ktorá je spojená s kreslením. Jednoducho si zoberiete čistý papier a nakreslíte napríklad auto. Ale pozor! Obrázok musí byť dostatočne veľký a hlavne aby bol dobre upravený, pretože keď ho opička začne kresliť, tak bude celý rozmazaný a papier odloží bokom. Pokiaľ je však správny, tak ho odloží na druhú stranu a vy z neho môžete vytvoriť konečný objekt. Ak sa vám toto všetko podarí a vytvoríte si napríklad auto, tak sa s ním môžete aj povoziť.



Ale táto hra nie je určená hlavne pre mužské pokolenie, ako to teda väčšinou býva. Táto hra je pre celú rodinu. Hlavne dievčatá potešia kostýmčeky do ktorých opičku môžete obliecť a pokiaľ vám nestačia tie ktoré sú v ponuke, tak postupom času ako budete hrou prechádzať sa budú otvárať ďalšie. No ale ak v´m ani to nepostačí, tak nové sa budú dať kúpiť prostredníctvom PS Store. Avšak nie len oblečenie, ale aj nové aktivity. O hru by sa vývojári mali dobre starať, pretože ak prejdete všetkých 80 aktivít, tak hra začne byť stereotyp a tak sa nám dlho v mechanike neohreje.

Ak už máte dosť povinností okolo živého zvieratka ako napríklad s ním behať von, kupovať mu kŕmenie či upratovať po ňom, tak potom je táto hra pre vás ako stvorená. Rozhodne sa jedná o rodinnú hru, pri ktorej sa určite budú baviť všetci okolo obrazovky, no a čiastočne je to aj revolúcia na ktorú nepotrebujete ovládač.

Hodnotenie: 8

Výrobca:
SCE

Distribútor: SCEE
Testovaná platforma:
PS3
Multiplayer:
Nie





Hru si môžete zakúpiť tu: PS3



DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012