04.11.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Dark Nebula

Dark Nebula


Na iPhone / iPod Touch je viacero hier, ktoré sa ovládajú pomocou snímača pohybu. Táto je však predsa len niečím odlišná od väčšiny tých ktoré som hral, takže vás vítam vo svete temnej hmloviny.

Napriek svojmu poetickému názvu hra neprináša žiadny príbeh. Ono by sa asi aj dosť ťažko vymýšľal na hru, kde preháňame guličku bludiskom. Čo je však v tejto hre iné je jej samotné zameranie. Všetky ostatné hry, ktoré som hral, boli jednoznačne smerované k tomu, aby gulička prešla čo najpresnejšie po vytýčenej dráhe a boli veľmi citlivé aj na jemné naklonenie zariadenia.

Dark Nebula je viac akčnou hrou ako hrou o precíznosti. Jej cieľom nie je prejsť dokonale po tenučkej línii, ktorá je tá jediná správna a vedie k cieľu, ale jednoducho sa vyhnúť prekážkam, nespadnúť dolu do priepasti a nenechať sa zostreliť. Áno, dobre čítate. Tu sú totižto prekážky aktívne. Sú tu rozličné farebné lasery, cez ktoré keď chceme prejsť, potrebujeme najskôr prejsť cez políčko, ktoré zafarbí štít našej sféry na jeho farbu. Sú tu rozličné bodce popri stenách, kolízia s ktorými je smrteľná. Sú tu rozličné pohyblivé prekážky, ktorých jedinou úlohou je dostať nás dolu z plošinky. Potom tu máme rotujúce čepele, pomedzi ktoré je treba sa prešmyknúť a nakoniec kanóny. Stretnutie s ktoroukoľvek z týchto prekážok nás stojí stratu štítu a pokiaľ už žiadny nemáme tak život. Ďalej tu ešte máme skákacie plošinky, ktoré vlastne nie sú prekážkami ako takými, ale umožňujú nám preskočiť cez stenu, či priepasť. Problém je len ak sa pri doskoku netrafíme na plochu...

Okrem vyhýbania sa prekážkam máme v hre niekoľko ďalších cieľov. Primárnym je prejsť na koniec levelu. Meria sa nám čas za ktorý sa to podarí a podľa toho koľko sme ho potrebovali sme ocenení hviezdičkou od bronzovej po zlatú. Po ceste sú roztrúsené akési kapsule ktoré sa dajú zbierať. Rovnako sme ocenení hviezdičkou podľa toho či sme zozbierali všetky, alebo nám na konci levelu niektoré chýbajú. Tretí faktor ktorý sa sleduje je to, či sme počas hrania levelu prišli o nejaký ten štít alebo nedajbože o život. Teda po prejdení máme 3 štatistiky, a samotný level dostane rovnaké ohodnotenie ako tá najhošia z nich. Mohli sme byť teda superrýchli a nestratiť ani jeden štít, ak sme vynechali veľa kapsúľ, bude to stále len bronz.



Ak sa pýtate na čo je toto dobré, tak možno to prinúti niektorých hráčov prejsť si level znova a znova, aby ich mal všetky prejdené na zlatú hviezdičku. V opačnom prípade totižto narážame na jeden z najväčších problémov hry, ktorým je jej dĺžka. Hra má len 10 levelov a pokiaľ nie ste perfekcionisti a nemáte potrebu ich prejsť všetky s dokonalým hodnotením, môže pobaviť tak na hodinku...

Grafické prevedenie hry je vynikajúce. Hra síce neoplýva komplikovanými animáciami ale niekedy je možno menej viac a teda ako celok vyzerá Dark Nebula veľmi príjemne. Po zvukovej stránke to zase nie je nič moc, v podstate počujeme skoky, výbuchy a streľbu z kanónov. Nejaká hudba na pozadí by mohla hru celkom osviežiť.

Hra je jednou z low budgetových, čiže stojí menej ako euro. Názov obsahujúci Episode One naznačuje, že možno prídu nové levely, možno aj nové prekážky. Nie je to práve kvôli svojej krátkosti žiadny trhák, ale zase pobavila a pri tej cene sa dá doporučiť ako niečo, čo dokáže skrátiť čas keď niekde čakáme.

Hodnotenie: 6,5

Výrobca:
1337 Game Design

Distribútor: Apple / 1337 Game Design
Platforma: iPhone/ iPod Touch
Testované na: iPhone
Multiplayer: Nie

Hru si môžete zakúpiť: iTunes


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: iPhone
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012