10.09.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Samsung S7350 UltraS

Samsung S7350 UltraS


Príjemný stred.
Mobilné telefóny od kórejského Samsungu akoby v poslednej dobe stratili ducha. Aj keď obsahujú najmodernejšie technológie a vo svojich kategóriách po kvalitatívnej stránke dominujú, vytratilo sa z nich to, prečo som ich mal vždy rád. Mali „šmrnc“ a za dobrú cenu dokázali ponúknuť vždy niečo navyše. Pokračovateľ z radu UltraS, S7350, sa ale od začiatku tváril, že práve on je mobilom, ktorý má toto renomé u mňa vylepšiť.

konštrukcia...

Kombinácia striebornej farby a kvalitnej konštrukcie dokáže každého poľahky oklamať. Nachytať som sa nechal aj ja, pretože som si myslel, že S7350 je kovový mobil. To je pravda len z veľmi malej časti, pretože vyrobený je najmä z plastu. Ani to však nie je dôvod, aby ste sa oň museli obávať. Aj napriek tomu, že sa jedná o slider, jeho konštrukcia je veľmi dobrá, telefón nevŕzga a všetky časti dosadajú tak, ako majú. Zadný kryt batérie dosadá dokonca natoľko, že jeho otváranie mi zakaždým spôsobilo ťažkosti. Možno preto, že okrem 880 mAh batérie, vďaka (?) ktorej vydrží tento Samsung len mizerné dva dni prevádzky, ukrýva aj slot na microSD karty. Aby ste sa k nemu dostali, musíte teda telefón vypnúť. Na zadnej strane po vysunutí nájdeme aj objektív 5-megapixelového fotoaparátu s LED bleskom a zrkadielkom na autoportréty. Optika je síce chránená zadnou časťou mobilu, avšak aby ste mohli fotiť, musíte ho otvoriť.

Mne osobne to nevyhovuje, názor si však spravte sami. Na pravej strane sa nachádza spúšť fotoaparátu a krytý Samsung konektor, na ľavej zas tlačidlo ovládania hlasitosti. Väčšina ovládacích prvkov je teda situovaná na prednej strane. Pod 2,6-palcovým displejom s rozlíšením 240 X 400 pixelov a 16-imi miliónmi farieb, s ktorým som bol (až na čitateľnosť na priamom slnečnom svetle) počas testovania spokojný, nájdeme päťsmerové a 4 dedikované tlačidlá. Stredové tlačidlo však mohlo byť riešené ináč, pretože napríklad pri pohybe v menu mi z neho občas skĺzol prst. Vysunutím sa dostaneme k alfanumerickej klávesnici s rovným povrchom. Písanie na nej je dobré, pri písaní dlhších textov sa ale kvôli nadmernej tvrdosti prsty rýchlo unavujú. Medzi lepšie stránky telefónu patria aj rozmery (109 x 50,5 x 12,6 mm) a hmotnosť (110 gramov), vďaka ktorým si môžete telefón odložiť prakticky kamkoľvek bez toho, aby vám zavadzal.

funkcie...

Funkčná výbava UltraS-ka je mimoriadne bohatá, takže sa nedá jednoznačne povedať, na čo sa tento mobil zameriava. Ale vzhľadom na to, že disponuje 5-megapixelovým fotoaparátom, kvalitným MP3 prehrávačom, podporou prehrávania všemožných formátov vrátane DivX a Xvid a širokouhlým displejom, sa dá povedať, že je v prvom rade multimediálny. Začnem teda postupne. Spomínaný fotoaparát s autofókusom a LED diódou na prisvietenie je ukrytý, takže, aby ste mohli fotiť, telefón musí byť otvorený. Ako som už písal vyššie, nepáči sa mi to, ale chápem výhody, ktoré takéto riešenie prináša. Po kvalitatívnej stránke som bol ale spokojný. Určite patrí k lepšiemu priemeru. Samozrejme, kvôli LED blesku a fyzickému rozmeru snímača s ním opäť môžete fotiť len pri lepších svetelných podmienkach. Ale keď si na ne počkáte, odmenou vám budú pekné fotky bez výraznejších skreslení. Záznam videa v maximálnom rozlíšení 720 x 480 pixelov pri 30 fps patrí k najlepším. Dokonca by som ho ohodnotil ešte lepšie ako samotné fotografie. Tradične máme k dispozícii aj spomalený záznam, ktorý už nie je tak kvalitný.

Hudobný prehrávač sa takisto radí medzi prednosti S7350. Ponúka všetky potrebné nastavenia, ktoré môžete upravovať aj stláčaním tlačidiel na alfanumerickej klávesnici. Priložené slúchadlá sú celkom dobré, zvuk z nich je čistý, basy aj výšky výrazné (našťastie nie príliš). Skúšal som ho pomocou viacerých hudobných žánrov a mám pocit, že najlepšie sa telefónu darilo s „rádiovou“ hudbou, menej už s náročnejšími žánrami (jazz, metal). Spokojný som bol aj s automatickým triedením do hudobnej knižnice. Nie všetky telefóny rozpoznávajú súbory rovnako, preto s niektorými môžete mať problém. S7350 ale spracovala prakticky čokoľvek. K dispozícii je aj FM rádio s RDS či možnosťou nahrávania. Na svoje si prídu aj filmoví maniaci – telefón prehráva aj viaceré videoformáty, vrátane DivX či Xvid. Na pozeranie ich teda vôbec nemusíte upravovať, iba skopírovať z počítača na microSD kartu s maximálnou kapacitou 16 GB. Prehrávač je navyše vhodne doplnený kvalitným širokouhlým displejom. Okrem multimediálnych funkcií nájdeme v telefóne aj internetový prehliadač NetFront, GPS, prehliadač dokumentov a veľmi dobré možnosti pripájania (okrem Wi-Fi), takže poslúži aj ako pracovný nástroj. Po funkčnej stránke je teda UltraS veľmi spoľahlivým spoločníkom.

verdikt...


Od Samsungu S7350 UltraS som očakával, že mierne upraví môj pohľad na kórejského výrobcu, čo sa mu nakoniec aj podarilo. Síce prevažne plastová, ale nepochybne kvalitná konštrukcia s dobrým ovládaním doplnená o množstvo funkcií, z ktorých žiadna nezaostáva, robia z tohto mobilu multimediálne zariadenie, ktoré vás nenechá v „štichu“ ani po pracovnej stránke. Celkovo dobrý dojem posilňuje aj fakt, že ho môžete kúpiť za necelých 300 Eur (približne 9 000 Sk). Pre ňu som mu ochotný odpustiť všetky nedostatky, ktoré má.

Displej:
2,6-palcový displej s rozlíšením 240 x 400 bodov, ktorý by mal uspokojiť bežné multimediálne aj pracovné nároky - 4/5

Ovládanie:
aj napriek tomu, že telefón má relatívne málo tlačidiel, je ovládanie pohodlné a intuitívne, jediným mínusom je nepohodlné stredové tlačidlo a veľmi tvrdá alfanumerická klávesnica - 3,5/5

Fotoaparát:
5-megapixelový fotoaparát s autofókusom a LED prisvietením, ktorý dokáže pri dobrých svetelných podmienkach prekvapiť, možnosť záznamu videa v rozlíšení 720 x 480 pixelov pri 30 snímkach za sekundu - 4/5

Konektivita:
quad-band GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps), Bluetooth 2.1 (s A2DP), 3,5 mm redukcia v balení, USB 2.0 (mass storage) a GPS - 4/5

Rozmery a spracovanie:
109 x 50,5 x 12,6 mm, 110 gramov, kombinácia kovu a plastov, jedna z najkvalitnejších konštrukcií sliderov - 4/5

Pamäť:
do 100 MB zdieľanej pamäte, podpora microSD kariet do 16 GB - 4/5

Extra funkcie:
FM rádio s RDS, prehrávač multimédií (vrátane podpory DivX a Xvid), prehliadač dokumentov, akcelerometer, e-mailový klient, RSS čítačka, multitasking, panoramatické snímanie, aGPS - 4,5/5

CELKOVÉ HODNOTENIE
4/5



Zdroj: 3G Centrum

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012