27.08.2009 13:00, DKF, Komentárov: 0
Harry Potter and the Half Blood Prince DS

Harry Potter and the Half Blood Prince DS


V jeden nádherný slnečný deň, sedím si za televízorom a zrazu vidím, hviezdičky. Oknom preletel kameň veľký ako päsť, ktorý mi udelil učebnicové KO. Po hodine kariet so svätým Petrom som sa prebral a zhodnotil, že musím vyhovoriť nadriadenému jeho nový spôsob posielania pošty, ktorý videl vo Flintstonovcoch tzv. „rockmail“.

Na úhľadnom štvorčeku papiera, z ktorého vypadol DS kartridge, bolo napísané: „Pekný pozdrav z veľkej diaľky, pri pohári minerálky. Harryho Pottera na WIIčko si dostal, tu máš aj DSkového aby si v smútku neostal.“ V skutku, som prekvapený. On tú našu stávku skutočne dodržal, že bude písať vo veršoch...

Tak sa na to pozrieme. Film bol celkom stráviteľný aj bez návykových látok a hra sa dočkala verzií pre viacero platforiem, z ktorých je jedna aj na DS.
DS verzia sa nepýši grafickým spracovaním. Všetky sekvencie sú prezentované v rámci samotnej hry. Ale musím dodať, že sú podarené. Veľmi dobre dotvárajú atmosféru Harryho Pottera. Oproti ostatným verziám, ktoré sú akčnými adventúrami, by sme mohli o DSkovej verzii povedať, že ide o point and click adventúrku. Hra je asi najvzdialenejšia od ostatných, nakoľko sa na 90% odohráva v Rokforte, a to bez vážnejších zmien prostredia. Inými slovami ako by polovičný princ vyzeral ak by sa Harry nepohol z hradu.

Musím povedať, že hra na mňa zapôsobila. Človek už ťažko nájde v dnešnom svete FPS-iek dobrú adventúru, pričom DSková verzia by sa za jednu z nich aj dala označiť. Pointou hry je pohybovať sa po hrade, zbierať predmety ako sú kartičky rôznych čarodejníkov, a iné záležitosti zo sveta Harryho Pottera a následne ich vymieňať za iné predmety, ktoré hráča posunú v deji ďalej. V skratke zhrnuté ide o behačku z jedného miesta na druhé. Nebola by to však hra bez nejakej tej minihry. Je ich tu naozaj veľa. Od čarodejníckej verzie arkanoidu, cez pexeso (opäť v Harry Potter prevedení), samozrejme metlobal a súboje s ostatnými spolužiakmi a príslušníkmi temnej čarodejníckej sekty.



Väčšina minihier, je pomerne jednoduchých. Čo je asi najväčší nedostatok hry, pretože umelá inteligencia je na mizernej úrovni. Ani duely nie sú také napínavé ako v iných verziách, vo väčšine prípadov zaberú len pár okamihov so správnym načasovaním. Asi najťažšou častou tejto hry je samotný metlobal. Hráč má v moci strážcu, ktorý má za úlohu vychytať potencionálne metlogóly a zabezpečiť Harrymu dosť času aby sa mohol zmocniť zlatej strely (snitch v originály). Elixíry sú podobné ako vo WII verzii. Pomocou stylusu hráč ľahko zvládne akékoľvek prekážky, ktoré mu hra predloží.

V skratke, hra je podarená, prvky minihier prvky adventúry sú v dobrej rovnováhe. Avšak všetky prvky sú prezentované v pomerne skorej časti samotnej hry, takže hra pre mňa nabrala stereotypný smer pomerne skoro, nakoľko väčšina minihier nie je chránená odomykateľnými vyššími úrovňami a nič podstatné nerieši, takže sa dá prejsť na jeden pokus. Aj behanie po hrade a naháňanie predmetov je zaujímave, ale po čase mi táto samotná činnosť pripadala nútená a nudná.

S kľudným svedomím, zaťatými zubami a s výkrikom na perách môžem tejto hre dať také hodnotenie, ako sa nachádza o niečo nižšie. Ďakujem za čas, ktorý ste venovali čítaniu tejto recenzie.

Hodnotenie: 6

Výrobca:
Electronic Arts
Distribútor: Electronic Arts
Testovaná platforma:
DS
Multiplayer:
Nie



Hru si môžete zakúpiť tu:
DS

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: NDS
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012