28.07.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars: The Force Unleashed


Svet Hviezdnych Vojen vždy prezentoval dve strany. A na rozdiel od filmov sa medzi hrami vždy dali nájsť tituly, ktoré sa vyslovene venovali temnej strane. Star Wars: The Force Unsleashed je jedna z nich. Tak poďte, podľahnite, a pridajte sa k temnej strane.

Star Wars: The Force Unleashed nás vsádza do sveta temnej strany a jej Sithov. Hra je koncipovaná hlavne na používanie všetkých efektných vlastností sily. Pohyb postavy a všetko s tým súvisiace ovláda hra, jediná a hlavná úloha hráča je zničiť nepriateľov. Samozrejme, že silou a nepostrádateľným laserovým mečom.

Tu už si určite každý predstavil, ako chodí a seká nepriateľov na dve polky. Alebo z nich pripravuje nárez do sendviča. Žiaľ, tu vás musím trošku sklamať. Meč totiž slúži iba na odrážanie laserovej paľby. Hráč nikdy priamo nebojuje. Veď už ste niekde videli Sitha a priamy súboj? To by musel byť naozaj v dosť zlej situácii, aby bol vôbec k niečomu takému prinútený. Všetci totiž zomrú skôr ako sa k nim dostane. Samozrejme, to všetko len preto, aby mal potom čas okrádať mŕtvoly alebo ich nejako mrzačiť (čo žiaľ autori pre moje potešenie nedoplnili :(. Star Wars: The Force Unleashed nie je akčná hra, ale stratégia v netradičnom ponímaní.

Ovládanie v hre je riešené rôznymi pohybmi, tie väčšina pozná buď z Opery alebo hry Black & White. Hráč neovláda samotnú postavu, jediné čo má na starosti je používanie sily a odrážanie striel pomocou laserového meča rýchlymi pohybmi na obrazovke. Používanie sily ide jednoducho, hra reaguje veľmi dobre na gestá, ktoré naznačujú rôzne funkcie. Takmer každý by to mal zvládnuť bez nejakých väčších problémov.



Grafika je tvorená kombináciou dvojrozmerne dobre nakresleného priestoru s trojrozmernými postavičkami. Nie je to síce nič nové, ale jej pracovanie k danej hre presne vystihuje to čo má. Zvukové efekty sú presne ako očakávame, čiže podľa filmu a v kvalitnom spracovaní. V pozadí hrá hudba samozrejme v štýle Star Wars. Avšak pri dlhšom hraní má tendenciu liezť na nervy.

Na záver môžem povedať, že spôsob prevedenia hry ako stratégie je zaujímavý a aj originálny. Hra jednoznačne nie je určená pre ľudí, ktorí majú radi iba akčné hry. Celkovému prevedeniu ale chýba jedna vec. Je to obmena akcií, hráč má stále za úlohu to isté. Nie je tam žiadna silná dejová línia, ale zasa z pohľadu hracieho času hry je to primerané. Hra je zábavné spestrenie vďaka svojej originalite, ale nieje to nič na dlhodobé hranie.

Hodnotenie: 6

Výrobca:
Universomo

Distribútor: Apple / THQ
Platforma: iPhone/ iPod Touch
Testované na: iPhone

Hru môžete zakúpiť: iTunes


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: iPhone
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012