22.06.2009 08:00, yankee, Komentárov: 0
Star Trek – The Mobile Game

Star Trek – The Mobile Game


J. J. Abrams vyrobil alternatívny vesmír k pôvodnému Star Trekovskému, kde sa opäť bude odvážne vydávať tam, kam sa ešte žiadny človek nevydal posádka lodi Enterprise na čele s kapitánom Jamesom Tiberiusom Kirkom. No a aby nebolo dosť, že sa to už prevalilo na plátna kín, Enterprise zavítala aj na touchscreeny iPod Touch / iPhonov.

Doba keď na obrazovkách PC trónili skrollovacie shootery je už dávno za nami. Je otázne či je to dobré, alebo zlé, pretože ja doteraz spomínam na staručký Tyrian ako jednu z najlepších hier, pri ktorých som sa výborne pobavil. Každopádne je však teraz doba, kde moja vrecková hračka zvaná iPhone / iPod Touch oplýva dostatočným výkonom na to, aby sa rovnaký štýl hier dal hrať práve na nej. No a Star Trek – The Mobile Game je práve takouto hrou.

Ovládame teda loď Enterprise, ženieme sa vesmírom a cestou bojujeme s klingónmi, romuláncami a ďalšími agresívnymi rasami, ktoré nechcú alebo nedokážu uznať, že práve naša rasa je tá, ktorá by mala vládnuť celému vesmíru. Možnosti ovládania hry sú pomerne variabilné, a preto si dovolím o nich popísať viac. Loď možno kontrolovať tromi spôsobmi. Pohybom prstu po touchscreene, kde loď kopíruje pozíciu a toto ovládanie je najprecíznejšie a zároveň aj najjednoduchšie. Druhá možnosť je ovládanie zveriť gyroskopom a pohybovať loďou nakláňaním iphonu. Posledná verzia ovládania je virtuálnym joystickom na obrazovke. Ako mám už vyskúšané vo viacerých hrách, je to väčšinou dosť nemotorné ovládanie a Star Trek nie je výnimkou. Okrem spôsobu pohybu lode si môžeme vybrať či chceme mať automatickú streľbu torpied alebo až keď sa dotkneme plochy. Zároveň to slúži ako nastavenie hry na ľahkú (autofire) a ťažkú (manual) obtiažnosť. Najjednoduchšie je teda dať si nastavenie na manuálnu kontrolu lode a automatickú streľbu. Zo začiatku síce budú levely veľmi ľahké, ale časom nájdeme lokácie kde aj s týmito nastaveniami budeme potrebovať niekoľko pokusov kým nimi úspešne preletíme.



Graficky hra vyzerá celkom pekne, výbuchy sú efektné a lode sa naozaj podobajú lodiam zo série Star Trek. Dokonca aj rozličnosť torpéd je zachovaná, takže romulanci maju svoje zelené guličky, enterprise svoje biele guličky a všetci sú šťastní. Zvuky sú nasamplované priamo zo Star Treku, takže tam nie je čo vytknúť, rovnako ako hudbe.

Celkovo je Star Trek, jednoduchou strieľačkou s vertikálnym scrollingom. Neurazí ale zase ani ničím neprekvapí. Za 1.59 Eura (v čase písania recenzie) sa to v podstate aj oplatí.

Hodnotenie: 6

Výrobca:
Capcom

Distribútor: Apple / EA Mobile
Platforma: iPhone/ iPod Touch
Testované na: iPhone

Hru môžete zakúpiť: iTunes


yankee
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: iPhone
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012