24.06.2009 09:30, DKF, Komentárov: 0
Samsung B2700

Samsung B2700


Multimediálny bojovník
Odolné telefóny rozhodne nepatria medzi bežné produkty. Naposledy som jeden v rukách držal pred niekoľkými rokmi. Výrobcovia akoby na tento segment zabúdali. Keď sa mi na test dostal Samsung B2700, veľmi som sa potešil. Aspoň podľa špecifikácií totiž konečne predstavoval multimediálny a dobre vybavený telefón, o ktorý sa nemusíte báť a ktorý by vám mohol byť spoločníkom aj na tých najkrkolomnejších cestách.

konštrukcia...


B2700 je mobilný telefón klasickej konštrukcie, avšak zapuzdrený do odolného krytu, ktorý sľubuje výdrž aj v mierne extrémnych podmienkach. S rozmermi 115 x 52 x 18 mm a hmotnosťou 115 gramov sa rozhodne nejedná o malý alebo ľahký telefón. Kvôli špeciálnej úprave nás ale tieto parametre nemôžu nijak prekvapiť. Predná strana obsahuje tri prvky – alfanumerickú pogumovanú klávesnicu, displej a sekundárnu kameru pre videohovory. S klávesnicou som bol počas testovania veľmi spokojný. Jej povrchová úprava zabezpečovala, že sa mi na nej písalo dobre aj pri dlhšom písaní či s vlhkými prstami. Jediný problematický bod je päťsmerové tlačidlo, ktoré nechce „poslúchať“. Buď sa mi nepodarilo stlačiť stredové tlačidlo, alebo som okrem neho stlačil aj niektorý zo smerov. Od displeja som zázraky nečakal, pretože do takéhoto modelu by bola škoda dať kvalitný displej. Od odolného mobilu by som ale čakal vynikajúcu čitateľnosť aj na priamom slnečnom svetle, čo sa o tomto exemplári povedať nedá. Horšie je to aj s pozorovacími uhlami. Rozlíšenie (176 x 220 pixelov) a veľkosť (1,9 palca) sú však postačujúce.

Na ľavej strane nájdeme tlačidlá ovládania hlasitosti a jeden z typických Samsung konektorov. Strážený je gumenou krytkou, ktorá sa nepohla ani pri páde z výšky. Spúšť fotoaparátu a zapínanie svietidla môžeme nájsť na pravej strane zariadenia. Samotné svietidlo je umiestnené na vrchnú stranu telefónu. Jeho intenzita je veľmi dobrá a dokáže byť nápomocné v rôznych situáciách, nielen keď ste na cestách. Objektív 2-megapixelového fotoaparátu nájdeme vzadu. Nachádza sa bezprostredne nad krytom batérie, ktorý je uchytený posuvnou aretáciou. Tá slúži na to, aby kryt zostal na mieste aj pri silnejšom náraze či páde. Priznám sa, že práve kryt je jedným z dôvodov, prečo pochybujem o odolnosti telefónu voči vode. Otestovať túto vlastnosť som radšej neskúšal. Pod ním nájdeme 1 300 mAh (!) batériu. Vďaka nej by mal podľa výrobcu telefón zostať v pohotovosti 480 hodín, prípadne vydržať 10 hodín telefonovania. Preto usudzujem, že batéria, ktorá bola v mojej testovacej vzorke, nebola v úplnom poriadku. Telefón mi v priemernej prevádzke vydržal asi dva, nanajvýš tri dni. B2700 je jedným z mála telefónov, pri ktorých vkladanie microSD karty pod batériu dokonca oceňujem. Kvôli utesneniu a minimalizovaniu rizika navlhnutia je tento krok pochopiteľný.

funkcie...


Štandardné používateľské prostredie Samsungu zabezpečuje, že zákazníci tejto značky nebudú mať s ovládaním žiadne problémy. Oproti ostatným modelom som našiel len minimum rozdielov. Výrobca teda vsadil na jednoduchosť, prehľadnosť a predošlé skúsenosti. Potešujúcou správou je e-mailový klient, takže napríklad administratívni pracovníci sa tejto formy komunikácie nezbavia ani na dovolenke. Samozrejme, veľmi užitočný bude tým, ktorí potrebujú byť on-line aj v extrémnejších podmienkach. Príjemným prekvapením pre mňa bola aj prítomnosť RSS čítačky. Tá ešte nie je bežná ani pri klasických telefónoch, nie to ešte pri odolnom telefóne . V kombinácii s dobrou pripojiteľnosťou ju dokonca môžete aj reálne využiť. Vďaka UMTS nebudete mať problém ani so sťahovaním väčších e-mailov. Dobrým spoločníkom v rôznych situáciách určite bude FM rádio s RDS či hudobný prehrávač. Svoje vlastné slúchadlá si ale budete musieť pripojiť cez pribalenú redukciu. Možnosť zachytávať spomienky cez fotoaparát alebo kameru budete mať mierne obmedzenú.

Dvojmegapixelový fotoaparát bez autofókusu a prisvetľovania totiž poskytuje naozaj len poslednú zálohu v prípade, že niečo naozaj, ale naozaj musíte zachytiť. Lepšie na tom nie je ani záznam videa s maximálnym rozlíšením 176 x 144 bodov, o jeho zvukovej stope ani nehovoriac. Vzhľadom na určenie telefónu som očakával aj špeciálnu výbavu. A dočkal som sa. Svietidlo, výškomer, krokomer či kompas sú skvelými pomocníkmi nielen v lese a na horách. Škoda, že B2700 nemá zabudovaný GPS modul. Je mi ale jasné, že ten by cenu mobilu výrazne zvýšil.

verdikt...


Samsung B2700 by mal byť štandardnou výzbrojou každého poriadneho zálesáka či horolezca. Rozhodne pri ňom nemôžete dať na prvý dojem, pretože vzhľadom skôr pripomína čokoľvek, len nie mobilný telefón. Po funkčnej stránke sa ale jedná o veľmi dobre vybavený a vydarený telefón, ktorému je ťažko čo vytknúť. Veľmi dobre môže poslúžiť aj ako sekundárny mobil v prípade, že častejšie cestujete do hôr. Kto by sa predsa strachoval o drahé multimediálne telefóny, keď tento môžete mať za cenu len o málo vyššiu ako 150 eur?

Displej: 3/5
menej kvalitný displej s 1,9-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 176 x 220 bodov, jedinou nevýhodou je slabá čitateľnosť na priamom slnečnom svetle

Klávesnica: 3/5
dobrá a pohodlná klávesnica s pogumovaným povrchom, horšie ovládateľné päťsmerové tlačidlo

Fotoaparát: 2,5/5
základný 2-megapixelový fotoaparát so základnými možnosťami nastavenia a bez prisvietenia, nahrávanie videí v rozlíšení 176 x 144 bodov pri 15-ich snímkach za sekundu

Konektivita: 3/5
na túto triedu mobilných telefónov prekvapivo dobré možnosti pripojenia – quad-band GSM, GPRS, EDGE, UMTS, Bluetooth 2.0 (s A2DP), USB kábel (mass storage)

Rozmery a spracovanie: 3,5/5
115 x 52 x 18 mm, 115 gramov, uretanová konštrukcia odolná voči vode, prachu a nárazom

Pamäť: 3/5
približne 30 MB vnútornej pamäte, rozšírenie microSD kartami do 4 GB

Extra funkcie: 4/5
FM rádio s RDS, prehrávač multimédií, e-mailový klient, svietidlo, výškomer, krokomer, kompas

JBenchmark 1.1.1
JBenchmark 2.1.1
JBenchmark 3D
HQ
LQ


CELKOVÉ HODNOTENIE
3/5


Zdroj: 3G Centrum

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012