21.06.2009 00:00, DKF, Komentárov: 1
LG KC910 Renoir

LG KC910 Renoir


Kórejský umelec
O tom, že kórejský výrobcovia mobilných telefónov sa snažia prevalcovať trh (a najmä Apple) svojimi zariadeniami s dotykovými displejmi a fotoaparátmi s veľkým počtom megapixelov, už asi nepochybuje nikto. Krásnym príkladom je LG KC910, známy tiež ako Renoir. Veľký dotykový displej a 8-megapixelový fotoaparát sú len dve z mnohých vychytávok, ktorými sa nás snaží osloviť.

konštrukcia...


Nie je žiadnym tajomstvom, že LG sa snaží dizajnovať svoje telefóny tak, aby upútali pozornosť potenciálnych zákazníkov hneď na prvý pohľad. Renoir nie je výnimkou a pri podrobnejšom pohľade nájdeme aj niekoľko podobností s predošlými zariadeniami výrobcu, napríklad s Viewty či Shine. Veľkosťou sa radí medzi väčšie telefóny na trhu. Keď ale zoberieme do úvahy funkčnú výbavu a rozmerný displej, rozmery 107,8 x 55,9 x 14 mm, ani váha 114 gramov nás nemôžu prekvapiť. Prednej strane telefónu dominuje trojpalcový dotykový displej s rozlíšením 240 x 400, ktorý je zároveň hlavným ovládacím prvkom telefónu. Pod ním nájdeme tri priehľadné tlačidlá, ktoré sú počas používania efektne podsvietené. Funkčne pomocou nich môžete prijímať / odmietať hovory, stredné tlačidlo je kontextové. Nad displejom ešte nájdeme veľmi citlivo osadený reproduktor, sekundárny fotoaparát a fotosenzor, vďaka ktorému sa jas displeja nastavuje automaticky. Na ľavej strane nájdeme konektor pre LG kábel a slot na microSD kartu. 3,5 mm audio výstup rovnako ako pri iných telefónoch výrobcu chýba. V balení je ale našťastie aspoň redukcia. Ovládanie hlasitosti, respektíve približovanie a odďaľovanie v režime fotoaparátu a kamery, tlačidlo blokovania klávesnice a spúšť fotoaparátu sú umiestnené na pravej strane. Opitku 8-megapixelového fotoaparátu nájdeme na zadnej strane. Ukrýva sa pod aktívnym krytom objektívu, ktorý sa ale ovláda dosť nešikovne a nájsť ho „naslepo“ bolo pre mňa problematické aj po dlhšom testovaní. Pri ňom ešte nájdeme xenónový blesk a dosvetľovaciu diódu, ktorá sa rozsvieti pri zaostrovaní v zhoršených svetelných podmienkach. Pod zadným krytom (aretácia je na vrchu telefónu) je ukrytá rozmerná 1000 mAh batéria. Výrobca udáva 264 hodín pohotovosti a 3 hovoru.

Počas testu telefón vydržal do dvoch dní v silnejšej prevádzke, čo ma neprekvapilo. Pri tomto type telefónov sa jedná o akýsi štandard. Asi ste si všimli, že som zatiaľ nespomenul stylus. Ten je ukrytý v malom koženom puzdierku, ktoré sa šnúrkou pripája na roh mobilu. Musím povedať, že toto riešenie je mimoriadne nešťastné, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Spomeniem hlavné dva. Vyberanie jednou rukou je prakticky nemožné, s dvoma rukami to nejde o nič lepšie. Druhým je, že stylus, ktorý bol na testovacej vzorke, mal odtrhnutú plastovú hlavičku, čo bolo asi dôsledkom tohto riešenia. Našťastie som ho ale na ovládane telefónu potreboval minimálne. Vylepšené používateľské rozhranie je naozaj prívetivé a veľmi ergonomické, takže až na prehliadanie internetu a niektoré drobnosti si vystačíte prstom. Celkovo je konštrukcia Renoiru veľmi dobrá ako po dizajnovej stránke, tak aj v rámci odolnosti. Telefón nevŕzga ani pri silnejšom stlačení a svojím konzervatívnym čiernym vyhotovením púta pozornosť, ale nepôsobí rušivo.

funkcie...


Začnem tým, čo na mobile púta pozornosť asi najviac. Na mysli nemám nič iné ako 8-megapixelový fotoaparát. Optiku už tradične dodala firma Schneider-Kreuznach a v tomto prípade je to pravdepodobne práve ona, komu vďačíme za kvalitu snímok, ktoré robí. Množstvo nastavení mi skôr pripomína kompaktné fotoaparáty ako fotomobil. Zaostrovanie je rýchle, takže môžeme uvažovať aj o využití funkcií ako detekcia tvárí, úsmevu či žmurknutia. Kvalitatívne sa jedná jednoznačne o najlepší fotomobil, ktorý je momentálne na trhu, a hanbiť by sa zaň nemusel ani samotný Renoir, podľa ktorého je telefón nazvaný. Verím, že sa nám v budúcnosti podarí porovnať ho s priamym konkurentom – Samsungom Pixon. Mojím najväčším prekvapením ale paradoxne neboli fotografie, ale video, ktoré dokáže tento mobil produkovať. Rozlíšenie je štandardné (VGA), rýchlosť záznamu viac-menej tiež (30 fps), formát je ale AVI s použitím DivX 5.0. Jeho kvalita ma však uchvátila. Nikdy by som nepovedal, že fotomobil dokáže natočiť použiteľné video so skvelým zvukom. Pokiaľ teda hľadáte naozaj kvalitný fotomobil, LG KC910 môžem len odporúčať. Užívateľské prostredie sa od Viewty veľmi nelíši, podobnosť samozrejme nájdeme aj pri porovnaní s Cookie. Zvýšil sa však komfort ovládania a množstvo nastavení. Ergonómia je takisto veľmi dobrá. Navyše, niektoré položky v menu môžete preskupiť podľa vlastnej potreby, čo urýchli prístup ku vašim obľúbeným funkciám. Odozvy telefónu sú veľmi dobré, avšak pri spustení viacerých aplikácií sa tento dobrý dojem vytráca. To je zrejme dôsledkom pomalšieho procesora, čo je škoda, pretože napríklad práca s internetovým prehliadačom pri spustenom prehrávači hudby je neskutočne otravná. Spomínaný prehrávač je jednoduchý a prehľadný. Pre potreby hudobných nadšencov je však nedostačujúci.

Prvým zásadným problémom je práca so súbormi. Hudbu, ktorú mám na microSD karte síce zatriedil podľa interpretov alebo albumov, ale s niektorými súbormi to urobiť nevedel a zaradil ich medzi „Neznáme“. S tou istou kartou som však pri iných telefónoch problém nemal, takže to beriem ako záležitosť Renoiru. Druhým prehreškom je chýbajúci ekvalizér. Najprv som si myslel, že je len veľmi dobre schovaný. Ale keď som prehľadal všetky možnosti, usúdil som, že prehrávač ho nemá. Akousi náhradou je Dolby Mobile, ktoré síce spraví markantný rozdiel, ale ekvalizér jednoducho nenahradí. Potešili ma ale dobré pribalené slúchadlá. Z hľadiska kvality reprodukcie sa jedná o lepší priemer. Trochu nešťastný je ale použitý materiál „špuntu“, ktorý je zbytočne tvrdý, takže pri chôdzi vydáva zvláštne zvuky, ktoré celkový dojem z hudby kazia. Môžeme ich ale nahradiť vlastnými, pretože aj pribalené sa pripájajú cez 3,5 mm adaptér. Príjemným doplnkom a spoločníkom na cestách môže byť FM rádio s RDS. Toľko k hlavným funkčným črtám telefónu. Okrem nich má Renoir veľmi bohatú výbavu. Fantastická pripojiteľnosť, prehliadač dokumentov, predinštalovaný Google balík, akcelerometer, podpora DivX a Xvid či celkom dobre spracovaná fotogaléria – to je len zlomok všetkého, čo tento podarený telefón dokáže.

verdikt...

Z neznámeho dôvodu pristupujem k veľmi dobre vybaveným telefónom s rezervou. Možno je to preto, že výrobcovia väčšinou zoberú všetky aktuálne top technológie, pridajú niečo naviac a nasilu to natlačia do nejakého mobilu. Preto som veľmi príjemne prekvapený tým, ako na mňa po testovaní zapôsobil LG KC910 s prívlastkom Renoir. Až na malé nedostatky sa jedná o naozaj výnimočný mobil, ktorý je veľmi dobre vyvážený – teda má takmer všetko, čo by mal mať. Okrem ekvalizéra a lepšieho (alebo žiadneho) stylusu, ktoré sú snáď jedinými slabinami. No a za cenu, ktorá sa pohybuje okolo 380 eur, vôbec nie je nedostupný. Preto sa teším na to, akú odozvu bude mať na slovenskom trhu.

Displej: 4/5
veľmi dobrý dotykový displej s 3-palcovou uhlopriečkou a – najmä v tejto triede – trochu slabším rozlíšením 240 x 400 pixelov, dobrá čitateľnosť na slnku a z uhlov; výborné reakcie pri ovládaní, obsluhovanie QWERTY klávesnice len pomocou stylusu

Fotoaparát: 4,5/5
jeden z najlepších fotoaparátov v mobilných telefónoch s rozlíšením 8 megapixelov, rozsiahle možnosti nastavenia, autofókus alebo manuálne zaostrovanie, xenónový blesk, trochu nepraktický kryt objektívu, záznam kvalitného videa s dobrou zvukovou stopou vo VGA rozlíšení

Konektivita: 4,5/5
množstvo možností pripájania – quad-band GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Bluetooth 2.0 (s A2DP), Wi-Fi (DLNA), GPS, TV výstup, 3,5 mm redukcia v balení, USB (Mass Storage)

Rozmery a spracovanie: 4,5/5
108 x 56 x 14 mm, 114 gramov, veľmi dobrá plastová konštrukcia, nutnosť častého leštenia

Pamäť:
približne 70 MB vnútornej pamäte, možnosť rozšírenia microSD kartami do 8 GB (3,5/5)

Extra funkcie:
FM rádio s RDS, prehrávač multimédií, podpora DivX a Xvid, prehliadač dokumentov, akcelerometer, e-mailový klient, RSS čítačka, multitasking, Dolby mobile (4/5)

JBenchmark 1.1.1
6092
JBenchmark 2.1.1
519
JBenchmark 3D
455

CELKOVÉ HODNOTENIE
4/5



Zdroj: 3G Centrum

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
lg Renoir Kc910 25. 08. 2009 00:55
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012