07.04.2009 00:00, DKF, Komentárov: 1
Sony Ericsson T303

Sony Ericsson T303

Na veľkosti záleží...
T303 ma na prvý pohľad zaujal. Už podľa nadpisu je zrejmé, že jeho hľadaním strávite množstvo času, pretože jeho rozmery sú... ehm...veľmi malé. A jeho výbava je... ehm... tiež minimálna. Osobne má ale u mňa Sony Ericsson veľké plus. Práve v dobe, keď všetci zápasia o to, kto prinesie vybavenejší mobil, sa tu objavuje mobilný trpaslík.

konštrukcia...

Aj keď sa jedná o úplný low cost, nenechajte sa pomýliť. Po konštrukčnej stránke by tento telefón za sebou nechal aj mnohých velikánov. Práve na kvalitu a materiály vsadil aj Sony Ericsson, a tak má slider T303 kovové telo s prvkami plastu. Pri rozmeroch 83 x 47 x 15 mm je jeho hmotnosť celkom slušná - 93 gramov. Zastávam však názor, že kov je predsa len kov, a preto mi pár gramov navyše vôbec nevadí. Z kovových častí pozostáva aj vysúvací mechanizmus, jeho tuhosť je primeraná a pracuje spoľahlivo. Po vysunutí nám odkryje svoju alfanumerickú časť klávesnice, ktorej tlačidlá sú oddelené výstupkami, takže písanie správ zvládnete, aj keď sa na ňu nepozeráte. Občasný pohľad sa ale oplatí, najmä kvôli veľmi peknému modrému podsvieteniu. Pod displejom sa nachádza ďalších osem ovládacích prvkov. K množstvu funkcií sa tak dostanete po pár stlačeniach. Najhoršie obstáli kontextové tlačidlá, ktoré sú veľmi malé a nikdy som si na ne nezvykol. Na ľavej strane telefónu ešte nájdete konektor na nabíjačku a otvor na prívesok. Optika kamery je ukrytá v hornej vysúvacej časti.

Po otvorení zadného krytu objavíte 930 mAh batériu BST-38, vďaka ktorej si "pokecáte" až 9 hodín (v pohotovostnom režime vydrží 400 hodín). Takisto tu nájdete aj slot na SIM kartu. Najväčším kameňom úrazu je pri T303 displej. Na displeji s podpriemernou veľkosťou 1,8 palca a ešte podpriemernejším rozlíšením 128 x 160 pixelov zobrazí 65-tisíc farieb. Jeho čitateľnosť je na priamom slnku slabá, zobrazovací uhol je maximálne 90 stupňov. Na niečom predsa konštruktéri ušetriť museli. Až na tento nedostatok ale telefón konštrukčne veľmi príjemne prekvapil, pozrime sa teda, čo ponúka po funkčnej stránke.

funkcie...

Keď sa rozdávala funkčná výbava, T303 bol pravdepodobne medzi poslednými. Pre ľudí, ktorí očakávajú, že si z mobilu zatelefonujú, pošlú SMS alebo ich zobudí, je postačujúca. Ostatným bude pripadať ako z minulosti. Dáta doňho dostanete v sieti 2G (tri-band) cez GPRS, lokálne cez Bluetooth a kábel Fast Port s podporou Mass Storage. Na 8 MB internej pamäte sa vám ich ale veľa nezmestí, podpora kariet chýba. Škoda. Zaujímavé ale je, že vo výbave nájdete aj hudobný prehrávač. Na čo poslúži sa mi zistiť nepodarilo. Z multimédií ale zaujme zabudované FM rádio, ktoré vám zahrá na cestu. Zvuk z neho sa k vám dostane cez pribalené stereo handsfree, o ktorého (ne)kvalite písať nemusím. Viac-menej som to očakával. Zaujímavosťou je aplikácia TrackID. Sony Ericsson ju pravdepodobne dáva do úplne všetkých modelov bez ohľadu na to, či ju zákazníci využijú, alebo nie. Ak by ste náhodou nevedeli, slúži na zistenie skladby, ktorá hrá v miestach, kde sa nachádzate.

Výjavy z vašich ciest môžete zaznamenávať pomocou zabudovaného 1,3-megapixelového fotoaparátu. Chcete viac? Pripomínam, že fotografie môžete ukladať na 8 MB pamäte... Tie sú samozrejme nižšej kvality aj pri dobrých svetelných podmienkach. Video nezaznamenáte vôbec. Chýba aj akákoľvek forma prisvietenia. Príjemným prekvapením bola prítomnosť internetového prehliadača, ktorého použitie na miniatúrnom displeji s GPRS bol pre mňa veľký zážitok. Aspoň som mal možnosť zaspomínať na staré časy. Veď kým mi načítalo stránku, času som mal dosť. Rád by som spomenul ešte nejaké funkcie, bohužiaľ som ich ale vymenoval všetky. Aspoň tie podstatné. Občas som mal pocit, že som si niektoré vymyslel, ale neobávajte sa. T303 vám splní množstvo prianí. Avšak veľmi jednoduchých a veľmi pomaly.

verdikt...

Sony Ericsson T303 je zábavný mobil. Niežeby oplýval množstvom zábavných funkcií - práve naopak. A v tom tkvie jeho zábavnosť. Veľmi dobre si ho viem predstaviť ako lacný záložný mobil, o ktorý sa nemusíte báť a starať. Jednak kvôli kvalite spracovania a jednak kvôli jeho cene približne 3 000 Sk (99,58 eur). Sympatický mi bol ale najmä z jedného prozaického dôvodu - po dlhej dobe je to opäť mobil, ktorý slúži vám a nie vy jemu.

Zdroj: 3g Centrum

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
RE: 09. 04. 2009 19:34
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?

GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution