01.10.2001 00:16, Ivo Ninja, Komentárov: 0
Bladurs Gate 2: Throne of Bhaal

Bladurs Gate 2: Throne of Bhaal

Ako už všetci dobre viete, hra Throne Of Bhaal (ToB) je datadiskom k rozsiahlemu obľúbenému RPG príbehu Baldur’s Gate II: Shadow Of Amn. Dej ToB začína presne v okamžiku, kedy končí hra základná. Nejedná sa teda len o nové lokácie v rámci vedľajšieho questu na pôvodnej mape ako tomu bolo v prípade Tales Of The Sword Coast (datadisk BG1),

Ako už všetci dobre viete, hra Throne Of Bhaal (ToB) je datadiskom k rozsiahlemu obľúbenému RPG príbehu Baldur’s Gate II: Shadow Of Amn. Dej ToB začína presne v okamžiku, kedy končí hra základná. Nejedná sa teda len o nové lokácie v rámci vedľajšieho questu na pôvodnej mape ako tomu bolo v prípade Tales Of The Sword Coast (datadisk BG1), ale o kompletne nový príbeh. Po tom, čo zbavíte svet zloducha Irenica sa v neďalekej ríši Tethyr rozhorí vojna, v ktorej majú hlavné slovo Bhaalovi potomkovia. Jedným z nich je samozrejme i váš hlavný hrdina, takže chtiac nechtiac sa do konfliktu zapojíte a dovàšite tak svoj pohnutý osud.

Tento datadisk nie je stand-alone, takže k jeho hraniu potrebujete i základný BG2. Dej ToB sa odohráva na novej hlavnej mape situovanej do miest južne od Amnskej ríše a akonáhle začnete datadisk hrať, nebudete mať prístup do lokácii Shadow Of Amn. ToB môžete začať hrať s úplne novo vytvorenou postavou alebo len naimportovať vašu celú družinu (vrátane predmetov) z ľubovoľnej uloženej pozície BG2, najlepšie pochopiteľne z pozície Final Save.

Rovnako môžete nainštalovať ToB a začať od začiatku celú hru (začať teda BG2 a po porazení Irenicusa plynule prejsť do deja ToB), pričom už v základnom deji môžete využívať niektoré novinky z datadisku vrátane novej lokácie Watcher’s Keep.

Všetky novinky tu nebudem zhàňať, lebo je ich naozaj hrozne veľa, vrátane úchvatného deja. Ale verím, že sa zhodneme na tom, že ToB je jedinečná záležitosť. Sám som totiž od tohto datadisku toľko neočakával a trochu som sa bál, že by hra mohla upadnúť do stereotypu. Ľudia z Black Isle ma však presvedčili o opaku a znovu tak potvrdili svoju pozíciu na predných priečkach súčasných RPGčok.

Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal

Výrobca: Black Isle
Distribútor: Bioware
Distribútor SR: Digital Media Trade
Minimálna konfigurácia: P 233Mhz, 32MB RAM
3D karta: nie
Multiplayer: ano
Typ: RPG
Verdikt: Potvrdili svoju pozíciu na predných priečkach
Hodnotenie : 80%

Zdroj: gamesweb

Ivo Ninja
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012