23.02.2009 12:00, DKF, Komentárov: 3
Touch Grind - iPhone

Touch Grind - iPhone

Určite ste už videli nejakých "skejťákov". Ak máte niekde naokolo teenagera je dosť pravdepodobné, že ste videli aj niekde v telke nejakých tých ťažko nezávislých niggaz, ktorí majú miniskateboardy, kde pomocou prstov ukazujú ako sa robí nejaká finta... No a Touch Grind robí to isté na obrazovke našich iPhonov.
Keď som bol ešte na základnej alebo strednej škole, prepukla u nás práve éra prvých skateboardov. Väčšina z nich boli poľské plastové uzučké dosky na pomalých tvrdých rampových kolieskach. Mnoho bolo širokých rovných boardov z nepružnej dosky, ktoré mali byť kópiami rampových, a pár z nás malo laminátový slalomový board. Každopádne mi teda tématika skateboardu nie je úplne cudzia, a aj keď som sa na ňom preháňal hlavne po cestách a šlo mi viac o nezávislý a netradičný pohyb ako o nejaké to skákanie, bola to zábava. Po nejakej dobe som sa na PC dostal k Tony Hawk´s hrám a bolo celkom milé si zase zaspomínať na to, ako sa jazdí na "skejte".

No a jedného pekného dňa, keď som pátral čo zaujímavé si kúpim na iPhone, našiel som video Touch Grind na Youtube. Reklama vyzerala až príliš dobre. Niečo ako Tony Hawk, ale ovládané na iPhone/iPod Touch, využívajúce touchscreen... Neodolal som a kúpil. Najskôr som bol trochu sklamaný. Hra nemá totižto nič spoločné práve so sériou Tonyho Hawka. Takže to čo som očakával som nedostal. Ale po chvíli hrania a po úspešnom zvládnutí prvého ollie sa môj postoj k TG začal meniť. Áno, nie sú tu žiadne vedľajšie úlohy. Nič sa nezbiera, nie je tu žiadna premávka, je tu len čisto skate park, môj board a ja...

Board sa ovláda pomocou dvoch prstov. Tu je nádherne využitý multitouch screen iPhone/iPod Touch. Jeden prst vzadu, druhý niekde pri strede a board sa rozbehne. Presunieme prsty a tým pádom aj hmotnosť na jednu zo strán, board zatočí. Zdvihneme predný prst, board sa zdvihne na zadné a postupne zastaví. Je to jednoduché, je to intuitívne a je to realistické. Pche, kam sa hrabú skejťáci s ich fingerboardami. IPhone board netreba pridržiavať, reaguje na prsty, na ich pohyb, skáče, otáča sa... Fyzika v hre je naozaj skvelá. Keď som pochopil ako sa s boardom skáče, začal som sám hľadať ďalšie možnosti ako dosku vo vzduchu roztočiť, a v podstate to naozaj funguje tak, ako si človek predstavuje, inak povedané, ak to zvládnete urobiť na normálnom boarde, tak spravíte presne to isté aj v hre. No a aký by to bol skejťácky park bez nejakých tých prekážok? Takže veselo môžeme skákať, grindovať a vyvádzať. Všetky skoky sú bodované a za určité dosiahnuté skóre sa nám odomkne nový board, ktorý je napríklad rýchlejší, alebo skáče vyššie.

Grafika hry je absolútne plynulá. Prostredie aj board sú spravené veľmi realisticky a aj zvuky na mňa pôsobili skutočným dojmom. Hra neobsahuje žiadnu hudbu, čo môže niekomu prekážať, mne osobne však nie, pretože skejťácka kultúra sa už teraz spája s hudbou ktorú ja príliš nemusím. Pre mňa je to teda skôr plus.



Na záver by som ešte chcel napísať, že aj počas recenzovania som sa pár krát pristihol pri tom, že sa už pol hodinku hrám a vymýšľam ako dosiahnuť vyššie skóre namiesto toho aby som pokračoval v písaní, čiže hra je naozaj veľmi, veľmi chytľavá. Samozrejme ak skateboarding nenávidíte, nie je určená pre vás.

Hodnotenie: 9

Výrobca:
Ilusion Labs
Distribútor: Apple / Ilusion Labs
Platforma: iPhone/ iPod Touch
Testované na: iPhone


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: iPhone
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
Sk8 23. 02. 2009 13:18
morkaman 23. 02. 2009 18:47
sparhawk Re: 01. 03. 2009 07:42
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012