12.02.2009 00:00, DKF, Komentárov: 0
Skate 2

Skate 2

"Skateboarding is not a crime". Takto definujú skateboarding mladí ľudia v Amerike. Skúste si totiž v USA len tak zajazdiť po meste. Budete "milo" prekvapení, keď spoza rohu vyskočí policajt, rozbije vám skate a ešte dostanete aj pokutu. To je len jeden dôvod, prečo skatovanie nieje len šport, ale hlavne životný štýl. Tento štýl obsahuje všetko po čom túžite, oblečenie, hudbu, vlastný slang a hru Skate 2.
Prvá časť prišla ako víchrica a po dlhých rokoch vládnutia zosadila z trónu Tonny Hawka, pričom si v našich srdciach utvrdila pevné miesto. Bol to hlavne nápad a nový systém ovládania, ktorý spravil hru Skate tak výnimočnú.

Hra svojim herným systémom poukazuje na realitu, konkrétne ako je ťažké si vybudovať v tomto športe meno a kariéru. Skatovanie, je tak ako aj každý iný šport o peniazoch a sponzoroch. Čím ste lepší, tým viacej sponzorov a peňazí máte. Preto je základ vyhýbať sa zraneniu a byť "cool". Toto všetko vás teda táto hra naučí.

Prvé načo som sa v hre tešil je vynikajúci začiatok, ktorý vám ponúkne zábavné intro s najznámejšími skatermi sveta v hlavnej úlohe. Vynikajúca koláž naštartuje váš život priamo späť z väzenia do reálneho života. Váš život nemá iný význam ako skatovanie, takže vaše prvé kroky z väzenia budú smerovať na dosku. Skate je síce hrateľnostne dosť podobný prvej časti, ale to má aj svoje dôvody. Skate nieje jednoduchá hra v ktorej vám stačí päť minút stláčať gombíčky a už ovládate všetky triky, ako napríklad v Tony Hawk: Skatboarding. Skate prináša dokonale vyvážené ovládanie pomocou pravého a ľavého analógu. Ľavý analóg je skôr na ovládanie, ale slúži aj na základne triky ako Ollie, Nollie, Kickflips atď. Pravý analóg zasa slúži na dôležité balancovanie na doske. Tento systém vám tak čo najviac priblíži princíp skatovania, dokonca niekedy aj s reálnymi vnútornými pocitmi. Ďalšou kombináciou triggerov si otvoríte svet trikov, ktorý skutočne nemá konca. Hra vám jednoducho nedá oddýchnuť, a zo začiatku vás bude bombardovať vždy novými trikmi.

Takýto systém je dosť chytľavý a niekedy som sa pristihol, že som síce chcel hru vypnúť, no medzi tým prešla aj dobrá hodina . „Ešte tento trik musím zvládnuť" takto zväčša znela moja obľúbená hláška pri hre. Zhruba v polovici hry, podľa toho akí ste šikovní, budete môcť svoj skate plnohodnotne ovládať. Všetky triky sa budete učiť od tých najlepších skaterov na svete, ako sú Danny Way alebo Pj Ladd. Práve oni vám vysvetlia čo a kedy treba stlačiť, a keď im nebudete rozumieť zapnete si jednoducho inštruktážne videjko. Je jasné, že to dá trochu driny pokiaľ sa daný trik naučíte, ale o to bude potom vaša radosť väčšia. Po každom výcviku máte zároveň možnosť si daný trik vyskúšať v súboji, pred kamerou alebo foťákom. Každá dobre vydarená fotka vám zaručí cash, ale hlavne mediálnu publicitu. Za zarobené peniaze si môžete nakúpiť rôzne vylepšenia alebo kvalitnejšie dosky. Hra sa k štýlu obliekania stavia ako módny guru a ani sa nenazdáte, a pri ďalších nákupoch rozoznáte všetky skate značky od všedných.



Skate 2 nezmenilo ovládanie, no prinieslo inovatívne novinky, ktoré vylepšujú hru. Úplná novinka je pohyb bez dosky. V prvej časti to bola dosť veľká bariéra a časťami tela ste sa zasekávali na maličkostiach. Síce tento systém vás prinútil viac používať triky, čo aj bolo pre vaše úspešné ukončenie hry prijateľnejšie, no nový systém som ocenil viac. Zdá sa mi byť oveľa praktickejší. Najlepšie vylepšenie v hre možnosť pohybu s objektami. Až v samotnej hre zistíte, že aké praktické je si pripraviť rampu alebo lavičku na skok, pretože o to krajší bude váš ďalší spot.

Všetky tieto možnosti vám ponúkne doslova skatové mesto San Vanelona. Musím týmu Black Box zablahoželať, pretože mesto vyzerá naozaj skvelo. Za každým rohom na vás čaká nejaký skate park. Hneď od začiatku však zistíte, že celé mesto skrýva v každej uličke a na každom parkovisku miesto na skatovanie.

No pozor, ako každé mesto, tak aj San Vanelona prináša aj rôzne nástrahy. Mesto je živé a keď zídete s chodníka, tak ste potencionálnym cieľom pre nejaké auto. No najhorší sú predsa len policajti, ktorí síce fungujú inteligentne a v skate parkoch sa nepohybujú, ale mimo nich sú veľmi nebezpeční.



Celé mesto po grafickej stránke vyzerá dobre. No viac sa vývojári pohrali priamo so skatermi, ich postavy vyzerajú vskutku perfektne. Grafiku perfektne dopĺňa aj vynikajúci soundtrack, ktorý je napeckovaný skvelou skate a rockovou hudbou.

Skate 2 sa vám bude zdať ako verná kopia jednotky, len s niekoľkými novými nápadmi. No keď sa na hru pozriete ako na dobrodružstvo, tak naberie celkom iné obrátky a zaručí vám chytľavú hrateľnosť miešanú so skvelou hudbou a pocitom rebélie, no a o to hlavne pri hraní ide.

Hodnotenie: 8

Výrobca:
Black Box

Distribútor: Electronic Arts
Testovaná platforma:
Xbox 360
Multiplayer:
Áno



Hru si môžete zakúpiť tu:
PS3, Xbox 360

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Xbox 360
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012