15.08.2008 11:04, DKF, Komentárov: 0
BUZZ: THE MASTER QUIZ - PSP

BUZZ: THE MASTER QUIZ - PSP


Dámy a páni, vitajte v novej súťažnej vedomostnej show, ktorá sa vysiela na vašom PSP, jej účastníkmi ste vy a vaši známi. Vitajte v BUZZ!
Sony sa rozhodlo, že úspešnú kvízovú sériu hier z PS2 – BUZZ, prenesie aj na svoje novšie konzoly. Preto súčasne vychádza BUZZ na PS3 a aj na PSP. Samozrejme, že to nie je jedna a tá istá hra. Každá z nich je prispôsobená potrebám a možnostiam daného zariadenia. Keďže PS3 nemám, tak je jasné, že sa pozriem na zúbky verzii pre PSP.

Buzz: The masterquiz
by sa teoreticky dal ohodnotiť ako dve samostatné hry. Na úvod však musím podotknúť dôležitú vec. Ak nehovoríte aspoň priemerne anglicky, prípadne nemáte radi vedomostné súťaže a kvízy, prestaňte čítať. Táto hra nie je ani trošku pre vás určená. Ok, tak teraz, keď už sme zostali len tí, ktorých táto hra môže zaujať, tak si poďme povedať o tej prvej časti.

Singleplayer:

PSP verzia Buzz ponúka možnosť singleplay. Čiže hra bez súperov, čisto kvízy, kde sa pokúsime zdolať všetky priečky a odpovedať na čo najviac otázok. Čaká nás za sebou 15 súťaží, uložených v štyroch skupinách po 3 otázkach, aj s ďalšími tromi medzihrami.

Odmenami sú v podstate ekvivalenty „achievementov“ čiže akési virtuálne poháre za to, že sme dosiahli nejakú métu. Napríklad odpovedali na otázku do ½ sekundy, alebo odpovedali správne 10x za sebou, či dosiahli vo všetkých súťažiach aspoň bronzovú plaketu. Áno, súťaže odmeňujú podľa našej úspešnosti bronzom, striebrom alebo zlatom. Akonáhle v jednej skupine dosiahneme aspoň bronz na každú súťaž, môžeme sa posunúť na časovú medzihru a ak dosiahneme bronz aj tam, tak postupujeme do ďalšej súťažnej skupiny.

Celá táto perepetia sa dá prejsť cca za 2 hodiny, pokiaľ máte znalosti v oblastiach v ktorých sa súťaž vypytuje. Pole otázok je široké, pokrýva otázky z oblasti dejín, filmu, hudby, vedy, ako aj histórie, či celebrít. Každopádne je však skupina otázok dosť jasne orientovaná na trh v UK, kde občas človek žijúci v našich končinách naozaj nemá ani potuchy čo môže byť správnou odpoveďou.

Hra vraj obsahuje 3000 rozličných otázok, ja som sa však počas jedného prejdenia multiplayeru stretol s tým, že niektoré otázky sa opakovali. Podľa webu sa to však žiadnemu inému recenzentovi nestalo, takže som asi výnimka, alebo je moje PSP pokazené.

Ak by mala recenzia končiť tu, tak by som hre pridelil maximálne tak 3 body, pretože v prípade singleplay naozaj za veľa nestojí, ale máme tu ešte.

Multiplayer:

Hra Buzz je pôvodne určená pre viacero hráčov, a rovnako funguje aj Buzz na PSP. Ponúka 3 multiplay módy, z ktorých som jeden nemal možnosť skúsiť, lebo naokolo nebol žiadny iný majiteľ PSP, ktorý by chcel BUZZ otestovať. Z toho vyplýva, že hra sa vie nasharovať s iným PSP a dá sa hrať cez wireless, pričom druhý hráč nemusí vlastniť originál hry.

Druhý herný multiplay mód je mód Quiz host, kde sa stávame quizmasterom. PSP nám ponúkne otázku, ponúkne nám 4 odpovede, označí nám správnu no a my to prečítame súťažiacim. Následne pridelíme alebo odoberieme body a ideme na ďalšiu otázku. V praxi nie celkom zábavná forma hry a mne pripadala dosť nudná.



Tretí multiplayer mód je to, čo túto hru u mňa vytiahlo oveľa vyššie na hodnotiacom rebríčku. Jeho princíp spočíva v tom, že sa stretne maximálne 6 hráčov a budú si PSP podávať. Kvíz prebieha medzi nimi a dá sa na ňom veľmi dobre zabaviť. Súťažné módy dokonca obsahujú aj časť, kde si vyberiete jeden zo 4 kúskov obrázku, a ďaľší hráč sa pokúša uhádnuť čo na ňom je. Tento mód je skvelý ak máte pár priateľov ktorí hovoria anglicky a ste niekde kde sa dá zabávať. Dokáže rozprúdiť zábavu, konverzáciu ako aj lepšie zoznámiť ľudí. Povedal by som, že je priam určený na nejaký menší večierok, či miniparty, len vidím trošku problém s podávaním PSP v blízkosti pohárov plných tekutín.

Grafika hry je pomerne jednoduchá, ale je to kvíz, tak čo sa dá od nej očakávať. Hudobný alebo teda skôr zvukový doprovod je prirovnateľný tomu z televíznych súťaží. Všetky otázky sú nahovorené. Jediná vec, ktorá mi príšerne celý čas vadila je moderátor, ktorý sa nedá odkliknúť a jeho rádoby vtipné poznámky, ktoré sa navyše po čase začnú opakovať vedia celkom solídne otráviť. Inak môžem hru doporučiť, ak ju budete mať s kým hrať. Pre jednotlivca si odrátajte z celkového hodnotenia 4 body.

Hodnotenie: 6,5

Výrobca:
SCEE
Distribútor: SCEE
Platforma:
PSP
Multiplayer:
Áno





DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PSP
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012