06.06.2008 09:56, DKF, Komentárov: 3
Samsung SGH-J700

Samsung SGH-J700


„Zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi...“

Aj vy občas potrebujete vedieť, ako práve vyzeráte, no nemáte po ruke zrkadlo? Nezúfajte! Presne pre vás predstavil Samsung na nedávnom MWC (Mobile World Congress) v Barcelone svoj nový model SGH-J700.
konštrukcia...

J700 je imidžový slider vyrobený z nablýskaných materiálov. Takmer celá jeho predná časť je pokrytá lesklým ochranným sklíčkom, ktoré môže poslúžiť ako prenosné zrkadielko. Veľkou nevýhodou takéhoto povrchu je zachytávanie odtlačkov prstov. Sklíčko pod sebou ukrýva pomerne veľký displej (s uhlopriečkou 5.1 cm), avšak po jeho rozsvietení prvotné nadšenie opadne. Displej totiž ponúka rozlíšenie iba 160 x 128, čo sa v kombinácii s jeho veľkosťou negatívne odrazí na viditeľnom hrubom rastri. Dokáže zobraziť 65-tisíc farieb, čo dnes už tiež nie je veľa. Jas je dobrý, len na priamom slnku sa čitateľnosť zhoršuje. Nad displejom sa nachádza slúchadlo, ktoré zároveň plní funkciu reproduktora pri prehrávaní hudby. Jeho hlasitosť je dostatočná možno tak v tichom prostredí domova. V hlučnejších prostrediach odporúčam siahnuť po headsete. Pod displejom sú tlačidlá na ovládanie telefónu – prijať a ukončiť hovor, „c“, dva soft klávesy a kruhové štvorsmerné tlačidlo s potvrdzovacím stredom. Všetky tieto tlačidlá sa stláčajú pohodlne a bez chyby. Problém som mal iba s potvrdzovacím stredom, ktorý je len málo vystúpený a často som namiesto stredu stlačil jedno z okolitých smerových tlačidiel. Ďalší problém nastal, keď som sa chcel dostať do hlavného menu.

Z viacerých telefónov som zvyknutý, že práve stredové tlačidlo sprostredkuje túto operáciu, ale v J700 sa ním spúšťa internetový prehliadač. Samozrejme, je to iba otázka zvyku. Samsung J700 sa vďaka primeraným rozmerom 99.5 x 48 x 14.8 mm a váhe 92 g pohodlne drží v ruke. Rovnako pohodlne sa aj vysúva. Po vysunutí sa rozsvieti displej, odomknú sa tlačidlá a zo spodku vykukne alfanumerická klávesnica. Jej klávesy sú ploché, nevystúpené a tvoria jeden celok. Keď som ich videl prvý raz, pomyslel som si, že sa s nimi asi veľmi dobre nebude písať. Ale mýlil som sa. Píše sa s nimi prekvapivo presne. Jeden problém sa však predsa objavil. Spodný rad kláves je zapustený hlbšie ako rám pod ním a práve ten bráni palcu dostať sa k spodnej trojici kláves. Batéria použitá v tomto prístroji má kapacitu 800 mAh, v pohotovosti vydrží 250 hodín a telefonuje až do 180 minút. U mňa bolo zariadenie schopné prevádzky pri bežnom využití na jedno nabitie celé dva dni.

funkcie...

Prístroj podporuje tri GSM pásma. Pomerne vysokú rýchlosť internetu dosahuje pomocou GPRS, ale najmä EDGE. Surfovanie po internete spríjemňuje prehliadač Openwave vo verzii 6.2.3, prenos dát na krátku vzdialenosť zariadi USB 2.0 a bez káblov modrý zub (tiež 2.0) s profilom A2DP. Vďaka tomuto profilu môžete v bezdrôtových stereo slúchadlách počúvať hudbu z audioprehrávača. Ten prehráva MP3, AAC, AAC+ a ponúka 9 predvolieb equalizéra. Počet playlistov je žiaľ obmedzený číslom 4. Najviac ma sklamalo, že prehrávač nedokáže hrať na pozadí. Ponúkaných 15 MB vnútornej pamäte na hudbu určite stačiť nebude, a tak je k dispozícii slot pre pamäťové karty microSD.

Väčšia pamäť sa bude hodiť aj na ukladanie fotografií urobených vstavaným 1.3-megapixelovým digitálnym fotoaparátom. Ten je ukrytý na zadnej strane vrchného dielu, a preto je potrebné ho pred fotením vysunúť. Výhodou je, že nehrozí poškriabanie ani iné poškodenie šošovky. Fotky s rozlíšením 1280 x 1024 majú priemernú kvalitu a dajú sa upravovať priamo v telefóne. Cez Bluetooth sa dajú vytlačiť na Bluetooth tlačiarni alebo poslať do PC. Rôzne efekty a nastavenia sa núkajú už pred zachytením snímky. Digitálny zoom sa aplikuje v 12-tich krokoch. Bohužiaľ, fotoaparát nemá autofókus a ani diódu na zlepšenie osvetlenia v zhoršených svetelných podmienkach. Vedľa šošovky sa nachádza iba malé zrkadielko na robenie autoportrétov. V pohotovostnom režime po stlačení jedného zo smerových kláves sa zobrazí My menu – rýchly prístup k piatim najpoužívanejším funkciám a aplikáciám, ktoré si vyberiete zo zoznamu 24 najdôležitejších. Sú to napríklad kalendár, poznámky, pripomienky, kalkulačka, stopky, svetový čas, MP3 prehrávač alebo editor SMS správ. Pri písaní správy sa odpočítavajú znaky a zobrazuje sa aj počet správ (maximum je 12). Je možné nastaviť veľkosť a štýl písma. Okrem SMS bez menších problémov zvládne MMS aj e-maily. Ďalšou spomedzi najdôležitejších funkcií je FM rádio. Môžete si v ňom uložiť až 99 predvolieb. Telefón prehráva aj videosúbory MP4 a H.263 a podpora Java hier a aplikácií je aj tu samozrejmá. Telefónny zoznam pojme 1000 viacpoložkových kontaktov. Ku každému kontaktu môžete priradiť 5 čísel, e-mailovú adresu, obrázok, zvonenie, poznámku a dátum narodenín. Kontakty tiež môžete zaradiť do skupín. Veľmi pozitívne hodnotím funkciu Budíky, ktorá poskytuje až 10 nezávislých budíkov, pričom sa každý z nich dá nastaviť na iný deň.

verdikt...

Samsung SGH-J700 je štýlový mobil nižšej strednej triedy a tomu zodpovedá aj jeho výbava. Krásne lesklé telo v sebe skrýva všetky štandardné funkcie a navyše má FM rádio, audio a videoprehrávač, slot na pamäťové karty micro SD a priemerný 1.3-megapixlový fotoaparát. Vzhľadom na toto všetko môžem s istotou povedať, že J700 si svojich priaznivcov nájde.

Konektivita
tri-band GSM,GPRS / EDGE, Bluetooth 2.0 sA2DP, USB 2.0 s Mass Storage, Wap 2.0 (3.5/5)

Rozmery a spracovanie
99.5 x 48 x 14.8 mm / 92 gramov, štýlový vzhľad, kvalitné spracovanie, výborný posuvný mechanizmus (4.5/5)

OS a pamäť
15 MB vnútornej pamäte + podpora pamäťových kariet microSD (3.5/5)

Klávesnica
nedostatočne oddelené alfanumerické klávesy, zle stlačiteľný spodný rad a potvrdzovacie tlačidlo, rovnomerné podsvietenie (2.5/5)

Displej
128 x 160 pixelov, 65-tisíc farieb, TFT, uhlopriečka 2.0“, hrubý raster (2.5/5)

Fotoaparát
1.3 Mpix (1 280 × 1024), chýba autofókus, priemerná kvalita, bez prisvetlenia, video s rozlíšením 176 × 144 (3/5)

Extra funkcie
prehrávač hudby a videa, FM rádio, Openwave 6.2.3, prepracovaný budík (3/5)

Celkové hodnotenie
3.5


Zdroj: 3G Centrum 03/2008

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Diskusia
22. 03. 2009 13:23
mobil 30. 05. 2009 20:23
SGH-J700 05. 04. 2010 16:16
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012