23.02.2008 22:33, DKF, Komentárov: 0
SAMSUNG E570

SAMSUNG E570

Dámy teraz zahliadli ružovú farbu a zaručene zbystrili pozornosť. Predstavujeme vám Samsung E570, malé a ľahučké véčko pre ženy, ktoré okrem štýlového vzhľadu ponúka aj kvalitný displej a nevšedné funkcie. A keď vravím nevšedné, chcem tým povedať, že prekonal moje predstavy o tom, aké funkcie môže plniť mobilný telefón.

Konštrukcia

E570 je nástupca obľúbeného a viac ako rok starého modelu E530, podobnosť medzi nimi je evidentná, no dizajn zaznamenal viditeľný krok vpred. Telefónik má rozmery len 86 × 45 × 24 mma hmotnosť iba 81 gramov, má výnimočne oblý aerodynamický tvar a na bokoch hlboké zrezania smerom dovnútra, vďaka čomu sa telefón dobre drží a mimoriadne ľahko otvára jednou rukou. Vonkajší modrý OLED displej sa od modelu E530 pekne natiahol na výšku, a tak isto zmenil orientáciu, teraz sa číta z boku. Ponúka rozlíšenie 16 x 176 pixelov a v dvoch riadkoch zobrazuje permanentne všetky potrebné informácie. Musím pochváliť veľké bočné tlačidlá hlasitosti a fotoaparátu, ktoré sú podľa môjho názoru ukážkovo prístupné a pohodlné. Na bokoch tiež nájdete dobre zamaskované otvory, na ľavo pre pamäťovú kartu MicroSD a na pravej strane zase pre systémový konektor. Po ľahučkom otvorení telefónu sa vám ukáže veľká alfanumerická klávesnica a vnútorný displej zobrazujúci až 262-tisíc farieb v rozlíšení 176 x 220 pixelov. S obrazom som bol pritom spokojný, má jemný raster, pekne sýte farby a dobrú čitateľnosť. Trochu zmiešané pocity mám však z klávesnice, alfanumerická časť je síce výborná, tlačidlá sa dobré stláčajú, majú veľkú plochu a vynikajúce podsvietenie, no vrchné ovládacie klávesy so smerovým ovládačom sú podľa mňa príliš ploché a slabo od seba oddelené. Nejde však o zásadné mínus, skôr o silu zvyku - silné nervy však budete istotne potrebovať, aby ste akceptovali predvolenú funkciu stredového tlačidla v pohotovostnom režime, tým sa totiž nevchádza do menu, ale aktivuje wapový prehliadač. Telefón poháňa 750 mAh Li-Ion batéria, vďaka ktorej vám vydrží na jedno nabitie 6 hodín telefonovania, alebo 250 hodín v pohotovosti. V balení tiež nájdete jednoduché stereo slúchadlá, pomocou ktorých môžete počúvať napríklad mp3 skladby z pamäťovej karty, škoda len, že telefónu chýba FM rádio.

Funkcie

Po technickej stránke ide o tri-band GSM telefón. Je schopný pripojiť sa k internetu pomocou GPRS, ale aj rýchlejším EDGE. Pre komunikáciu s iným zariadením zase slúži USB a Bluetooth 1.2 s A2DP, ktoré slúži aj na počúvanie hudby v bezdrôtových slúchadlách (jeho kvalita však bude kvôli pomalšej verzii Bluetoothu zreteľne nižšia). E570 ponúka spolu až 23,5 MB vnútornej pamäte, uložíte do nej až 1000 viacpoložkových kontaktov a 50 SMS správ – čo sa mi zdá vzhľadom na vnútornú pamäť trocha málo. Pamäťový priestor si môžete navyše rozšíriť dokúpením pamäťovej karty MicroSD a využívať tak naplno aj funkcie hudobného prehrávača. Kvalita zvuku pri telefonovaní je skôr priemerná, no stále dostačujúca, malým sklamaním je však pre mňa chrčiaci a málo zrozumiteľný hlasitý odposluch. Štandardná výbava obsahuje všetko potrebné aj nepotrebné, okrem podpory správ SMS, EMS, MMS a e-mailov (T9 bez diakritiky neskracuje SMS!) tu nájdete aj wapový prehliadač s podporou xHTML, kalendár, diktafón, mp3 prehrávač, svetový čas, 3 opakované budíky, podporu režimu off-line, jednoduchú kalkulačku, prevodník mien a veličín, stopky, časovač, poznámky a okrem iného aj pedometer, čiže krokomer, ktorý pre meranie využíva vstavaný pohybový senzor. Škoda, že tento senzor nevyužíva aj iná aplikácia (alebo Java hra, je ich tu pritom nahraných až 8). Jeho funkciu si však môžete tiež vyskúšať na animovanej tapete pozadia, v ktorej si vyberiete jedného z troch psíkov /ja som zvolil trendy pudlíka, ku presladene ružovej farbe telefónu sa hodil jednoznačne najlepšie/ a pri pohybe telefónom začne psík kývať hlavou. Mierne infantilné, avšak efektné. Nežnejšie pohlavie ale určite najviac poteší špeciálne menu Život žien, v ktorom sa nachádzajú také aplikácie, ako pomocník výberu vône (určí vám ideálnu vôňu na základe informácii o vašom životnom štýle), kalendár biorytmu (Jáchim hodí do stroja váš dátum narodenia a dozviete sa stav vášho aktuálneho pocitového, fyzického a intelektuálneho biorytmu na akýkoľvek deň vopred), kalkulačka hmotnosti (ideálny pomer výška / hmotnosť), merač kalórií (na základe vašej dennej činnosti), nákupný zoznam (plán nákupu a dokonca aj s obrázkami) a samozrejme najdôležitejší Ružový harmonogram. Keďže telefón mi nevedel odfotený obrázok priblížiť, až dodatočne v počítači som bol prekvapený kvalitou 1,3 Megapixlových fotografií, výsledok je vzhľadom na rozlíšenie 1280 x 1024 pixelov veľmi slušný. Umožňuje tiež natáčať videozáznam v rozlíšení 176 x 144 pixelov, bohužiaľ ten je už len v priemernej kvalite, navyše mi chýba funkcia vyváženia bielej farby.

Verdikt

Samsung produkuje véčkové telefóny už dlhé roky a pochybovať o jeho schopnostiach nemá zmysel, model E570 je jednoducho ďalší krásavec v dlhom úspešnom rade juhokórejských telefónov. Jeho najsilnejšími zbraňami sú každopádne dizajn, pohodlné ovládanie a špeciálne funkcie pre „Život žien“, vďaka čomu má o komerčný úspech vopred postarané. Netrúfam odhadnúť, nakoľko si bude jeho budúca majiteľka ceniť funkci, ako xHTML prehliadač, EDGE či Bluetooth, má ich však k dispozícii, a to mu pridáva dôležité body na úžitkovej hodnote. Pokiaľ sa vám E570 zapáčil, rozhodne nevidím dôvod prečo váhať a tak isto verím, že vám ho bude každá kamarátka závidieť. Keby sa vám náhodou nepozdávala farba „sladká ružová“, k dispozícii bude aj v ďalších štyroch prevedeniach: oázovomodrá, špeciálna strieborná, fialovo-čierna a slávnostná oranžová, ktorá sa však pravdepodobne u nás neobjaví.

Plusy:

- štýlový vzhľad

- malé rozmery a hmotnosť

- otváranie jednou rukou

- dobrý displej

- EDGE + Bluetooth

- funkcie Život žien

- pohybový senzor

- dobrá alfanumerická klávesnica

- MicroSD slot

- režim off-line

Mínusy:

- plochý päťsmerný ovládač

- priemerné slúchadlá

- nemá FM rádio

- nemá UMTS

- priemerné video

- pamäť iba na 50 SMS

: Jozef Nemec

3G Centrum 2007


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 1 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012