31.08.2001 00:15, WIN, Komentárov: 0

Windows XP definitívne ukončený

Spoločnosť Microsoft Corp. informovala, že nový operačný systém Microsoft Windows XP odovzdala výrobcom počítačov. Vývoj softvéru je ukončený a distribúcia anglickej verzie sa začne 25. októbra 2001. Windows XP ponúkne nové príležitosti pre tvorenie, spájanie sa a komunikovanie novými spôsobmi.

Vývoj Windows XP ukončený, celé odvetvie sa pripravuje na uvedenie 25. októbra

Spoločnosť Microsoft Corp. informovala, že nový operačný systém Microsoft Windows XP odovzdala výrobcom počítačov. Vývoj softvéru je ukončený a distribúcia anglickej verzie sa začne 25. októbra 2001. Windows XP ponúkne nové príležitosti pre tvorenie, spájanie sa a komunikovanie novými spôsobmi.

„Jednoducho povedané, Windows XP je najlepší operačný systém, aký Microsoft doteraz vytvoril,” povedal Bill Gates, predseda predstavenstva a hlavný softvérový architekt spoločnosti Microsoft. „Lepší výkon a nové funkcie Windows XP sú vyvrcholením viac ako 15 rokov výskumu, vývoja a spätnej väzby od zákazníkov. Pre zákazníkov, výrobcov počítačov a priemyselných partnerov podčiarkuje Windows XP príťažlivosť a potenciál nadchádzajúceho digitálneho desaťročia.“

Windows XP, nový Windows s novým vzhľadom, stavia na hybnej sile internetu a digitálnych médií. Nové zmeny zvyšujú produktivitu a prinášajú firemným aj domácim používateľom jednoduchú a zaujímavú skúsenosť pri práci s PC. Zjednotenie PC, zariadení a služieb, solídny základ Windows 2000, lepšia spoľahlivosť, bezpečnosť a výkon, to všetko prináša používateľom nové skúsenosti.

„V spoločnosti Siemens sme už dlho čakali na podobný operačný systém ako Windows XP – a konečne je tu,“ povedal John Minnick, hlavný predstaviteľ pre IT v spoločnosti Siemens. „Windows XP je nabitý funkciami pre podniky všetkých veľkostí. Je neuveriteľné, koľko nových možností má táto verzia oproti Windows 2000.” Úspech Windows XP a pozitívnu spoluprácu pri uvádzaní tohto produktu očakávajú aj predstavitelia spoločností Dell, Lan Plus, Gateway, Compaq, eMachines, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM, MicronPC, NEC, Omni Tech, Sony Electronics, Systemax, Toshiba Computer Systems a WinBook.

Microsoft spolupracuje so svojimi partnermi a spoločne sa pripravujú na októbrové uvedenie, ktoré bude najväčším podujatím pre Windows v histórii spoločnosti. Výrobcovia hardvéru a softvéru môžu svoje produkty zaradiť do katalógu Windows a získať logo Designed for Windows XP. Už dnes môžu výrobcovia PC, ktorých hardvérové riešenia spåňajú požiadavky na nový operačný systém požiadať o možnosť označovať svoje výrobky ako pripravené pre Windows XP (Windows XP Ready PC).

Na dnešnom podujatí v hlavnom areáli spoločnosti Microsoft odovzdali Bill Gates a Jim Allchin zástupcom šiestich významných výrobcov PC „zlatý kód“ Windows XP. Pamätné CD obsahujú finálnu verziu softvéru Windows XP a boli uložené v šiestich zlatých aktovkách ZERO Halliburton P5. Zástupcovia okamžite odleteli vrtuľníkmi a začali so záverečnými fázami začleňovania nového operačného systému do svojich systémov pre výrobu počítačov.

Windows XP bude dodávaný v dvoch verziách – Windows XP Professional a Windows XP Home Edition.. Windows XP Professional je operačný systém pre podniky každej veľkosti a pre náročných používateľov. Systém obsahuje diaľkový prístup, bezpečnostné funkcie, funkcie výkonu a ovládateľnosti a podporu pre viac jazykov. Verzia Windows XP Home Edition je určená pre jednotlivcov a rodiny. Podporuje predovšetkým digitálne médiá, domáce siete a komunikáciu.

Uvedenie českej verzie Windows XP príde začiatkom decembra a tzv. slovenská MUI (Multilanguage user interface) začiatkom budúceho roku.


Zdroj: gamesweb

WIN
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012