07.04.2010 18:57, MickTheMage, Komentárov: 0
Čert aby ťa vzal, Bioware!

Čert aby ťa vzal, Bioware!

Vlastne, je mi úplne jedno kto si ich zoberie, hlavne aby zariadil ďalšie pokračovanie... Nie, toho sa jedného dňa dočkám. Chcelo by to ďalšie DLC, ale prosím aspoň kvalít Zaeeda alebo Kasumi. O čom to hovorím? No predsa o druhom Mass Effecte! Chcem viac, viac a ešte viac, čo najviac to pôjde.
Aj keď mám pár výhrad voči spomenutým DLC, hlavne je škoda, že nefungujú úplne plnohodnotne, čiže sa s nimi nie je možné normálne rozprávať, tak ako s ostatnými členmi posádky. Samozrejme, nepíšem to len tak, že by som nemal nič robiť, ale skrátka dohral som posledne menované DLC a bolo výborné. Jediné dve nevýhody vidím v už spomínanej neúplnosti, resp. neexistencii rozhovorov v takej šírke ako majú ostatní členovia posádky a relatívnej krátkosti. Viac, viac a viac...

Kasumi je špičková zlodejka, a tak čo iné čakať od jej osobného príbehu, ako vlámanie sa do trezoru jedného veľmi bohatého a veľmi zlého zlotrilca. Všetko v kvalitnom „filmovom“ spracovaní a dynamickej akcii, na ktorú sme zvyknutý z originálnej hry. Nemožno čakať žiadne eskapády k už zabehnutému konceptu. Úprimne ma však Kasumi – Stolen Memory (mimochodom, dĺžka hrania je zhruba ako u Zaeeda) potešila a bavila viac ako vznášadlo z voľne dostupného DLC Firewalker, ktoré prinieslo „plošinovkové“ skákanie zo skaly na skalu a klasické blbnutie v štýle prastarých strielačiek, avšak nie práve v najlepšom prevedení. Čo Bioware ide sú príbehy postáv. Zameranie sa na charakter a jeho jemné vykreslenie v rámci možností, ktoré stavajú na použitom engine. Skrátka, postavy od Bioware nie je možné si neobľúbiť.

Áno, stále je to relatívne lineárna akcia, kde sa akýmsi spôsobom rozhodujete za vlastného Sheparda, ale je to výborne namiešaná akcia, ktorá vám nebráni k formovaniu vlastného charakteru – ergo onen podstatný „role-play“. Kasumi je len malý kúsok skladačky, ktorý celý ten zaujímavý vesmír Mass Effectu krásne dopĺňa. Splnili ste všetky vedľajšie misie, úspešne ste dokončili hlavnú dejovú linku, ale stále máte chuť sa vrátiť do tohto úžasného vesmíru? Potom je pre vás Kasumi na pravá chuťovka. Jej jediný problém je, že nenasýti, ale vyvolá chuť po ďalšom kúsku. Viac, viac...skrátka ešte čo najviac, divoké množstvá nikdy neutíchajúceho vesmíru. :-)

Hovorí sa - dobrého je málo. V tomto prípade to bohužiaľ platí viac, než by bolo pekné. Budem dúfať, že Bioware ešte neskončilo s DLC pre druhý Mass Effect a rovnako budem čakať na niečo trochu dlhšie a rozsiahlejšie avšak s kvalitou, ktorú dokázali podať na malom priestore. No, malom priestore – vyzerá to ako malý priestor, ale inštalačný súbor mal takmer 1 giga.

Siahnuť, či nesiahnuť po tomto platenom DLC? Otázka na správnom mieste – myslím si, že kto našiel v ME2 zaľúbenie určite chybu neurobí. Nuž a tí, ktorí neustále brblú a niečo sa im nepáči, tak tým už aj tak nič nepomôže... ;-)


MickTheMage
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012