31.05.2009 01:42, Bobo, Komentárov: 0

Malí nindžovia prichádzajú!

Kto by bol povedal, že dánski IO Interactive (autori brutálneho Hitmana alebo Kane & Lynch) budú raz vytvárať roztomilú hru pre celú rodinu... takou totiž je prichádzajúca akčná adventúra Mini Ninjas, o ktorej... #picn1#

Vyzerá, že po katastrofálnom pokračovaní Shellshocku príde od Eidosu tento a budúci rok zase kvalita. Totiž ich line-up sa nesie v štýle napríklad 2K Games, teda čo sa počtu hier týka. Na E3 budú prezentovať ich prichádzajúci megahit Batman: Arkham Asylum, roztomilú akčnú adventúru Mini Ninjas, ktorú si teraz predstavíme, a čerstvo odložený, skvele vyzerajúci Just Cause 2, ktorý vyjde až budúci rok.

Kto by bol povedal, že dánski IO Interactive (autori brutálneho Hitmana alebo Kane & Lynch) budú raz vytvárať roztomilú hru pre celú rodinu... takou totiž je prichádzajúca akčná adventúra Mini Ninjas, o ktorej si dnes povieme podrobnosti. Hra sa odohráva vo feudálnom Japonsku a tvorcovia sa verne snažia pretvoriť jeho výzor, hoci v štylizovanom grafickom prevedení. Zlý samuraj premenil zvieratá v lese na svojich bojovníkov a hlavný hrdina Hiro musí pomocou jeho Kuji mágie spolu s Futom, najlepším priateľom Hira a zvyškom jeho skupinky malých nindžov bojovať proti samurajovej armáde. Zločinca budete nasledovať až do ďalekej sopky, kde sa v jeho pevnosti príbeh ukončí. Prostredia zahàňajú bambusové lesy, zasnežené hory s hradnými interiérmi a zaplavené údolia.

Príbehový E3 trailer

Hiro je agilný nindža, ktorý na zneškodnenie nepriateľov používa svoje rýchle pohyby. Tiež môže efektne zastaviť čas a použiť silný magický útok. Naopak, ďalší člen skupiny, Futo, má kladivo a teda používa na samurajov „hrubú“ silu, hoci je pomalší. Ďalej dievča Suzume používa flautu a prinúti tak nepriateľov tancovať, zatiaľ čo ich môže rýchlo zneškodniť. Celkovo bude mať vaša skupina šesť členov, takže sa o skvelú variabilitu hrania vôbec neobávame.

Xbox360 obrázky

#picn1#

#picn2#

Boj je jednoduchý, s niekoľkými základnými údermi, no pri bossoch to už nie je len bezmyšlienkovité mlátenie. Napríklad smiešny prdiaci boss, kde jeho, ehm, výplody, musíte preskočiť a potom zaútočiť, okrem iného aj opakovaným stláčaním tlačidiel, ako to poznáme aj z iných hier. Alebo ďalší boss má gigantický meč, pri ktorom ho Hiro musí nalákať, aby ho zabodol do dreva a Hiro mohol tak záutočiť a podobne.

Gameplay videá

Keď nepriateľov zneškodníte, naspäť sa premenia na svoju pôvodnú zvieracú podobu. Nestrieka žiadna krv a je to elegantné riešenie, ako hru sprístupniť mladým. Okrem Kuji mágie sa môžete u Hira aj prevteliť do ducha blízkych zvierat a tak sa stanete mocným medveďom, či obratnou líškou. Alebo sa jednoducho môžete boju vyhnúť, ak je nablízku vysoká tráva, kde sa naše malé postavy hravo skryjú. Nemusíte však uplatnovať len „násilné“ postupy, hra bude obsahovať aj stealth prvky a ďalšie elementy, ktoré ocenia aj hardcore hráči. Ak nemáte dostatok života, dopåňate ho papaním jabåčok zo stromov alebo plodov z kerov.
Avšak nielen grafika hry je kvalitná, hra ma veľmi pekne spracované zvuky a všetky výkriky nindžov, či ázijských samurajov, ktoré znejú fakt komicky. Hudba je vhodne zvolená, s bojovou tematikou, či zasnenými japonskými motívmi. Ostatne, ak poznáte prácu IO, viete, že soundtracky Jespera Kyda v Hitmanoch, či ostatných hrách IO patria k špičke.

Wii obrázky

#picn3#

*č. 1 - prdiaci boss --- *č. 2 a *č. 3 - zakrádajúci sa Hiro

Hra tiež obsahuje jednoduché RPG prvky v podobe zvyšovania magických skúseností, ktoré dosiahnete zbieraním kvetín. Ďalej je tu na spestrenie plavenie sa po rieke alebo šmýkanie sa po snehu pomocou akéhosi nindža klobúku. Tento klobúk Hiro tiež používa na krytie sa pred šípmi a následný postup vpred.
Handheldová DS verzia je podobná tej z „veľkých“ konzol a využíva dotykovú obrazovku cez stylusové mini-hry. Zatiaľ čo sa väčšina hry odohráva v 3D, zvyšné mini-hry sú v 2D režime.

DS obrázky

Celé to má podľa IGN vydržať 20 hodín hrania a nemáme dôvod neveriť, nindžovia vyzerajú robustne. Celkovo vyzerá Mini Ninjas ako svieži prírastok do žánru a môžu si ho zahrať aj casual hráči. Herné mechaniky vyzerajú unikátne a tie budú podľa nás hlavným ťahúňom Ninjas. Zostáva sa len tešiť na september, kedy hra vychádza. Dovtedy si ešte o hre určite napíšeme.
Titul vychádza na PC, Xbox360, PS3, Wii a DS. Škoda, že chýba PSP, ktoré by sa na tento univerzálny žáner tiež hodilo.

Video rozhovory aj s ďalšími zábermi z hrania:

Gamespot
Gametrailers

Zdroj: Gametrailers, IGN, GameSpot, Worthplaying, Tiscali Games a vlastné

#aut#


Zdroj: gamesweb

Bobo
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012