20.05.2008 01:36, jojo, Komentárov: 0
Gothic 4 Preview

Gothic 4 Preview

Zahraničné weby poriadne vyspovedali autorov pripravovaného RPG Gothic 4 a zistili naozaj horúce novinky. Ak chcete vedieť čo všetko zmení nové vývojárske štúdio a aký osud čaká na bezmenného hrdinu, rozhodne neprehliadnite tento článok.

A máme tu ďalšie zaujímavé správy zo sveta RPG série Gothic, konkrétne zo štvrtého dielu, ktorý už druhý krát mení názov. Pôvodný Gothic 4: Genesis sa len pred pár dňami zmenil na Gothic 4: Arcania, avšak keďže chce nemecké vývojárske štúdio Spellbound preraziť aj na americkom trhu, kde sa bohužiaľ táto séria neraduje veľkej predajnosti, zmenili názov na „A Gothic Tale“.

#pic1#

Gothic 4 bude samozrejme nadväzovať na príbeh svojich predchodcov avšak, aby si hru mohli zahrať aj tí, ktorí sa s touto sériou nestretli dôjde v ňom k jednej z najväčších zmien v sérii - v hre budete vystupovať ako nový bezmenný hrdina. Príbeh sa odohráva 10 rokov po trojke a z nášho starého známeho bezmenného hrdinu sa stal kráľ celej Myrtany. Ako to tak býva, moc a túžba po rozširovaní svojho územia občas stúpne ľuďom do hlavy a práve preto sa náš hrdina rozhodol obsadiť južný ostrov. Arcania sa tak opäť vráti k tradícii a oproti G3, ktorý sa odohrával na pevnine Myrtana, sa podobne ako v G1 a G2 a presunie celé dobrodružstvo na ostrov. Na tomto ostrove však žije jeden chudobný rybár, ktorému sa kráľovo počínanie vôbec nepáči a rozhodne sa s tým niečo robiť. No a práve tento rybár sa stane novým bezmenným hrdinom Gothic 4. Jeho výzor je zatiaľ pre všetkých neznámy dokonca aj Spellbound prezradili, že ešte nemajú vytvorený jeho finálny model.

#pic2#

Pokiaľ sa obávate, že G4 prinesie tak veľké zmeny, že to už snáď ani Gothic nebude, môžu vás upokojiť slová vývojárov. V hre sa vyskytne okrem známych tvári z predchádzajúcich dielov aj väčšina nepriateľov ako číhavci, trolovia, draci no a samozrejme veľkú úlohu si zahrajú aj orkovia. K hre neodmysliteľne patria aj získavanie skúsenostných bodov, za ktoré sa môžete u špeciálnych trénerov naučiť rôzne schopnosti ako napríklad sťahovanie kože, vyberanie zubou či iných zvieracích trofejí, kovanie brnení a zbraní, kompletne prerobenú výrobu elixírov a veľkou novinkou bude aj možnosť skrátiť si cestovanie jazdou na zvieratách.

Ďalšou zaujímavou správou je skutočnosť, že Spellbound teraz vytvára jednotlivé časti brnenia, ktoré si budete môcť v Arcanii ľubovoľne kombinovať - teda žiadne kompletne ochranné obleky ako paladínske brnenie, teraz si budú hráči môcť každý jeden diel vybrať podľa seba. Ako môžete vidieť z okolitých screenov bude vybavenia viac než dosť a rozhodne sa nebude potrebné sťažovať sa na nedostatok rôznych zbraní štítov, topánok, rukavíc, či iných častí brnenia. Ako dodávajú autori, výtvarníci si pre inšpiráciu zašli do rakúskeho múzea, kde sa nachádzajú desiatky ak nie stovky starých zbraní a brnení, takže o autenticky vzhľad nebude núdza.

#pic3#

Keď už sme pri zbraniach, netreba zabudnúť ani na bojový systém. Zabudnite na ovládanie z prvých dvoch dielov a zabudnite aj na nevyvážený systém z trojky. Štvorka rozhodne nechce nechať nič na náhodu a prinesú prinesie celý rad nových možností. Hrdina po pár tréningoch bude predvádzať naozaj zaujímavé bojové kreácie a okrem kombo útokov, blokovania bude vedieť odrážať nepriateľove údery. Boje budú úzko späté z ukazovateľom výdrže, takže nebudete môcť donekonečna bezhlavo udierať a vytvárať kombo údery, ale pri dlhšom boji si budete musieť občas oddýchnuť. V prípade že budete zranený a chcete sa uzdraviť pomocou elixíru, nemusíte sa obávať, že vás počas toho zasiahne nepriateľ, pretože animácia vypitia elixíru sa podstatne zrýchlila, ale stále to nebude ako okamžite liečenie v Diablo.

Veľký vplyv na boj bude mať aj mágia. Tá sa tiež dočká viditeľných zmien a hranie za mága bude oveľa vyváženejšie než ako to bolo po minulé diely. Medzi kúzlami nebudú chýbať klasické ohnivé gule ale nový hrdina prinesie aj nové kúzla. Zmena dňa a noci znie celkom príjemne a rovnako aj vykúzlenie hmly, cez ktorú môžete nepozorovane prejsť okolo nepriateľských hliadok.

#pic4#
Podstatnou zmenou prejdú aj úlohy a s nimi spojený denník. Pre väčšiu prehľadnosť dostanete k aktívnej úlohe podrobné detaily o tom aké predmety potrebné k splneniu ste už zobrali a na mape sa vám zobrazí presne miesto, kam treba ísť. Svet Arcanie sa bude rozprestierať na o niečo menšom území než Myrtana v G3 ale ponúkne pestré klimatické podnebia. Od zelených lúk a lesov sa presunieme na púšť a chýbať nemajú ani zasnežené pláne či veľké podzemné lávové komplexy.

V deme, ktoré bolo predvedené niektorým zahraničným webom si mohli redaktori všimnúť aj interface, ktorý bol mierne zmenený. Ten by mal byť pre hráča viac priateľský ale svojou podobou bude pripomínať skôr MMORPG (WoW systém). Na ľavom spodku obrazovky bude mať hráč podobne ako v trojke sloty pre 8 skillov a klasické ukazovatele zdravia, many a výdrže, stred bude patriť ukazovateľu hrdinových skúseností a napravo budete prepínať medzi bojovými schopnosťami. Samozrejme, toto užívateľské rozhranie nemá presne určenú finálnu podobu a do vydania môže byť prerobené.

#pic5#
Hoci autori zatiaľ okrem nepotvrdili na aké platformy hra vychádza, je možné, že okrem majiteľov PC poteší Spellbound aj konzolistov, ale to či sa Gothic 4 naozaj objaví aj na konzolách je vo hviezdach. Na PC však vzniknú hneď dve verzie s odlišným grafickým štýlom - zatiaľ čo európska prinesie temnejšie farebné tóny na vytvorenie pravého gotického prostredia v Amerike sa dostane do predaja verzia s pestrejšími farbami. Na dohratie celej hry si však rezervujte minimálne 60 až 80 hodín.

Gothic 4 prinesie rozhodne zaujímavé zmeny a nám hráčom nezostáva nič iné, než čakať na jeho vydanie. JoWood zatiaľ neprezradil dátum vydania, isté je však, že si na hru minimálne rok počkáme. Toto čakanie však už koncom leta spríjemní chystaný datadisk Forgoten Gods ku Gothic 3, ktorý hráčov svojim príbehom pripraví na vstup do Arcanie.


jojo
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012