29.04.2008 01:35, Komentárov: 0

echochrome

V jednoduchosti je krása, či skôr za jednoduchosťou sa skrýva jedna veľká logická hádanka, ktorá dokáže poriadne zamotať hlavu? S kľudným svedomím si obe predošlé definície priraďte ku chystanému titulu echochrome, ktorého ochutnávku vám práve ponúkame...

V jednoduchosti je krása, či skôr za jednoduchosťou sa skrýva jedna veľká logická hádanka, ktorá dokáže poriadne zamotať hlavu? S kľudným svedomím si obe predošlé definície priraďte ku chystanému titulu echochrome, ktorého ochutnávku vám práve ponúkame...

#pic1#

Už po zhliadnutí prvých screenshotov naokolo si istotne poviete, že o čo vlastne autorom echochrome ide - túto otázku by som považoval za irelevantnú, keďže výsledok predstavuje skvelú zábavu s mierne psychotickými následkami. Hra je založená na jednoduchom princípe - dostať vašu postavičku cez všetky "tiene", ktoré sa vám vygenerujú na mape, či geometrickom obrazci.

Systém je založený na OLE Koordinačnom Systéme, priamo nadväzujúcom na tzv. umenie "nemožných obrazcov" Oscara Reutersvärda. V praxi to znamená zbesilé rotovanie do všetkých strán, zastavovanie vašej postavičky a snaha vyriešiť túto atypickú logickú hádanku. Už v úvode vám bude premietnutý veľmi názorný tutoriál, ktorý veľmi stručne, vecne a najmä pochopiteľne osvetlí jednotlivé aspekty hry v pár jednoduchých krokoch (rotovanie, spájanie, negovanie rovín, zakrývanie jám a skokov...).

Trailer:

#pic2#

Tým pádom sa opäť vraciame k úvod, kde som už povedal - v jednoduchosti je krása, no niekedy sa z jednoduchosti vykľuje poriadne zapeklitý hlavolam, ktorým echochrome vo svojich neskorších fázach i je. Obtiažnosti sa pozvoľna zvyšuje a úrovní je naozaj neúrekom, takže ani v tomto ohľade sa niet čoho báť. Za jediné "negatívum" by som považoval samotnú "psycho" podstatu tejto hry, keďže po cca 30-60 minútach hrania sa vám z toho neustáleho rotovania a premieľania rovín začne prinajmenšom točiť hlava, čo má za následok minimálne chvíľkové konsolidovanie. Avšak toto by som považoval skôr za vec preferencií, či odolnosti voči podobným záležitostiam - inak povedané ak sa vám pri zrakových ilúziách krížia oči, pri echochrome to platí duplom.

Záverom by bolo ešte dobré vyzdvihnúť hudobné aranžmá, ktoré vás bude sprevádzať jednotlivými úsekmi hry (prevažne sláčikové melódie). V krátkosti sa dá povedať, že vynikajúco dotvára atmosféru a svojou zvláštnosťou a atypickosťou zapadá do celku.

#pic3#

Celkovo je echochrome veľmi zaujímavým titulom, ktorý bude vo svojej finálnej podobe pravdepodobne obohatený o ďalšie kvantá obsahu (okrem už dostupných úrovní, editora s možnosťou vytvárania si vlastných hlavolamov a celkového portfólia) - tým pádom sa môžeme len a len tešiť...



viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012