15.04.2008 01:35, Komentárov: 0

Wipeout HD

Snáď nie je majiteľ konzoly PlayStation, ktorý aspoň raz nepočul alebo nehral jeden z titulov série Wipeout (posledný prírastok v podobe Wipeout: Pulse na PSP). Tentokrát sa autori rozhodli priniesť tento herný počin aj na obrazovky PlayStation 3 v HD kabátiku. Tým pádom sa naskytá otázka - kopirák, či čerstvý vietor?

Snáď nie je majiteľ konzoly PlayStation, ktorý aspoň raz nepočul alebo nehral jeden z titulov série Wipeout (posledný prírastok v podobe Wipeout: Pulse na PSP). Tentokrát sa autori rozhodli priniesť tento herný počin aj na obrazovky PlayStation 3 v HD kabátiku. Tým pádom sa naskytá otázka - kopirák, či čerstvý vietor?

#pic1#

Jednoznačná odpoveď na túto otázku pravdepodobne neexistuje, teda aspoň zatiaľ nie, vzhľadom na pokračujúce práce so stupňujúcou tendenciou. I keď v preview verzií neboli k dispozícií všetky herné módy, je už dobre známi ich počet vo full hre, ktorý činí číslo o hodnote 7 (Tournament, Single Race, Speed Lap, Time Trial, Elimination, Head-to-Head a Zone - ktorých obsah snáď nie je potrebné bližšie osvetlovať), 4 rýchlostné triedy, 3 možnosti nastavenia obtiažnosti (výrazne sa od seba odlišujúce) a vítanú online hru, spolu s postrannými vychytávkami a XY ďalšími bonusmi...

Práve pri spomínanom móde s názvom Zone by som sa pristavil, vzhľadom na jeho výrazne popredné postavenie pomedzi ostatnými (i keď nemenej zaujímavými) módmi. Toto miesto si vydobil a úspešne zastáva vďaka svojej neuveriteľnej dynamike a nemalej zábave, ktorú si užijete pri jeho hraní. Jeho kúzlo spočíva v absolútnej "jednoduchosti", a to neustálym zrýchľovaním (prebieha automaticky), pričom vašou jedinou úlohou je doslova a do písmena udržať svoje vozidlo na trati a zostať tam čo možno najdlhší čas... Sprvu sa to môže zdať jednoduché, avšak po 20./30. kole sa v pekelnej rýchlosti budete rútiť jednotlivými zatáčkami s tichou prosbou na perách o úspešné ubrzdenie - to všetko v sprievode hudby a skvelých svetelných efektov, ktoré tomu celému len dodávajú na úžasnej energickosti a sviežosti. Upozornenie: vysoko návykové!

#pic2#

Celkovú zábavu i v ostatných módoch umocňujú rôzne zbrane (automaticky navádzané rakety, energetický štít, míny...) - človek si hneď spomenie na nezabudnuteľný Crash Team Racing od Naughty Dog - a samozrejme neodmysliteľne veľké množstvo tratí, okolie ktorých je viac než len rozmanité a vhodne doplnené o futuristicky vyzerajúce bilboardy, neónové piliere a značky.

A práve týmto sa dostávame k najvýraznejšiemu aspektu, ktorý nájdete i v názve - HD (high definition). V pomere k malým obrazovkám PSP-čok potrebuje človek istú dobu na adaptovanie sa do úplne iných rozmerov, no po krátkej chvíli a sžitím sa s ovládaním to už ide samo. Predsa len rozlíšenie 1080p spraví nemálo a človek sa často namiesto pretekania sústredí na už o pár riadkov vyššie popísané okolie v pestrofarebnom prevedení. Zvuková stránka Wipeout HD patrí opäť k výrazným kladom, keďže skladby sa vynikajúco hodia k tomu, čo sa práve odohráva v hre a dávajú pocit nespútaných adrenalínových závodov, ktorými Wipeout určite aj je! Pre upresnenie sa pripravte na prevažnú alebo lepšie povedané drvivú väčšinu techno-beatov a elektronickej hudby. Snáď je ešte potrebné dodať, že sa tešíme na možnosť implementovania vlastných mp3 do systému...

#pic3#

Nový diel Wipeout-u vyzerá naozaj sľusbne a dúfajme, že autori ešte vylepšia posledných pár detailov, vychytajú všetky muchy a prinajlepšom aj pridajú nejakú-tú čerešničku na vrch. Inu, očakávané hodnotenia sa zdajú byť vysoké, no i tak sa všetko ukáže po vydaní finálnej verzie, ktoré je očakávané už onedlho...



viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012