25.02.2008 01:32, Tóno Tokoly, Komentárov: 0
AnimeSHOW 2008 - veľký anime festival je aj u nás!

AnimeSHOW 2008 - veľký anime festival je aj u nás!

– 23. februára 2008 sa v Bratislave v Dome kultúry Dúbravka na Saratovskej 2/A uskutočnil 1. ročník medzinárodného festivalu anime, comicsu, japonskej kultúry a hier AnimeSHOW 2008. Tento festival bol poriadaný neziskovou organizáciou OZ AnimeCrew, GamesWEB.SK a Xagnam pod záštitou japonského veľvyslanectva na Slovensku. Festival navštívilo 1218 návštevníkov, čim prekonali očakávania verejnosti aj organizátorov. Viac informácií nájdete v článku...

23. februára 2008 sa v Bratislave v Dome kultúry Dúbravka na Saratovskej 2/A uskutočnil 1. ročník medzinárodného festivalu anime, comicsu, japonskej kultúry a hier AnimeSHOW 2008. Tento festival bol usporiadaný neziskovou organizáciou OZ AnimeCrew, GamesWEB.SK a Xagnam pod záštitou japonského veľvyslanectva na Slovensku.

< <

Festival navštívilo 1218návštevníkov, čim prekonali očakávania verejnosti aj organizátorov. Cieľom festivalu bolo priblíženie animovaných filmov, japonskej a hernej popkultúry hlavne širokej verejnosti a zároveň podporiť mladých nadaných umelcov v ich tvorbe prostredníctvom výtvarných a literárnych súťaží spojených s výstavou priamo na festivale. Zároveň bola poskytnutá edukačná činnosť prostredníctvom prednášok a špecializovaných maliarskych workshopov pod vedením skúsených lektorov.

<

#pic1#

<

Program:

<

Počas 1 dňa konania festivalu prebehlo v 4 sálach 6 paralelných programov, každý v rozsahu približne 15 hodín. Program bol členený na tematických 5 sekcií – Anime, Comics, Japonsko, filmy, hry a pútavý sprievodný program.

<

Medzi hlavné atrakcie patrili súťaže v kreslení: Original Art, FanArt, CopyArt a poviedková súťaž Fan Fiction, ktoré boli pravou ozdobou celého festivalu. Nezabudnuteľnou bola aj súťaž Cosplay o najlepší kostým hrdinu z filmov, hier alebo comicsu. V Karaoke si zaspievalo niekoľko desiatok súťažiacich. Veľkú pozornosť si zaslúžil aj ArtWall, kde naši maliari a návštevníci kreslili na predpripravené kresliace steny.

<

Filmoví fanúšikovia si mohli pochutnať na 11 animovaných ale aj hraných filmových trhákoch Harry Transformers, Samuraj, atď.

< <

Herná sekcia bola po okraj naplnená hlavne vďaka oficiálnemu turnaju organizácie FIFA vo virtuálnom futbale – Fifa Interactive World Cup a Turnajom v PlayStation. K dispozícii bolo aj voľné hranie a rôzne minihry v speváckych, pohybových a tanečných hrách Dance Dance Revolution doplnené o prezentácie chystaných titulov na najbližší rok. Perličkou podujatia bola prezentácia a turnaj unikátnej japonskej hry Eye of Judgment. EoJ je kartová hra, ktorá kombinuje fyzické karty s virtuánou realitou pomocou kamery a Playstationu. Nechýbali ani prednášky na tému hier od herných odborníkov z radu novinárov, teoretikov a vývojárov.

<

Japonská sekcia pritiahla hlavne vďaka excelentným výkonom prednášajúcich a vedúcich workshopov. Diváci mali najväčší záujem o japonskú gastronómiu, vynálezy, študentské domovy a čajový obrad.

<

Fanúšikovia japonského comicsu, mangy a popkultúry sa mohli nabažiť okrem 15 hodín anime rôznych súťaží ako bol AnimeQuiz a prednášok rozoberajúce rôzne japonské anime filmy, zvyky a zábavu.

Veľmi pozitívne bola prijatá prezentácia anime figúrok, plyšových hračiek a ďalších drobností z krajiny vychádzajúceho slnka.

<

Na oddych slúžila čajovňa, čitáreň a rôzne stoly so spoločenskými a kartovými hrami.

<

#pic2#

<

Ceny AnimeSHOW:

<

Na festivale sa odovzdávali ceny v nasledovných umeleckých kategóriach:

- Original Art

  1. miesto - Denisa Závodská / Luk
  2. miesto – Marek Lukačko / Sarma
  3. miesto – Barbora Mihálková / Kawaii

- Fan Art

  1. miesto – Kristína Javornícka / Angel
  2. miesto – Anita Antalová / Mokona the Idol
  3. miesto – Katarína Hudecová / Death Knight

- Copy Art

  1. miesto - Barbora Mihálková / Magna Carta
  2. miesto – Barbora Mihálková / Tekken
  3. miesto – Zuzana Krajčovičová / Dark Angel Warrior
<

- Fan Fiction

  1. miesto – Jarmila Jurčová / Tajomstvo matriošky
  2. miesto – Veronika Igoltová / Berusaiyu no Bara “La rose de Versailles”
  3. miesto – Silvia Čatajská / Batman a pasca Grófa Drakulu
<

- Comics – špeciálne ocenenie

Peter Nemček – Zvláštna ponuka

< <

Detaily:

AnimeSHOW sa uskutočnila 23. februára 2008 v priestoroch DK Dúbravka na Saratovskej 2/A v Bratislave. Začala sa o 9:00 a skončila o 24:00.

<

#aut#


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012