11.12.2007 01:29, Tóno Tokoly, Komentárov: 0
Decembrový PC_SPACE testuje VGA a mobily

Decembrový PC_SPACE testuje VGA a mobily

Nové číslo časopisu PC Space je už v predaji od 10. decembra 2007 na 132 stranách! Cena 115 Sk s 8 GB DVD, resp. 79,90 Sk bez DVD. Viac informácií nájdete v článku.

V predaji od 10. decembra 2007 na 132 stranách! Cena 115 Sk s 8 GB DVD, resp. 79,90 Sk bez DVD.

Headlines: Prehľad hlavných tém

>22 Ultimátny VGA test

Dôkladne sme preskúšali dvadsiatku DirectX 10 modelov, od tých najlacnejších až po tie špičkové. Ozrutné grafy a kvantum výsledkov na vás čakajú o niekoľko strán ďalej.
>40 Mobilné Vianoce
Práve k sviatkom pokoja a lásky sa upierajú oči mobilných operátorov, resp. výrobcov. Vybrali sme 22 mobilných telefónov, pre ktoré sa oplatí spraviť miesto pod stromom.
>94 Plné hry na DVD
Balíček hier pre všetky malé, ale aj veľké deti na vás striehne na našej DVD prílohe. Omaľovánky a skákačky spravia radosť najmä vašim ratolestiam, ale ani vy neprídete skrátka.
>8 GB DVD príloha (kompletný zoznam+obal)
Obsahom prekypujúci DVD disk, ktorému kraľujú plné hry, hàba aplikácií pre mobilné telefóny a bootovacia distribúcia Anonym.OS, ktorá po vás (ale aj pred vami) pozametá všetky stopy v sieti.

Editorial

Všimli ste si to?!

Dávame počítačom stále väčšiu kontrolu nad dôležitými úlohami z nášho každodenného života. Človek je už od prírody tvor lenivý a tak sa spolieha radšej na elektronický mozog ako by si mal niečo pamätať alebo nedaj bože niečo urobiť. Počítače už obsluhujú dôležité výrobné procesy, riadia vesmírne projekty, elektrárne, lietadlá, asistujú pri operáciách a preto je určite na mieste otázka, či tým nevznikajú nové riziká pre ľudí? Nestojíme na počiatku novej éry, ktorá bola tak vážne vykreslená v knihách ako napríklad RUR (Karel Čapek) alebo Ja Robot, či ešte lepšie séria Nadácia/Základňa (všetko Isaac Asimov)? Veď na to, aby počítače alá SkyNet prebrali kontrolu nad našimi životmi, tak ako sa stalo v „ďalekej budúcnosti“ v roku 2029 prezentovanej vo filmovej trilógii Terminátor, zas nemáme až tak ďaleko. Tých 22 rokov ubehne ako nič..
Každý náš pohyb v sieti je zaznamenaný a nie je najmenší problém sledovať vašu elektronickú komunikáciu. Bez problémov sa dá vystopovať vaša poloha napríklad vďaka mobilu. Cez mobil je dokonca možné aj bez vášho vedomia vás kedykoľvek odpočúvať. V Amerike majú stredisko, ktoré odpočúva komunikáciu na celom svete a pri výskytu podozrivých slov (bomba, antrax, teror, Al-Kaida,...) vás bude sledovať a hodnotiť „aby sa vylúčilo prípadné riziko terorizmu“. Znie to ako z filmu Nepriateľ štátu, ale tento škandál sa naozaj pred pár rokmi prevalil v USA. Počítače dokonca dokážu rozpoznávať ľudské tváre a kamery na letiskách, benzínkach, v bankách,... Film sa skrátka iba inšpiroval skutočnosťou.

Klasickú poštu používame prevažne na posielanie fyzických vecí z jedného miesta na druhé. Klasické pero nepoužívame na zapisovanie myšlienok, ale len na poznačenie krátkeho odkazu pre kolegov, teda ak im rovno nepošlete e-mail. Všetko je ukladané do databáz. V laboratóriách HP sa vyvíjajú fotoaparáty schopné nahrávať všetko okolo vás, ktoré by dokázali napríklad po výlete automaticky vyhodnotiť celý deň a urobili by automaticky spomienkový album z výletu. Hm, ale veď to je len krôčik k tomu, aby sme cez nejaký očný implantát nahrávali celý svoj život a po smrti sa na našom pohrebe prehrával krátky „životný“ shot tak ako vo filme Final Cut. Život je ako film.

Nevzniká však možno zneužiť počítačové databázy a vymazať náš život? Šikovný hackeri by nás mohli v priebehu pár minút odstaviť od bankového účtu alebo by mohli zmeniť našu identitu tak ako sa stalo vo filme Sieť. A pokojne by sa mohlo stať, že Ježiško, dedo Mráz alebo Santa Claus (či ako sa to teraz volá) mi nič neprinesie, lebo ma jednoducho niekto vymaže z jeho databázy. Ozaj, poslal som mu už vianočný e-mail aby na mňa nezabudol...?!

Juraj Redeky
#pic1#


Kompletný obsah
ČASOPIS
Diskový editorial
Nad listami čitateľov
Freesoft výber
Vystrihnite si obal na DVD prílohu
Predplatiteľský klub: PCSklub
Vyhraj iPOD Shuffle
Vyhraj webhosting Host do domu MINI

Vyhraj 3× bezdrôtový telefón Topcom (len pre čitateľov)
Vyhraj Intel Core 2 Quad Q6600 a Intel Desktop Board DP35DP (len pre čitateľov)
Vyhraj 100× SD kartu Kingmax 1 GB
Budúce číslo
Predplatné
Tiráž

NOVINKY A TRENDY
Horúce novinky zo sveta počítačov
ITAPA 2007 úspešne za nami
Komentár: Počítač pod stromček
Microsoft TechEd 2007
Eso v rukáve NVIDIA
Nová inšpirácia pre Acer
Penryn naživo
Oranžové notebooky
TESTY A TÉMY
Ultimátny VGA test
Mobilné Vianoce
22 modelov pre tieto Vianoce
Priehrštie rôznorodých doplnkov pre váš komunikátor
Využite mobil naplno!
Tipy a triky pre mobily
RECENZIE
Rýchla ako laserovka
Výhodné Blu-ROM combo
Hráčske dosky: Bratovražedný duel
Duel alebo spolužitie?
Multifunkčné plne funkčné aj bez PC
Novinky v ponuke EU3C
Malebné obrazy
Multimediálny zázrak
Útok na desktop

SERVIS
Tipy a triky pre Office
Tipy a triky pre Windows
Windows Vista tuning (3)
Aký počítač si kúpiť v decembri?
Aký notebook si kúpiť v decembri?
Prehľad trhu LCD monitorov
Poradňa

TUNING
Modding & Tuning: 3. diel
Vizuálne úpravy notebookov a periférii

INTERNET
Sprievodca pavučinou
Kritika webstránok

ZÁBAVA
Plné hry na DVD
Na západe nič nového
Kam sa Gandalf neodváži...
Valve Profile
Súboj herných myší
Prepych pre uši
Tvorivý zvuk

ESCAPE
Hudobný walkman aj pre video
MP3 na prvý dotyk
Elitný paparazzi
Zachytí aj úsmev
Fotoaparát s ďalekohľadom
Duel: Digitálne centrum zábavy
LCD kino s parametrami plazmy

LINUX
Anonym.OS: nonymita vo vrecku
Linuxové hry

Autor: Redakcia PC Space (www.pcspace.sk)


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012