10.10.2007 01:25, Tóno Tokoly, Komentárov: 0
Októbrový PC_SPACE ladí počítač

Októbrový PC_SPACE ladí počítač

Nové číslo časopisu PC Space je na stánkoch už od 9. októbra o rozsahu 132 strán! Cena 115 Sk s 8GB DVD, resp. 79,90 Sk bez DVD. Viac informácií nájdete v článku.

V predaji od 9. októbra 2007 na 132 stranách!
Cena 115 Sk s 8 GB DVD, resp. 79,90 Sk bez DVD

Headlines (prehľad hlavných tém)
>24 Počítač na plný plyn
Zlepšovacia a ladiaca megatéma tohto čísla funguje ako kompletný tuningový manuál, ktorý vás prevedie všetkými zákutiami, nástrahami a pascami pretaktovania.
>66 Najlacnejší počítač na Slovensku!
V PCSPACElabs sa nám podarilo poskladať počítač ozaj za pár grošov. Pri jeho štarte síce žiarovka v miestnosti nezabliká, ale na poctivú prácu jeho výkon postačuje.
112 Dostali sme Biošok!
O najočakávanejšiu hru tohto roku sa v redakcii strhla slušná mela, ktorú vďaka svojim rýchlym nohám vyhral Tomáš Roller. Stál mu ten šialený beh za to?
editorial
A je dobojované!
Ďalší mesiac práce je za nami a ďalšie číslo časopisu PCSPACE uzrelo svetlo sveta. Čo pekné si v ňom tentoraz prečítate? Hneď v úvode vám prinášame rozšírenú reportáž z najväčšieho európskeho veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA 2007, ktorý bol tento rok prelomovým najmä pre HD video a Blu-ray. Kompaktný disk CD tento rok oslavuje už 25 rokov, deduško DVDčko10 rokov a pomaly potrebuje nového výkonnejšieho nástupcu. Ako iste viete, v hre sú najmä dva formáty (BD a HD DVD), ktoré celosvetovo vedú pomerne tuhý boj. U nás je podľa všetkého už dobojované, pretože Blu-ray získal značnú prevahu, ale ak chcete istotu, ponúkame vám recenziu dvoch počítačových hybridných mechaník LG pre všetky CD, DVD, BD a HD DVD formáty.
Prichádza nová doba, kedy „obyčajný“ počítač už nestačí ani na video. DVD prehráte skoro všade, lenže nové trendy domácej zábavy vyžadujú výrazne vyšší výkon ako je bežný štandard. Windows Vista má tiež vyššie nároky a treba spomenúť, že nové hry si bez tohto systému už naplno nevychutnáte (mnohé si vehementne žiadajú DirectX 10).
Toto sú hlavné dôvody, prečo sme sa zamerali na tuning počítačov. Poradíme vám ako postupovať, keď je váš počítač lenivý, ako ho môžete v rámci možností zrýchliť na maximum a ako sa dá pretaktovaním VGA alebo CPU vyťažiť ešte viac. To však so sebou prináša isté riziká, a preto je pre stabilný počítač okrem dobrého zdroja dôležité aj dobré chladenie a monitoring. Nie náhodou tak na vás v tomto čísle čaká test multifunkčných panelov a praktické rady ako počítač správne uchladiť. Ak to nepomôže a výkon je stále slabý, pozrieme sa čo sa oplatí upgradovať a ako zvýšiť výkon vášho miláčika s čo najrozumnejšími investíciami.
Z dostupných komponentov sme poskladali najlacnejší nový počítač na Slovensku! Detailnejšie sme sa pozreli, na čo sa dá takýto počítač použiť a aký výkon je možné dosiahnuť oproti bežne predávaným „akciovým“ PC zostavám. Táto zostava je určená skôr do kancelárie, ale ktovie...
Mohli by sme pokračovať testom lacných notebookov so 17“ displejom, testom luxusných notebookov, duelom najnovších antivírusových systémov, testom prvého LED monitoru, recenziou momentálne najväčšej hernej pecky Bioshock alebo mimoriadne bohatou DVD prílohou s množstvom video recenzií, softvéru a plnými hrami, medzi ktorými kraľuje veľká klasika Command and Conquer.
Naďalej pracujeme na už ohlásených zmenách v časopise, no popritom sme si odskočili na malú „fušku“. Stvorili sme prvý „nepočítačový lifestyle“ – špeciál PCSPACE – ktorý pod názvom eSCAPE už čoskoro nájdete v predaji. Prvé číslo eSCAPE je venované domácej zábave a iste vám pomôže zorientovať sa v tejto komplikovanej problematike. Plánujeme aj ďalšie pokračovania, ale o tom až nabudúce...
Príjemné čítanie vám
v mene celej redakcie
želá
Juraj Redeky
Kompletný obsah
DVD PRÍLOHA
ahák na DVD: Command & Conquer Gold
Horúce novinky zo sveta počítačov
NOVINKY A TRENDY
Z výstaviska IFA 2007
Slabnúci prúd kyslíka na Slovensku?
DVD je na vrchole, nastupuje Blu-ray
Nová kolekcia slovenskej klasiky

TUNINGOVÁ MEGATÉMA
Počítač na plný plyn
Softvérové pretaktovanie
Pretaktovanie CPU pomocou BIOS
Overclockerské dosky
Mrazenie procesorov
Veľký test dvanástich multifunkčných panelov
Teória časovania pamäťových modulov
Vyžmýkajte zo svojej grafiky aj posledné FPS
Ako si vyhliadnuť dobrú skriňu a kvalitný zdroj

RECENZIE
Superhybrid od LG
Niekto to rád bez kompromisov
Duel bystrých telefónov
Sedemnástky do každej rodiny?
Duel obranných štítov
Quad-recenzie
Ako divný Janko aj s navigáciou zablúdil
Oranžový fešák na pohľadanie
Domáca zábava
Športový trilobit
Čistý kryštálový zvuk
Hrajúca tyčinka od Sony
Lesklé piano, ktoré krásne tlačí
Profesionálne domáce foto centrum
Dvadsaťpalcová fantázia
Monitor s LED podsvietením

SERVIS
BezpečnýDisk
Portalizácia
Tipy a triky pre Office
Windows Vista tuning
Poradňa
Aký počítač si kúpiť v októbri?
Aký notebook si kúpiť v októbri?
Výkon a aktuálne ceny VGA

TUNING
Rodinka Thermalright
Modding & Tuning: 1. Diel
INTERNET
Sprievodca pavučinou
Kritika webstránok
ZÁBAVA
Antológia Blizzardu 1. Časť
Blúdenie jedného vodiča
Veľké trable v malom Egypte
Bioshock: Podmanivá exkurzia do sveta podvodníkov
LINUX
Využite Linux naplno
Lisovanie dát v Linuxe

FREESOFT
Freesoft výber
Vystrihnite si obal na DVD prílohu

SڍAŽE A PREDPLATNÉ
PCSKlub
Vyhraj inteligentný panel Thermaltake
Vyhraj 2× hru Ankh
Predplatné
Na čo sa môžete tešiť o mesiac?
Autor: Redakcia PC Space (www.pcspace.sk)

Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012