06.09.2007 01:23, Komentárov: 0
IstroCON 2007: SciFi sekcia

IstroCON 2007: SciFi sekcia

SCI-FI bude mať na IstroCONe každý deň v každú hodinu silné zastúpenie. Tešte sa spolu s nami na StarWars, StarGate, Star Trek, Battlestar Galactica, Babylon 5, Futuramu, Supernatural, Heores, Dr.Who, Torchwood a ďalšie. Viac informácií v článku...

SCI-FI bude mať na IstroCONe každý deň v každú hodinu silné zastúpenie. Tešte sa spolu s nami na StarWars, StarGate, Star Trek, Battlestar Galactica, Babylon 5, Futuramu, Supernatural, Heores, Dr.Who, Torchwood a ďalšie.

- Battlestar Galactica

Loď zázrakov – Battlestar Galactica (v piatok o 23:00 – Scifi Salón)
Posledné zvyšky ľudskej rasy bojujú s krutými scenáristami o holý život. Zúfalo im chýbajú nielen základné životné potreby, ale aj riešenia zásadných problémov. Zamyslíme sa nad tým, ako im pomôcť. Koniec koncov sú to naši potomkovia…
(60 min. - Hromovlad)

BSG: Koloniální loď jménem Battlestar (v nedeľu o 09:00 – Scifi Salón)
Z velké části je Battlestar Galactica seriál z vojenského prostředí, konkrétněji z prostředí bitevních lodí jménem Battlestar... přijďte si poslechnout z čeho jsou vlastně udělané, a jak vypadá do kovu převedená válečná doktrína Dvanáct kolonií.
(60 min. - Arianus)

BSG:Pegasus, jenž padl na křídlech andělů... (v sobotu o 24:00 – Scifi Salón)
Pojďte se přijít podívat na každé zákoutí a tajemství této úžasné lodě, jenž v universu BSG má své neodmyslitelné místo, a přesto o ní není znám téměř nic...
(60 min. - Arianus)

Battlestar Galactica: Lunch-Diskusia (v sobotu o 12:00 – Scifi Salón)
Alebo forum.scifi-guide.net naživo! Máte názor na koniec tretej série, pripravovanú sériu štvrtú alebo ohlásený koniec seriálu? Príďte ho vyjadriť! Zaujímajú vás názory ostatných fanúšikov? Príďte si ich vypočuť! Prenesme diskusie z počítačových obrazoviek pekne na denné svetlo. Všetko pod dohľadom zaslúžilých moderátorov fóra - aby mal kto vyrábať off-topic.
(60 min. - feky & namuras)

- Star Trek

ST-Ent: Archerovci a Chochranovci - Vývoj warpu. (v nedeľu o 11:00 – Scifi Salón)
Aby ľudstvo mohlo putovať vo vesmíre muselo prejsť dlhú cestu. Rýchle cestovanie vo vesmíre napokon umožnil nový systém pohonu s názvom warp. Warp pohon prešiel od vzniku až ku bežnému použitiu zložitým procesom vývoja a zdokonaľovania, pri ktorom nepriamo pomáhala aj mimozemská rasa. O tvorcoch, vývojároch, prajníkoch aj neprajníkoch tohto vynálezu vám porozpráva táto prednáška.
(60 min. - marsel & Joseph)

ST-Voy: USS Voyager (v nedeľu o 12:00 – Scifi Salón)
Vesmírna loď Voyager z Hviezdnej flotily, ktorá uviazla v ďalekom delta qvadrante pri pokuse dostať sa naspäť na Zem čelí na každom kroku životu nebezpečným prekážkam, dostane sa napokon domov?
(60 min. - Joseph)

ST-Voy: Dženvejová a Čekotej (v sobotu o 20:00 – Scifi Salón)
Kapitánka a prvý dôstojník, ako funguje spolupráca medzi lojálnou kapitánkou Hviezdnej flotily a renegátom, bývalým dôstojníkom Hviezdnej flotily, ktorý sa stal prvým dôstojníkom na Voyageri v krízovej situácii? Bude medzi nimi aj niečo viac ako len profesionálny vzťah?
(60 min. - Joseph)

Projekt Equlibrium (v sobotu o 11:00 – Scifi Salón)
Prednáška o lodi USS Equlibrium v online trivia hre Trekgame a zároveň úvod do techniky lodí Ambassador. Všetko o posádke, misiách a technike.
(60 min. - Johanson)

TrekGAME (v nedeľu o 17:00 – Comics Salón)
Predstavenie prvej online RPG trivia hry odohrávajúcej sa v svete Star Treku, novinky v hre a diskusia.
(60 min. - Potkan)

Star Trek bez Star Treku (v nedeľu o 15:00 – Scifi Salón)
Priame, či nepriame narážky na tento fenomén v rôznych seriáloch a filmoch.
(60 min. - Potkan)

Star Trek v comicse (v nedeľu o 16:00 – Comics Salón)
( 60 min. - Potkan )

- Stargate SG-1 & Stargate Atlantis

Stargate: SG kvíz (v sobotu o 22:00 – Scifi Salón)
Hovoríte si fanúšik Hviezdnej brány? Tak to príďte dokázať! Kvíz, v ktorom si overíte svoje znalostizo seriálu Stargate SG-1. Prineste seba, dobrú náladu a hlavne kopec skvelej zábavy. Pre víťazovčakajú aj zaujímavé SG ceny! Dosúťaženia...
(60 min. - marsel)

Stargate: Čo nové vo svete Elizabeth a Samanthy + vyhodnotenie SG kvízu (v sobotu o 23:00 – Scifi Salón)
Prednáška spojená s diskusiou... Stargate fenomén včera, dnes a zajtra...Trailery na nové filmy, pokec, Samantha, Elizabeth a to ani zďaleka nie je všetko.Skvelí prednášatelia, skvelá téma ...určite príďte a BTW, paradajky nechajte pred dverami!
(60 min. - namuras a marsel)

Stargate SG-1: Zabudnuté príbehy (v piatok o 16:00 – Scifi Salón)
Stargate SG1 je jeden zo seriálov, ktoré rozvíjajú svoj dej natoľko, že ho nikdy neukončia. Kto si chce zrekapitulovať to čo sa už v seriály SG1 nikdy neobjaví, ten je vítaný.
(60 min. - Hipapheralkus)

Stargate SG-1: Vzťahy - nielen Jack/Samantha, Daniel/Vala (v sobotu o 09:00 – Scifi Salón)
Kto? S kým? Kde? A omnoho viac z milostného života našich hrdinov. Chcete vedieť, čo sa udialo počas dlhých nočných večeroch na terase Atlantis, ale aj to ako si dokážu spríjemniť aj za zdanlivo veľmi nepríjemné situácie, príďte a zistíte.
(60 min. - Tony)

SG-Game: predstavujeme vám túto hru... (v nedeľu o 23:00 – Comics Salón)
Túžili ste sa stať členom SG tímu? Stáť na mostíku Promethea? Vypracovať sa pripadne až na post veliteľa vlastného SG tímu? Zažiť pocit spoznávať situácie, ktoré ste videli vo vašich obľúbených seriáloch, ale aj iných nových. Pričom môžete spoznať nových priateľov a aj skvelých ľudí.
(60 min. - 33joe & Tony)

- Star Wars

Londýnské reminiscence (v nedeľu o 10:00 – Scifi Salón)
Vzpomínky, postřehy a spousta obrazového materiálu z letošních Londýnských oslav třicátin Nové Naděje. Aneb projděte se s námi fanovským nebem a pekelnou propastí pro jeho peněženku.
(60 min. - will & -dam- & Voden)

Star Wars Tuning (v sobotu o 15:00 – Scifi Salón)
Exkurze do vývoje podoby Star Wars filmů od roku 1977 do současnosti. V čem se jednotlivé verze filmu liší a jde opravdu o vylepšení nebo jen další z mazaných marketingových George Lucase?
(60 min. - dam)

Star Wars Infinities (v piatok o 24:00 – Scifi Salón)
Darth Vader propadne světlé straně Síly a Leia tvrdou rukou vládne Impériu - nevěříte? Věřte a rozhodně se přijďte seznámit s touto komiksovou lahůdkou.
(60 min. - Blair)

Mon Calamari križníky a X-Wingy (v sobotu o 10:00 – Scifi Salón)
Pojďte nahlédnout pod plášť těchto fascinujících strojů tvořící základ povstalecké flotily.
(60 min. - Budji Tevall)

Star Wars vs Jánošík (v piatok o 23:00 – Japan Salón)
Lítý boj ve kterém proti sobě nastupují dvě opravdu těžké váhy. Věřte, že nuda při sledování tohoto filmového zápasu rozhodně nehrozí.
(60 min. - Voden)

Anakin - hrdina antickej tragedie (v sobotu o 16:00 – Scifi Salón)
Naozaj bolo celkom nevyhnutelne, ze ten sladucky "maly Ani", proti ktoremu azda aj Mirek Dusin vyzera ako grazel, sa premenil na superzloducha Vadera? Ak ano - preco a co vsetko za tym bolo? Vydajte sa spolu s nami na cestu do hlbin Anakinovej duse.
(60 min. – Darth Zira)

- Heroes

Heroes: Beware The Waffles! (v sobotu o 17:00 – Scifi Salón)
Teórie z nášho obľúbeného hrdinského seriálu. Prežil Peter výbuch? Kam zmizol Pán Muggles v posledných piatich epizódach Heroes? Je Sylar skutočne prezlečená Samantha C.?
(namuras - 60. min)

Heroes: 10 dôvodov, prečo zbožňujem Petera / Sylara (v sobotu o 18:00 – Scifi Salón)
Kto je tu skutočný hrdina? Je na Peterovi Petrellim okrem ofiny ešte niečo zaujímavé? Je Sylar, svetom nepochopený self-made man, tým pravým vzorom pre naše deti? Kto vyhrá v tomto titánskom meraní síl?
(namuras & feky - 60min)

Heroes & House, MD: Tripl H (v sobotu o 19:00 – Scifi Salón)
alebo Humor v Heroes a Housovi. Nevyhodila Niki Matta raz von oknom? Ktorá správkyňa nemocnice sa oblieka ako fľandra? Najlepšie hlášky a situácie z oboch seriálov.
(namuras - 60. min)

Heroes: Komiksy (v sobotu o 20:00 – Comics Salón)
Ako vplývajú on-line komiksy na vývoj seriálu, predpovedajú budúcnosť, alebo odhaľujú minulosť? Patria do kánonu, alebo nie? Je komiks náš najlepší kamarát, alebo len totálna hovadina, ktorou radšej nemárniť čas? Tak toto sú jednoznačne veci, ktoré sa nedozviete (ak sa nespýtate), pretože nás čaká hodinový maratón svetom hrdinov a podliakov...
(namuras - 60min)

- Babylon 5

Babylon 5: The Lost Tales / Stratené príbehy - Projekcia (v sobotu o 13:00 – Scifi Salón)
Komentár a diskusia k najnovšiemu filmu z univerza Babylonu 5: Stratené príbehy - Hlasy v temnote. Poručíčka Lochleyová sa na Babylone 5 stretáva s osobou posadnutou démonom a tak si zo Zeme nechá zavolať katolíckeho kňaza. Je ale exorcizmus tým pravým riešením? Zatiaľ je prezident Sheridan na ceste na Babylon 5, kde sa budú konať jubilejné oslavy 10. výročia vzniku Medzihviezdnej aliancie. A spolu s nim aj mladý centaurský princ, ktorého budúcnosť je viac ako temná.
(120 min. - Šano)

Babylon 5 Kvíz (v sobotu o 21:00 – Scifi Salón)
Kvíz v štýle rôznych súťažných relácií - Pokušenie, The Weakest Link, Milionár - na témy z univerza Babylonu 5.
(60 min. - Šano)

Babylon5: Tiene vs. Vorloni (v nedelu o 18:00 – Scifi Salón)
Kto sú? Čo chcú? Odkiaľ prichádzajú? Kam idú? Prečo sa majú tak "radi"? a možno aj niečo naviac ...
(60 min. - R@100)

- SciFi všeobecne

Hudba v priestore, vesmír melódií (v piatok o 22:00 – Scifi Salón)
Zamýšľate sa často aké fidlikačky sa rozbiehajú na pozadí vesmírnych intríg a medzihviezdnych bojov? Neviete dostať z hlavy zvučky zo seriálov a pýtate sa prečo? A chcete vedieť viac? História SF seriálovej a filmovej muziky v kocke za 60 minút vám osvetlí ako je to so životom, vesmírom a Medveďom McCrearym.
(60 min. - marsel & lila)

Bio-lode (v piatok o 19:00 – Scifi Salón)
Biologické (organické) a kybernetické vesmírne lode v SciFi.
(60 min. - Cyberstorm)

Hrdinovia všedných dní (v piatok o 14:00 – Scifi Salón)
Ak ste tí čo si myslia že bez Pickarda by padla HF SFP alebo že O´Niell je ten, ktorý stojí medzi Zemou a nepriateľmi tak táto prednáška je práve pre vás pretože vás vyvedie z omylov a ukáže vám že tu sa cení snaha každého. Opäť pútavý populárno-náučný výklad.
(60 min. - Teivos)

Odvážni muži na mostíku (v piatok o 15:00 – Scifi Salón)
Už vás omrzeli známe veliace miesta známe zo star treku, star warsu alebo star gejtu? Ste už zmagorení z rôznych hier a myslíte si že riadiť mostík je ako riadiť auto? Netrápilo vás nikdy prečo je tam toľko blikajúcich svetielok a farebných gombíkov? Myslíte si že vydokovať loď dokáže každé decko...? TAK TO STE NA OMYLE! Príďte a uvidíte aké to je naozaj.
(60 min. - Skalar)

Kapitánov sprievodca po galaxii (v nedeľu o 17:00 – Scifi Salón)
Prednáška o vesmírnej navigácii, galaktickej mape a celkovo o veciach s tým spojených.
(60 min. - Skalar)

SFG: How To Stop An Exploding Subtitles (v piatok o 18:00 – Scifi Salón)
alebo Zatni motykou do hlavy, zachráň svet. Workshop v kombinácii s osobnými postrehmi a glosami DreamTeamu. Nutnosť pre každého potenciálneho subtitlera. Sniperi a Samantha C.
(60 min. - namuras & feky)

Černé sny aneb příběhy na nedobrou noc (v piatok o 23:00 – Fantasy Salón)
Táto zbierka predstavuje čitateľom poviedky žánra temnej fantastiky, ktoré v uplynulých niekoľkých rokoch poobsadzovali popredné miesta v mnohých súťažiach. Na besedu sú srdečne zvaní všetci, ktorých zaujíma ako táto kniha vznikala, kto sú jej autori a v neposlednom rade aj to, prečo sme sa do takého dobrodružstva púšťali.
(60 min. - Darth Zira)

- Firefly; Futurama; Charlie Jade; Supernatural; Doctor Who a Torchwood

Doctor Who a Torchwood: Aký Doktor? (v piatok o 20:00 – Scifi Salón)
Podrobný vpád do sveta Doktora, do súkromia jeho spoločníčok, do schém jeho nepriateľov. Vypitveme jeho srdce (obe), preskenujeme jeho myseľ, preštudujeme jeho minulosť. Nahliadneme do zákulisia natáčania, odhalíme tajomstva úspechu britskej scifi. A predovšetkým spropagujeme najoriginálnejší scifi seriál na svete + úvod do Touchwood, alebo skvelý Jack je späť!
(60 min. - namuras a marsel)

Futurama: Obyvatelia takej bežnej budúcnosti (v sobotu o 23:00 – Comics Salón)
Aké postavičky zaľudňujú Nový New York roku 3000? Bližšie sa zoznámime so zamestnancami prepravnej spoločnosti Planet Express a vysvetlíme si, ako si uchrániť obed pred labužníckym Dr. Zoidbergom.
(60 min. - feky)

Firefly: Vesmírne lode a kovboji (v piatok o 21:00 – Scifi Salón)
Úvod do jedinečného sci-fi seriálu, ktorý si napriek svojmu krátkemu trvaniu našiel množstvo oddaných fanúšikov. Budúcnosť nikdy nebola tak dobrodružná ako vo svete Jossa Whedona.
(60 min. - feky)

Charlie Jade: Okná alternatívnych vesmírov dokorán (v piatok o 17:00 – Scifi Salón)
Pozrieme sa na zúbok juhoafrickému sci-fi seriálu, ktorý sa neodohráva vo vesmíre. On sa odohráva rovno vo vesmíroch troch. Dokáže sa v nich súkromných detektív Charlie Jade zorientovať a vysporiadať sa s plánmi megakorporácie Vexcor?
(60 min. - feky)

Supernatural: John Winchester nakupuje (v nedeľu o 16:00 – Scifi Salón)
Určite ste si kládli otázku, čo robil John Winchester medzi smrťou jeho ženy a dospelosťou jeho synov. No samozrejme nakupoval! A my Vám porozprávame, čo kúpil, ukážeme Vám to a priložíme k tomu správnu dávku zaujímavostí.
(60 min. - Willo & Elendilka)


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012