13.04.2007 01:14, Tóno Tokoly, Komentárov: 0
Aprílový PC_SPACE na spôsob Vista

Aprílový PC_SPACE na spôsob Vista

Ani sme sa nenazdali a marcový PC_SPACE v novinových stánkoch a trafikách, i vo vašich poštových schránkach vystriedalo červeno ladené aprílové vydanie.

Ani sme sa nenazdali a marcový PC_SPACE v novinových stánkoch a trafikách, i vo vašich poštových schránkach vystriedalo červeno ladené aprílové vydanie.

To obsahuje jednu významnú zmenu – spojili sme sily s tvorcami počítačového magazínu Freesoft výsledkom čoho je nová softvérová rubrika Freesoft a taktiež kvalitnejší obsah našej DVD prílohy (to samozrejme platí aj do budúcna).

Tentokrát vám na 112 stranách prinášame znova množstvo zaujímavých článkov, ktorých tematiku ste mohli vydedukovať z ankety na našej internetovej stránky www.pcspace.sk. Časopisu kraľuje megatéma Windows Vista pod lupou – vzali sme si na mušku nový operačný systém Microsoftu. Pozreli sme sa naň podrobne, hľadali sme nové funkcie, výhody, ale i nevýhody. Pretestovali sme množstvo hardvéru – notebooky, počítačové zostavy i grafické karty, aby sme zistili aký ma Vista vplyv na výkon. Výsledok? Ten sa dozviete v samotnom časopise. No a pre tých, ktorých článok nepresvedčí o potrebnosti upgradu na nový systém, pre tých sme pripravili tipy na sadu utilít, ktoré zmenia masovo rozšírené Windows XP na nepoznanie od Visty, aspoň vizuálne.

Pripravili sme i trojicu hardvérových testov. V najrozsiahlejšom z nich testujeme multifunkčné zariadenia, v ďalšom štvoricu notebookov do 30 000 Sk, no a nakoniec sa do čísla vošiel i minitest lacných grafických kariet.

V rubrike internet vám prinášame článok o možnostiach rozšírenia funkcií internetových prehliadačov Mozilla Firefox a Internet Explorer, predstavíme vám doplnky, ktoré vám uľahčia a zefektívnia každodenné browsovanie po internete.

V Servise sme sa zas pozreli na možnosti upgradu notebookov, na šiestich stranách poradíme ako na to. V našom pravidelnom seriály Ako funguje počítač si tento mesiac povieme niečo viac o DDR3 pamätiach.

Množstvo ďalších recenzií hardvéru, softvéru, počítačových hier, niečo o tuningu i Linuxe – ďalšia, pravidelná výbava nášho časopisu, nechýba ani tentokrát.

Na DVD prílohe okrem lepšej dávky softvéru nájdete i plnú verziu strategickej hry Future Force Company Commander. Do pozornosti dávame i našu „megavideoreportáž“ z tohtoročného CeBITu a množstvo videorecenzií. Prajeme vám príjemné aprílové čítanie. Pre úplnosť už tradične kompletný obsah PC_SPACE 4/2007.

NOVINKY A TRENDY

Predplatiteľský klub: PCS_Klub
Novinky
CeBIT 2007
Pohotovosť v nemocnici Acer
Výkon a aktuálne ceny CPU

DVD PRÍLOHA

Plná hra: Future Force Company Commander
Obsah DVD prílohy PC_Space
Tradičná ponuka FREESOFTu

TEST A TÉMA

Test: Dievčatá pre všetko
MEGATÉMA: Windows Vista pod lupou
Ktorá Vista je pre vás tá pravá?
TOP 10 nových funkcií Windows Vista
Vista pod lupou
Vista: pre a proti
Vista, hardvér a hry
Ako si prerobiť Windows XP na Vistu
Pralesom notebookov do 30 000 Sk

RECENZIE

Zapozerajte sa do priestoru
Súboj širokých palcov
Odtučňovacia kúra už aj pre Vistu
Šikovný mechanik pre vaše registre
Minitest: Lacné grafické karty
Nový vietor do plachiet AGP
Medúza, ktorú by Perzeus miloval
Základný kameň pre náročných
Duel: Dostupné 5.1 reprosústavy
Walkie Talkie na cestách
Malý šperk od majstra
Drobec s dobrou pamäťou

INTERNET

Prehliadač ušitý na mieru
Ako na to: Nahrávame hovory cez SKYPE
Fenomén, ktorý tvorí hviezdy

SERVIS

Ako na to: Nastavenia vždy so sebou
Ako na to: Upgradujeme notebook
Poradňa
Aké PC kúpiť: Trio z obchodov
Aký počítač si kúpiť v apríli?
Prehľad trhu: Veľké LCD monitory
Ako pracuje počítač: Pamäte DDR3

TUNING

Raketa na vodný pohon
Tichá chladnička od ASUS
Zelenáč pre procesory AMD

ZÁBAVA

GTI Racing: Zajazdite si na chrobákovi
Prezidentské voľby inak
Okienko pre pamätníkov

LINUX

Virtualizačné riešenie pre každého
AVG pre Linux

SڍAŽE A PREDPLATNÉ

Predplatné + Otázky a odpovede
Vyhraj 2.1 repro systém Trust SP-3800D
Budúce číslo + Tiráž

autor: Redakcia PC_Space

www.pcspace.sk


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012