23.03.2007 01:13, Tóno Tokoly, Komentárov: 0

PlayStation 3 začala na Slovensku s veľkým úspechom!

Spoločnosť Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) dnes uviedla na trh v Európe, Afrike, na Blízkom Východe a v Oceánii novú hernú konzolu PLAYSTATION®3 v počte 1 milión kusov. Išlo o najvyšší počet herných konzol, ponúknutých na predaj v jeden deň v histórii. K PLAYSTATION®3 bolo k dispozícii takmer 30 softvérových titulov najrôznejších žánrov.

Spoločnosť Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) dnes uviedla na trh v Európe, Afrike, na Blízkom Východe a v Oceánii novú hernú konzolu PLAYSTATION®3 v počte 1 milión kusov. Išlo o najvyšší počet herných konzol, ponúknutých na predaj v jeden deň v histórii. K PLAYSTATION®3 bolo k dispozícii takmer 30 softvérových titulov najrôznejších žánrov.

Na Slovensku sa spustil predaj konzoly polnočným otvorením predajne Brloh (www.brloh.sk), ktorá za necelé 3 hodiny vypredala úvodnú zásobu konzol. V rade na Playstation 3 čakala od polnoci takmer stovka fanúšikov vrátane známych osobností ako rapper Rytmus alebo moderátor Šarkan. O vysokom záujme svedčil aj počet predobjednávok konzoly, ktorý sa na Slovensku podľa dostupných informácií priblížil k tisícke kusov. „Nápor fanúšikov splnil naše očakávania. Každopádne, aj tých, ktorí sa ku konzole nedostali v prvých hodinách môžem uistiť, že oddnes predaj pokračuje s dostatočným počtom konzol v ostatných obchodoch na Slovensku,“ povedal Andrej Dula, marketingový manažér Playstation pre Českú republiku a Slovensko.

Prvým majiteľom PLAYSTATION®3 sa stal bratislavčan Peter Baran. „Dlho som sa tešil na novú Playstation 3, dokonca som si od známych požičal aj japonskú verziu na testovanie. Som konzolový fanúšik, po práci každý deň hrám aspoň hodinu, ale nikdy to nepreháňam. Je to spestrenie každodennej reality, ktoré si rád doprajem. A už dnes sa teším na najlepšie tituly tohto roka ako Gran Turismo HD alebo Tekken,“ povedal P. Baran.

Podobne ako na Slovensku, aj v ďalších krajinách bol záujem fanúšikov obrovský. V niektorých mestách boli pripravené hracie párty, podporené v Paríži špeciálne vysvietenou Eiffelovou vežou a v Berlíne rockovým koncertom.

Charakteristika novej konzoly

Vďaka kľúčovým vlastnostiam zariadenia, ako sú napríklad technológia Cell Broadband Engine™, mechanika Blu-ray, bezdrôtový ovládač SIXAXIS™ a schopnosť konzoly PS3 reprodukovať obraz hier a filmov v štandarde HD 1080P, prekonal počet objednaných kusov po celej Európe všetky očakávania. Pretože prezident divízie SCEE David Reeves sľúbil bezproblémové dodávky týchto konzol na trh aj týždne a mesiace po jej prvom uvedení, nemusia sa európski zákazníci absolútne obávať nedostatku a neskorého poskytovania konzol a softvérového vybavenia.

PLAYSTATION®3 umožňuje sieťové prepojenie na internet, kde je k dispozícii systém Playstation Network, umožňujúci on-line hranie, sťahovanie a inštalovanie nových hier či updatov, filmových noviniek v kvalite blu-ray a ďalšieho obsahu. Prvých 500 000 majiteľov konzoly, ktorí sa zaregistrujú v systéme Playstation®Network, získa ako bonus Blu-ray disk s filmom Casino Royale s hviezdnym Danielom Craigom v úlohe Jamesa Bonda.

V snahe podporiť uvedenie konzoly na trh v Európe zvýšilo očakávania zanietených hráčov a užívateľov orientovaných na zábavu množstvo dôležitých zverejnených oznámení. Niektoré z nich sú:

  • Začiatkom marca predstavil pán Phil Harrison, prezident divízie SCE Worldwide Studios (SCE WWS), svetovej hráčskej verejnosti titul Home určený pre PS3. Ide o voľný, trojrozmerný, interaktívny svet založený na avataroch. Hra je doslova revolúciou v oblasti interakcie hráča a prostredia hry, ako aj hráčov navzájom.

(https://www.scee.presscentre.com/Home)

  • Počas tej istej prezentácie predstavil pán Phil Harrison hráčom titul LittleBigPlanet. Úplne nový koncept v spôsobe hry, ktorý umožňuje užívateľom vzájomne spolupracovať a tvoriť si tak na pevných diskoch hracích konzol PLAYSTATION®3 svoje vlastné herné svety. (https://www.scee.presscentre.com/LittleBigPlanet)
  • V polovici marca bola majiteľom konzol PS3 ponúknutá možnosť pripojiť sa k projektu Folding@home univerzity v Stanforde a asistovať v oblasti medicíny v snahe nájsť spôsob, ako liečiť choroby, ako sú rakovina, Alzheimerova či Parkinsonova choroba. Projekt Folding@home používa rozptýlený počítačový model v snahe skúmať skladanie bielkovín a ich rozklad, ktorý zmienené choroby spôsobuje. Využitím výkonu procesorov Cell Broadband Engine v konzolách PS3, ktoré sú približne 20 - 30-krát rýchlejšie ako u štandardných PC, je možné pomocou niekoľkých konzol PS3 simultánne vykonávať simulácie trvajúce niekoľko mesiacov, na ktorých ukončenie by za normálnych podmienok bolo potrebných 5 – 10 rokov. (https://www.scee.presscentre.com/Folding@Home).
  • Súbežne so spustením predaja v Európe vydala spoločnosť SCEE najnovšiu aktualizáciu firmvéru konzoly PS3. Verzia 1.60 prináša možnosti, akými sú napríklad zvýšenie podpory starších titulov určených pôvodne pre konzoly PS2, konektivitu Folding@home, podporu sťahovania dát zo stránky PLAYSTATION®Store na pozadí, podporu Bluetooth® klávesníc a myší, ako aj voliteľnú on-screen QWERTY klávesnicu.

Pricestovali až z východného Slovenska

Niekoľko desiatok fanúšikov čakalo na spustenie polnočného predaja od večerných hodín. Tí najzanietenejší pricestovali až zo Stropkova. „Cesta autobusom do Bratislavy mi síce trvala 9 hodín, ale stálo to za to. Playstation 3 je úžasná vec, kus vyspelej techniky, ktorá nemá konkurenciu. Je to úžasný pocit, vlastniť túto super konzolu ako prvý východniar,“ povedal Eduard Goffa. Jednému zo skalných fanúšikov venoval www.pelikan.sk letenku do ľubovoľného z európskych miest.

Štart s 30 hrami v ponuke

Na Slovensku je k spusteniu predaja okrem samotnej konzoly a bohatého príslušenstva k dispozícii ponuka 5 úvodných hier od Sony, pričom celkovo je k dnešnému dňu k dispozícii 36 herných titulov od rôznych vydavateľov. celkova ponuka je 30 hier spolu s hrami od inych vydavatelov. Konzola PS3 sa na Slovensku predáva v čiernej verzii s príslušenstvom v cene 21 590 Sk pri jednotnej cene hier 2 149 Sk za hru.

#aut#


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012