05.02.2007 01:11, MickTheMage, Komentárov: 0
Tortuga: Two Treasures

Tortuga: Two Treasures

Módne vlny sa tiahnú históriou ako dlhá nikdy nekončiaca niť. Raz sú v móde céčka :-), inokedy pokémoni, potom zase indiáni a občas prídu na pretras i piráti. A že sa im aj v dnešných dobách darí. ažko povedať, či za to môže sám Jack Sparrow alebo iba nejaké nepekné voodoo kúzlo, ale piráti sú tu, a sú v plnej sile. Tento fakt si všimli i ľudia v Ascarone a dali sa do práce. Výsledkom ich snaženia je pirátska akčná adventúra, s pirátskym menom Tortuga: Two Treasures.

Módne vlny sa tiahnú históriou ako dlhá nikdy nekončiaca niť. Raz sú v móde céčka :-), inokedy pokémoni, potom zase indiáni a občas prídu na pretras i piráti. A že sa im aj v dnešných dobách darí. ažko povedať, či za to môže sám Jack Sparrow alebo iba nejaké nepekné voodoo kúzlo, ale piráti sú tu, a sú v plnej sile. Tento fakt si všimli i ľudia v Ascarone a dali sa do práce. Výsledkom ich snaženia je pirátska akčná adventúra, s pirátskym menom Tortuga: Two Treasures.

#pic1#

Dej Tortugy je situovaný do 18. storočia, a sleduje príbeh piráta Thomasa „Hawka“ Blythea a jeho priateľky voodoo kňažky Sangua. Hawk slúži pod vlajkou kapitána Blackbearda, a jeho denným chlebom je okrádať obchodné lode, hľadať stranené, ukryté poklady a... Moment. Poklady. Nuž ten hlavný je poklad legendárneho Henryho Morgana, ktorý je zahalený mnohými tajomstvami a divokými legendami, o ktorých pravdivosti sa hlavný hrdina presvedčí už čoskoro. Samozrejme, je to Blackbeard, ktorý po poklade túži, ale ako to už býva, veci sa nejako vyvinú – zo šéfa sa stane protivník, k tomu nejaká tá menšia kliatba – však to každý správny pirát pozná. Príbeh obsahuje snáď všetky mysliteľné pirátske klišé, na ktoré je možné naraziť. Čo však nič nemení na tom, že samotný príbeh je podávaný celkom dobre a drží človeka pri hre. Lenže...

#pic2#

Tortuga je akčná adventúra, dobrodružstvo, od ktorého netreba čakať viac, než môže naozaj ponúknuť. Ináč by sa vám mohlo stať, že budete trocha sklamaný, ako autor tohto článku. Z Preview verzie to naozaj vyzerá tak, že žiadny druhý Pirates!, či nebodaj Sea Dogs (alebo keď chcete tak Piráti z Karibiku) sa nekonajú. Hra v preview verzii bola striktne lineárna a viedla hráča z jednej misie do druhej. Žiadny freeform podobný predchádzajúcim hrám sa nekoná – zatiaľ. Hlavným pilierom hry sú námorné bitky a suchozemská akčná časť. Preview verzia ukázala obe časti hry, v miere väčšej než vrchovatej. Námorné súboje sú svojou „komplexnosťou“ niekde medzi čistým akčným pojatím Pirates! a detailnejšími Sea Dogs. Pričom celkovým pojatím sa viac blíži práve k prvej menovanej hre. Pred každou misiou je možné nakúpiť rôzne pomôcky, ktoré pomáhajú pri námorných (ale i suchozemských) bojoch. Bonusy na opravu lode, niekoľko druhov nábojov, opravy diel a samozrejme, nechýbajú fľaštičky na doplnenie života. Loďou sa manévruje pomocou sťahovania plachiet, podľa logiky, čím menej plachiet, tým pomalšie loď pláva. Po dostatočnom poškodení lode prichádza na radu zahákovanie a jej obsadenie. Zahákovanie prebieha automaticky. Potom nasleduje boj na palube lode. Tu dostávame pod kontrolu Hawka a v klasickom pohľade z tretej osoby musíme poraziť kapitána zajímanej lode. Čosi ako derivát Princa Perzského, dalo by sa povedať. Boje sú rýchle, vďaka divokej kamere trocha neprehľadné – čoho si boli autori vedomí, a tak v nastaveniach hry nechýba položka citlivosť kamery. Z počiatku Hawk neovláda mnoho ťahov, ale postupne s pribúdajúcimi skúsenosťami sa naučí i nové efektné kombá. Po porazení kapitána je loď vaša a misia úspešne splnená. Suchozemské misie prebiehajú rovnako. Vždy je potreba niekam prísť a niekoho tam zabiť. Dynamicky, rýchlo a štýlovo – veď v Ascarone sú experti na akčné hry ;-).

#pic3#

Ako bolo napísané úvodom tohto preview, potenciál tu je. Grafické spracovanie solídne, hudobný sprievod taktiež. V príbehu nechýbajú dramatické zvraty a sympatické postavy. Príbeh dokáže zaujať, len sa obávam, aby hra nebola „iba“ lineárnou a stereotypnou jazdou. Stereotyp je to, čo sa mi začalo po dlhšom hraní vkrádať na jazyk. Žraloky požierajúce nebohých námorníkov sú fajn. Vybuchujúce a potápajúce sa lode lahodia pirátskemu oku (tomu jednému, čo vám ešte ostalo). Ale akonáhle sa to všetko začne príliš opakovať, je v systéme hry nejaká chyba, ktorá môže odradiť hráča i od lepších príbehov a rozprávaní. Až pri plnej hre sa ukáže, či Tortuga obstojí medzi morskými vlkmi alebo sa stane potravou pre hladujúcich žralokov. „Jou-hou, pirátski bratia, jou-hou... a pili rum!“ :-)

#pic4#


MickTheMage
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012