09.01.2007 01:09, Bobo, Komentárov: 0
Interview s kEjVmEn-om

Interview s kEjVmEn-om

Dnes sme pre vás pripravili interview s clan leaderom slovenského reprezentačného Counter-Strike tímu. Pýtali sme sa za vás bližsie informácie ohľadne celej CS scény a určite sa dozviete aj mnoho iných zaujímavostí!

Dnes sme pre vás pripravili interview s clan leaderom slovenského reprezentačného Counter-Strike tímu. Pýtali sme sa za vás bližsie informácie ohľadne celej CS scény a určite sa dozviete aj mnoho iných zaujímavostí!

GW: Ahoj, mohol by si sa našim čitateľom predstaviť, zároveň aj váš klan?

kEjVmEn: Nazdar. Menom som Roman „kEjVmEn“ Vavrík, od narodenia už 25rokov žijem v Bratislave. Momentálne Študujem postgraduálne na FMUK. Predstaviť náš klan nie je úplné jednoduché, keďže sa momentálne skladá z viacerých sekcií (hier). Hovoriť budeme o CSku, predstavím teda CS sekciu a pripojím odkaz na web nášho tímu, kde si môžete pozrieť profily ostatných: (http://www.clanbase.com/claninfo.php?cid=163182)

Musím však ešte dodať, že tento náš reprezentačný tím nie je úplne štandardný(5/6 hráčov), keďže vznikol z výberu tých naj klanov, za účelom reprezentovania našej krajiny na medzinárodnom poli. Pravidlá väčšiny súťaží nepovoľujú hrať 5tim hráčom z rovnakého tímu, čiže kapitán musí vždy zvoliť vhodnú kombináciu. Ako je možné nižšie vidieť, väčšina hráčov aktívne hráva za jeden z dvoch momentálne najlepších Slovenských klanov. CSku sa venujem teraz výhradne len z organizačno manažérskej stránky. Ako kapitán slovenskej reprezentácie viac menej dohliadam na tréningy, PR aktivity a dohadovanie zápasov.

Roman „kEjv~“ Vavrík, Team Leader, pôvodný tím: e.acid, ev0.

Radovan „uNreaL“ Bratinka, 20 rokov, pôvodný tím: NecroRaisers.Fu

Oliver „chees0“ Sokol, 17 rokov, pôvodný tím: NecroRaisers.Fu

Ivan „Dev1“ Lazarov, 17 rokov, pôvodný tím: NecroRaisers.Fu

Gregor „Gr3g1“ Mede, 18 rokov, pôvodný tím: NecroRaisers.Fu

Marian „H4-“ Obal, 19 rokov, pôvodný tím: Defeaters

Rastislav „Har1bo“ Lichvár, 19 rokov, pôvodný tím: Defeaters

Miroslav „LNr“ Ištoňa, 18 rokov, pôvodný tím: Defeaters

Marian „Murco“ Murcek, 20 rokov, pôvodný tím: Defeaters

Peter „V!per“ Strenk, 24 rokov, pôvodný tím: aLyEn

GW: Ako si sa dostal k Half-Life: Counter-Strike? Odkedy ho hráš?

<

kEjVmEn: Niekedy dávno, už to bude asi tak 5-6 rokov som na sieti doma s bratom hrával dosť často Unreal Tournament. Bratov kamarát nás jedného dňa zobral do herne zahrať si nejakú sieťovú hru, vtedy vraj úplne super, lepšiu než Unreal. Moc som tomu neveril, a do herne som šiel až keď ma prehovárali už nejaký ten týždeň. Každopádne odvtedy až do konca roku 2005 som aktívne hrával CS. Prvé 3/4roky viac menej amatérsky s našim klanom e.acid a neskôro profesionálne s tímom ev0.

GW: Čo si myslíš o novom Source engine, keby si ho mal porovnať so starým? Takisto, môžeš porovnať starú a novú verziu CS?

<

kEjVmEn: Nuž, toto je trochu náročnejšia otázka pretože veľa ľudí veľa chutí. Treba však povedať že CSSko je ešte stále v štádiu dolaďovania. Neprešlo zatiaľ takým vývojom ako „obyčajný“ Counter-Strike. Osobne mám oveľa radšej CS. CSS je založené hlavne na grafike a to aj na úkor hrateľnosti. Má stále dosť bugov, napriek tomu však poznám relatívne početnú komunitu ľudí čo CSS hrávajú. Dokonca máme aj CSS subtím v našej reprezentácií.

<

GW: Koľko hodín denne, poprípade týždenne za CS presedíš?

<

kEjVmEn: Ja už teraz aktívne nehrávam. Nemám nato vzhľadom na iné povinnosti moc času. Keď som však hrával „serióznejšie“ hrali sme pár hodín denne. Niekedy keď bola chuť aj celé noci a niekedy zasa vôbec. Ako jednotlivec môžeš trénovať aim, alebo hrať rôzne mixi s kamarátmi. Najvhodnejšie pre tím je však trénovať v stabilnej zostave proti vyrovnaným a lepším súperom.

< <

GW: Odkiaľ sú hráči vášho klanu? Ako často sa stretávate? Mohol by si nám povedať úspechy, ktoré ste dosiahli?

<

kEjVmEn: Všetci sme zo Slovenska J Väčšina z Bratislavy, h4 a cHEEs z Trnavy a LONer a V!per sú z Košíc. Teraz, keď sa hrali zápasy v NationsCUPe (NC), som sa stretol s väčšinou chalanov na každom zápase. Jednotlivci sa však v reálnom živote stretávajú oveľa častejšie pokiaľ teda sú z príbuzného mesta. Okrem toho sa však dosť pravidelne stretnem vždy na rôznych väčších LAN súťažiach. Čo sa našej reprezentácie týka tak za desať sezón čo existuje prestížny www.clanbase.com NC, sa nám minulú sezónu podarilo prebojovať do play-off, čo znamenalo top8 v Európe. Ak však hovoríme o úspechoch jednotlivých klanov ako: Necroraisers.Fu, alebo Defeaters, tak toho je nespočetne veľa. Od titulu majstra Slovenska i Českej republiky až po obstojné umiestnenie na niektorých zahraničných celosvetových súťažiach. Pre podrobnejší prehľad odporúčam pozrieť web: www.necroraisers.com a www.defeaters.eu

<

GW: Aké sú tvoje záľuby mimo hrania CS?

<

kEjVmEn: Heh, milá otázka. Nuž, venujem sa kadečomu, je toho viacej. Zo strany športu amatérsky hrávam squash. Vyštudoval som manažment a teraz študujem postgraduálne, čiže stále sa točím aj v tejto sfére. Sledujem rôzne informačné technológie a v podstate sledujem „všehochuť“ toku informácií na internete. Ako mladší som pracoval v Ageme a skladal tam počítače. Na toto moje hobby si tiež z času na čas nájdem pár chvíľ a poskladám si z toho šrotoviska čo mám doma v posteli nejakú 486ku ;] Je toho omnoho viac, ale to je iná debata a hlavne nie momentálne vhodná. Jednoznačne však musím povedať, že sa rozhodne nenudím a voľného času mam ozaj poskromne.

GW: Ako je to na Slovensku so sponzormi?

kEjVmEn: So sponzoringom v SR je to zložité. Poväčšine to je to založené na dobrej vôli pár nadšencov. Dám príklad. Veľké spoločnosti, ktoré aj majú voľne prostriedky na účely sponzoringu a dokonca sa hýbu na IT poli, do ktorého defakto spadá aj pro-gaming, ich radšej dajú na televíznu či rozhlasovú reklamu, alebo na rôzne iné marketingové kampane, ktoré uvidí a ktoré oslovia rádovo desaťtisíce respondentov. Slovensko je malá krajina a komunita hráčov ako aj obec ktorá sleduje elektronické športy je všehovšudy tak niekoľko tisíc ľudí, každopádne to ani z ďaleka nepresahuje číslicu 10tisíc unikátnych návštev najnavštevovanejšieho portálu zaoberajúceho sa komunitou a elektronickými športami. (www.e-sports.sk)

Naše najznámejšie tímy majú rôznu podporu a niektoré aj zvučné mená ako AMD alebo INTEL, ale tak ako by to malo byť, tak ako to je v zahraničí, to je na naše zemepisné podmienky zatiaľ žiaľ nereálne.

GW: Na záver ti nechávam priestor na odkaz čitateľom GamesWEBU, ak máš niečo na srdci a zároveň ďakujem za rozhovor.

kEjVmEn: Niet zač. Ja ďakujem za priestor. Snáď som niečo k veci povedal. Ak by čitatelia mali nejaké ďalšie otázky, rád ich zodpoviem v komentároch, alebo ich ak tak adresujte na kejvmen@kejvmen.sk. Prajem všetkým pekný deň.


Bobo
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012