03.11.2006 01:05, Tóno Tokoly, Komentárov: 0
Interview so Silent Grove Studios

Interview so Silent Grove Studios

Ekluzívne pre nás poskytlo švédske vývojárske štúdio Silent Grove Games interview o ich najnovšom projekte Dawnspire: Prelude.

GW: Na začiatok sa predstavte našim čitateľom. Aká je vaša pozícia v Silent Grove Studios?

HÖ: Volám sa Henrik Öquist, som spoluzakladateľom Silent Grove Studios a splutvorca projektu Dawnspire: Prelude. Pracujem aj na niektorých častiach GUI (Grafického používateľského rozhrania), tak ako aj zbytok tímu. Podieľal som sa aj na celkovom grafickom dizajne Dawnspire.

GW: Ako ste prišli s myšlienkou vytvoriť projekt Dawnspire: Prelude?

HÖ: Vždy sme hrávali RPG a fantasy hry. Všetko od Baldur's Gate a Neverwinter Nights až po Diablo 2 a Warcraft 3. Samozrejme, že máme radi aj hry súťaživejšieho charakteru ako Battlefield alebo Counter-Strike. Raz sme si len tak sadli a vytvorili sme malý mód pre Warcaft III, ktorý sa sústredil hlavne na boj hrdinu vs. hrdina. To v nás naštartovalo myšlienku spraviť niečo podobné. Položili sme si otázku, či by nebolo skvelé spraviť celú hru na podobnom princípe. Samozrejme, že bolo a tak vznikol projekt Dawnspire

GW: Kde je sídlo Silent Grove Studios?

HÖ: Máme jednu malú pracovňu v Tumba, kúsok južne od Štockholmu v Švédsku.

GW: Koľko ľudí pracuje v Silent Grove Studios a na akých pozíciách?

HÖ: Máme tím piatich ľudí, ktorí tvrdo pracujú na Dawnspire, aby robili to najlepšie čo vedia.. Anders Hammervald je náš hlavný programátor.. Jonatan Crafoord má na starosti hudbu a zvukové efekty. Nicklas Andersen robí s levelovým dizajnom hry. Tommy Hween pracuje tiež na dizajne, grafických modeloch, 2D artoch, textúrovaní a na animáciách. Ako so som povedal na začiatku, všetci sa aktívne podieľame na dizajne hry samotnej

GW: Ako dlho ste pracovali na Dawnspire. Vyskytli sa nejaké problémy počas vývoja?

HÖ: Pracujeme na Dawnspire už štyri roky. Väčšinu času sme hru vyvíjali len v našom voľnom čase. Vzhľadom na naše zamestnania sme nemohli do Dawnspire vložiť toľko času koľko sme chceli. Od mája sme sa začali venovať len vývoju a hru sme vydali cez našu stránku tento september

GW: Čo je vašim hlavným cieľom dosiahnuť s Dawnspire? Čím sa líši od iných RPG hier.

HÖ: Vydali sme sa na cestu vytvoriť zábavnú a akčne orientovanú fantasy akčnú hru. A to je niečo čo si rozhodne myslím, že sme dosiahli. Teraz sa snažíme udržať stále vzrastajúce tempo zlepšovania hry po všetkých ohľadoch.

Dawnspire sa líši v mnohých smeroch. Odstránili sme, pre niektorách hráčov, nudný systém získavania levelov. Na začiatku si vytvoríte postavu a potom je už len na hráčovy ako cestou sa vydá. Dawnspire je akčná hra ktorá je oveľa rýchlejšia ako ostatné RPG-čka a väčšina fantasy hier. Máme len PvP mód. Takto sme vytvôrili atraktívny zábavno-akčný balíček PvP.

GW: Grafický dizajn hry je pôsobivý. Na akom grafickom engine Dawnspire beží?

HÖ: Náš programátor Andersom vytvôril úplne nový grafický engine, ktorý je jadrom celej hry.

Grafický engine používa mnoho z funkcií Vertexového a Pixeloveho vyhladzovania a tieňovania. Najväčšou výhodou je, že sme mysleli aj na hráčov s menej výkonnými grafickými kartami ako GeForce 6200, podarilo sa nám dosiahnuť, že aj s nimi je hra graficky príťažlivá. Čerešničkou na torte je možnosť nastavenia High Quality módu kedy si môžete plne vychutnávať krásu hry.

Napriek všetkému sa grafický engine stále ešte vyvíja a s nadchádzajúcim patchom pripravujeme pridať kvalitnejšie vytieňovanie máp aby grafická stránka hry vyzerala ešte lepšie.

GW: Aký herný svet môžeme v Dawnspire očakávať?

HÖ: Stále pridávame nové mapy a herné prostredia. Nečakajte však od Dawnspire veľké herné lokácie ako je tomu vo World Of Warcaft. Dawnspire je o nekonečnej akčnej zábave

Dúfame, že sa nám podarí do budúcnosti zaviesť tradíciu pridávania nových elementov. Možno už čoskoro poskytneme hráčom krátky príbeh o čom herný svet Dawnspire je (ak bude mať niekto záujem).

GW: Najnovšia verzia Dawnspire zahàňa v sebe aj botov. Prečo ste do hry zahrnuli aj ich?

HÖ: Je to príjemná cesta ako poskytnúť hráčovi oponenta po celý čas hrania. Sme naozaj malé nezávislé vývojárske štúdio a chvíľu potrvá kým sa vybuduje väčšia komunita. Preto sme sa rozhodli do hry začleniť aj botov aby mali hráči vždy nejakých nepriateľov, s ktorými by mohli súperiť.

A.I. je ešte trochu neohrabané. Avšak s každým patchom sa stále boti zlepšujú a sú stále prešibanejší. Učia sa lepšie používať svoje schopnosti. Je skvelé vidieť ako A.I. zo dňa na deň naberá na komplexnosti.

GW: Na ktorú vec ste v Dawnspire najpyšnejší?

HÖ: Sme hrdí na dve veci. Jedna je hra samotná, ako celok a tou druhou je herná komunita. Myslim, že máme naozaj jednu z najpríjemnejších hráčskych obcí na celom trhu.

Naša komunita excelentne a neustále hľadá nové cesty ako zlepšiť používanie skillov v rôznych situáciách a vzrušujúcich kombináciach.

GW: Čo môžeme očakávať v ohľade zvukovej stránky hry? Čo by ste nám povedali o hudbe?

HÖ: Jonatan náš tvorca zvukovej stránky hry strávil množstvo hodín na vytváraní a prepracovaní zvukov nahraných skutočnými nástrojmi, aby vytvoril rozmanitý fantasy efekt a samozrejme sa vyhol skåznutiu do tradičného syntézovaného orchestra. Veľa úsilia šlo aj do vytvorenia väčšiny variácií obsahu aký sme mali. Hudba z hry je voľne prístupná vo formát mp3 na našej stránke. Takže môžete počúvať túto skvelú hudbu už pri sťahovaní, inštalovaní Dawnspire a vytvorení si svojho prvého charakteru.

Ďakujem za rozhovor.

Originál interview:

GW: So at first you can introduce yourself to our readers and tell us what is your position in Silent Grove Stuidios?

HÖ: My name's Henrik Öquist, co-founder of Silent Grove Studios and Producer of Dawnspire: Prelude. I also do all the particle effects, some GUI work and, like the rest of the team, I have an active part in the overall game design of Dawnspire.

GW: How did come up with the idea of the project Dawnspire: Prelude?

HÖ: We've always played RPG's and fantasy games in general, everything from Baldur's Gate and Neverwinter Nights to Diablo 2 and Warcraft 3. We also like competetive games such as Battlefield or Counter-Strike. Then at one time we sat down and created a small Warcraft 3 mod which focused a lot more on the hero vs hero fighting which turned out to be a blast. So we thought: Wouldn't it be sweet with an entire multiplayer game devoted to this? Of course it would! So we did one!

GW: Where are Silent Grove Studios located regarding to the developer team?

HÖ: We have have a small office in Tumba, just south of Stockholm, Sweden.

GW: How many people are in Silent Grove Studios and in what positions?

HÖ: We're five people hard at work at making Dawnspire into the best game we can. Anders Hammervald does all the programming. Jonatan Crafoord does the music and sound effects. Nicklas Andersen does the art and level design for the maps in the game. Tommy Hween does the design, modelling, texturing and animations for the characters as well as some 2D art. As said previously all of us take an active role in the design of the game.

GW: How long did you generally work on Dawnspire? Were there any situations or problems during developing?

HÖ: We've been at it for over four years now. Most of that time the game was developed only in our spare time, and since we’ve all held more or less full time jobs all the time we weren’t able to put as many hours into it as we wanted to, still progress was steady even then. Since this May we've started full-time on it and released the game via our website this September.

GW: What is your main target with the project Dawnspire and in which ways is Dawnspire different from other RPG games?

HÖ: We set out to create an enjoyable and frantic team oriented fantasy action game and that is something we definitely think we’ve already achieved. Now we strive to keep improving the game in all kinds of ways.

Dawnspire differs in a lot of ways. Firstly, we removed the treadmill. You create your character from scratch and from there on it's all about player skill and teamplay. Secondly, it's an action game so it's a lot faster than RPG's and most of the other fantasy games. We only have a PvP mode so everything from characters to skills, from the interface to the level design, everything is built for that specific purpose: Fun action-packed PvP!

GW: Your game graphics are impressive. What kind of graphic engine are they running on?

HÖ: The graphics engine is written entirely from scratch by Anders, our programmer, as is the entire game as a matter of fact.

It has most of the features one expects from a modern graphics engine and uses Vertex and Pixel shaders extensively. In the High Quality shading mode everything is per pixel lit with normal maps and per pixel specular reflections as well as projected shadows combined with animated cloud shadows. It also offers a fallback mode for those with less powerful hardware which gives you pretty acceptable performance even on lower end DX9 compliant hardware such as the GeForce 6200.

The engine is still evolving and an upcoming patch will add high quality shadow maps for those with very powerful graphics cards that will lift the visuals even further.

GW: What kind of gameworld can we expect to see in Dawnspire?

HÖ: We'll keep adding new maps and environments all the time but we won't be having any cohesive and large gameworld as you may find in games such as World of Warcraft. We leave the exploration bit for other games, Dawnspire is about action and instant fun!


We do hope to bring a little more lore elements into the game somewhere in the future to provide the gamers with a little backstory on what the world is about and (heh, if anyone needs it) a reason as to why they're fighting over these mysterious relics.

GW: The latest version of Dawnspire includes bots. Why did you implement them into the game? And what kind of AI they have?

HÖ: It's a nice way to provide the player with some opponents at all times. As we're a really small indie developer it's gonna take some time for us to build up a big community so this was a nice way to make sure that the players always have some enemies to compete against.

The AI is still a bit rough in some regards since they were initially there just to provide some bodies to attack, but with every patch they get just a little bit smarter. Just the other day I was totally blown away by a Shadowblade which just had learned how to use his abilities in a more skillful way. It's really cool to see the AI grow all the more clever.

GW: What is the thing that you are proudest of in the Dawnspire?

HÖ: Two things, one in the game and one outside of the box. First off, our community. We have, I think, one of the nicest communities around, really

I would say simply the fun gameplay. But all the countless variations of team builds and strategies that are possible and how the players use the tools we have provided for them is just great to see. Our community excel at constantly finding out new ways to use skills in specific situations or in strange and exciting combinations.

GW: How about the sound elements in the game? What would you like to say about the music?

HÖ: Our composer and sound designer, Jonatan, spends a lot of time capturing and reworking sounds from real instruments to create a fantasy score without turning to the conventional synthesized orchestra. A lot of effort has also gone into creating the most variation from the content we have, letting the sound engine rework both music and sound effects to avoid repetition. Most of the music from Dawnspire is available as mp3 downloads from the website, so start listening while you're downloading the game and creating your first characters!

Thank you for the interview.


Tóno Tokoly
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012