27.07.2006 00:57, Last Jedi, Komentárov: 0

War Front - Turning Point

Každé odvetvie zábavného priemyslu ma z času na čas nejakú tu mániu, mali sme tu pokémonov, bola tu záplava reality show (fuj) a na počítačoch máme v posledných rokov záplavu hier odhravajúcich sa počas druhej svetovej vojny.Človek by si mohol v tej neutíchajucej záplave takmer identických real-timových strategií a FPS, „hral som jednu, hral som všetky“. A poväčšinou je to bohužial tak, obsah rovnaký, len iná krabica. Vývojari z digital reality potom ako stvorili pomerne klasickú RTS z druhej svetovej vojny – Desert Rats vs. Afrika Korps, sa nehodlajú vzdať témy najväčšieho svetového konfliktu, ale zároveň chcú predsalen ponúknuť niečo nové.#picn1#

Každé odvetvie zábavného priemyslu ma z času na čas nejakú tu mániu, mali sme tu pokémonov, bola tu záplava reality show (fuj) a na počítačoch máme v posledných rokov záplavu hier odhravajúcich sa počas druhej svetovej vojny.Človek by si mohol v tej neutíchajucej záplave takmer identických real-timových strategií a FPS, „hral som jednu, hral som všetky“. A poväčšinou je to bohužial tak, obsah rovnaký, len iná krabica.
Vývojari z digital reality potom ako stvorili pomerne klasickú RTS z druhej svetovej vojny – Desert Rats vs. Afrika Korps, sa nehodlajú vzdať témy najväčšieho svetového konfliktu, ale zároveň chcú predsalen ponúknuť niečo nové.

Príbeh hovorí o tom, že vojna sa nevyvíjala tak, ako to poznáme z hodín dejepisu, ale nemcom sa podarilo dobyť Anglicko, čím sa zbavili ohrozenia leteckých útokov a vďaka zhabaným anglickým zdrojom sa im podarilo urýchliť výskum nových superzbraní. To však nenechali Spojené štáty americké bez povšimnutia a chystajú sa Anglicko oslobodiť s pomocou ich najnovšej techniky.

#pic1#

Práve tieto na druhú svetovú vojnu nevýdané technológie ako napríklad predpotopný Harrier alebo mobilný generátor štítu u američanov a vojaci s jet packmi alebo exoskeleton ( takmer ako klasické mechy z hier ako earthsiege, mechcommander alebo mechwarrior) u nemcov. No nebol by to samozrejme najväčší vojnový konflikt všetkých čias, ak by sa ho nezúčastnil Sovietsky zväz, ktorý sa včak ako hratelná strana v preview verzií nevyskytoval, avšak v hotovej hre má vídatne zamiešať miský váh tohto konfliktu a nezabudnú si priniesť taktiež svoje superzbrane.

Každá z troch strán ma svojich hlavných hrdinov so špecialnými schopnosťami, ktoré vylepšujú levelovaním nie nepodobnom hrdinom z warcraft 3.Ak by sme si však mali dať z očí dole ružové okuliare, ktorénám na ne chceli nasadiť vývojari, músime prehlásiť, že konceptovo je war front len kosmeticky inak spracovaným C&C: Generals.

#pic2#

Takmer identické stavanie budov staviteľksým truckom, v konkretných budovách nákup upgradov a jednotiek, závislost budov od elektrickej energie, zhromaždovanie jednej suroviny na peniaze, za ktoré sa stavajú budovy a jednotky.

Aj z grafickej prezentácie, ktorá síce obsahuje moderné "featury" ako zmena deň/noc, dynamické počasie, alebo chvenie sa stromov su novinky, ale každý generals veterán zažije veľmi silné atmosferické deja vu. Či je to dobre alebo zle, ukáže až kompletná kampaň za tri zmienené národy plná sľubovaných cut-scén a príbehových zvratov. Koľko však z toho bude pravda a koľko z toho bude zábavné sa dozvieme najskôr z recenzie hotového produktu.

#pic3#

Čo je však novinkou v RTS žánri? Možnosť prepnút sa v obranných vežiach do pohľadu prvej osoby a vlastnoručne si môžete vychutnať likvidovanie narušiteľov vašej základne. Taktiež pri vozidlách sa môžete prepnúť do pohľadu tretej osoby a riadiť šík tankov zpoza kapoty. Či to nie je zbytočné a dokáže to povýšiť nejakým spôsobom hrateľnosť sa naozaj v tejto fáze vývoja povedať nedá pretože do plánovaného vydania v treťom kvartáli tohto roku ešte ostáva autorom nejaký ten čas na dokončovanie a doladovanie hrateľnosti a celkovej rýchlej dynamiky hry a hlavne optimalizácii hry, ktorú autori sľubujú a preview verzia ju zatiaľ neobsahovala a FPS a TPS pohlady boli viacej utrpením ako pôžitkom.

Na záver si môžeme len položit otázku, že či nás kópia generalsov len v iných reáliach a kozmetickej úprave dokáže zaujať na toľko hodín ako to dokázal Generals. Je viacero činitelov ako vybalancovanie a rôznorodosť taktických môžností troch hrateľných strán, dynamické tempo boja, rôznorodá náplň misií a kvalitne spracované a taktiež rozličné typy terénu ( už preview verzia obsahovala nádherné okupovaný a poväčšinou zdevastovaný Londýn vrátane Big Benu a Houses Of Parliament). Všetko toto (a nielen to) stavia hrateľnosť. Nám už len ostáva dúfať že digital reality si sú toho vedomí a prinesú nám porciu zábavy ktorá nám bude chutiť a zároveň nás aj hráčsky zasýti.

#pic4#

#aut#

Last Jedi
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012