03.04.2006 00:49, Komentárov: 0

Hideo Kojima, tvorca titulu Metal Gear, prešiel k opiciam!

Pán Kojima, tvorca Metal Gear Solidu osvetľuje v tomto rozhovore svoje zainteresovanie v mini-hre titulu Ape Escape 3: Mesal Gear.

1. Ako došlo k spolupráci opice a Snake-a (hada) a koho napadla táto šialená myšlienka?

Bol som bol fanúšikom už prvého dielu série “Ape Escape”. Kvalita titulu “Ape Escape” ako akčnej hry bola vysoká a ponúkala hráčom veľmi dobré výzvy. Keď vyšlo druhé pokračovanie “Ape Escape 2”, požiadal som o osobné stretnutie s pánom Ohtom, producentom celej série. Vtedy sme sa rozprávali o tom, či by sme v budúcnosti nemohli vytvoriť niečo spoločne. Po začiatku plánovania nového titulu MGS3 som sa opäť skontaktoval s pánom Ohtom, pretože dej MGS3 bol zasadený do džungle. Najprv si všetci členovia tímov Ape Escape a Metal Gear mysleli, že táto myšlienka je absolútne šialenstvo, ale keď uvideli opicu v džungli titulu MGS3, začali byť presvedčení o presnom opaku. Vzájomný súlad medzi džungľou MGS3 a opicami bol skvelý! Obľúbil som si titul Ape Escape a bol som si istý, že opice a džungľa sa budú spoločne veľmi dobre dopåňať.

2. Čo sa vám na hre Ape Escape páčilo najviac?

Určite intuitívne a inovatívne ovládanie pomocou pravej analógovej páčky. Taktiež sa mi páčil prepracovaný dizajn systému chytania opíc. Páčili sa mi aj milé opičky Pipo, ktoré je treba pochytať, pričom vás dokážu pekne potrápiť. Myslím, že Ape Escape je zábavnou a brilantnou akčnou hrou porovnateľnou s Máriom.

3. Akým spôsobom ste sa podieľali na hre Mesal Gear?

Spracoval som celkový koncept a dohliadal som nad celým projektom Mesal Gear. Aj napriek tomu, že som kontroloval scenár a dohliadal na nahrávanie dabingu pre japonskú verziu, Mesal Gear je jednoznačne výsledkom perfektnej tímovej práce.
Navzdory náročnému časovému rozvrhu tím vytvoril tento titul s veľkým nadšením a som veľmi vďačný pánovi Ohtovi a myslím, že všetci členovia tímu Ape Escape sú skvelí ľudia. Verím, že táto spolupráca dala hernému priemyslu novú inšpiráciu.

4. Ako dokážete skåbiť temnú stránku titulu MGS a šialené skákajúce opice?

Dizajn oboch hier je svojím spôsobom podobný. MGS je hra, kde sa musíte zakrádať a aby ste sa mohli zakrádať, musíte pokračovať bez toho, aby vás odhalili. Ape Escape je hra, kde musíte chytať opice a aby ste ich mohli chytať, musíte pokračovať bez toho, aby vás opice objavili. V tomto sú obidve hry prakticky rovnaké. Okrem toho, prostredím MGS3 je džungľa a mať v tejto džungli deformovanú opicu je úplne v poriadku, hoci podstata tohto prostredia je úplne iná. Pohľad na svet v hre MGS je veľmi tvrdý, ale sú tam aj mnoho prvkov úplne opačnej charakteristiky ako krokodília čiapka, kartónová krabica Box a KEROTAN. Nemal som žiadne obavy o spoluprácu s titulom Ape Escape.

5. Ktorá je vaša obľúbená opica?

Mám ich rád všetky.

6. Myslíte si, že aj v ďalších hrách Metal Gear bude viac opičieho šialenstva?

Momentálne to neplánujeme, ale v budúcnosti sa to môže zmeniť.

7. Myslíte si, že môže nastať deň, kedy bude ľudom vládnuť opičie impérium ako vo filme Planéta Opíc?

Ľudia sú opice. Keď sa pozriete na trpasličie šimpanzy zistíte, že niektoré opice sú viac podobné ľudom než ľudia samotní. Ak sa pozriem na dnešnú spoločnosť, zriedkakedy nájdem dobrých ľudí, hlavne vo vládnucej vrstve. Zaujímalo by ma, či by nám radšej nemali vládnuť múdre opice namiesto hlúpych ľudí.

Ďakujeme za váš čas…



viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012