20.08.2014 11:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 0
Sony na GamesCome 2014

Sony na GamesCome 2014

Spoločnosť Sony to narozdiel od konkurencie rozbalila na svojej GamesCome konferencii vcelku vo veľkom stýle. Aj keď, kde je PS VITA páni z SCE?

Áno, hneď na začiatok článku si preberieme jednu nemilú skutočnosť, ktorá v poslednom čase nedáva spávať všetkým majiteľom prenosnej konzoly PS VITA. Výborný hardvér, prenosná konzola skoro bez obmedzení, no a jediný výsledok prístupu od Sony je jedna ohlásená hra? Tak toto je skutočne rana pod pás, spoločnsoť Sony sa totiž aj na svojej konferencii zamerala iba na PS4, pričom PS VITA je momentálne prezentovaná len ako fajn prívesok ku tejto veľkej konzole. Toto je ale smutná skutočnosť a dúfame, že sa to ešte zmení (nádej zomiera predsa posledná). Dosť bolo sťažností o tom, čo nebolo, poďme sa pozrieť na to, čo nám Sony predstavila.

Počas konferencie sme sa dočkali oznámenia systémovej aktualizácie na verziu 2.0, taktiež aj sociálnej siete pre PS4 vrátane novej funkcie Share Play, ktorá hráčom umožňuje pozvať svojich priateľov a užívať si interaktívne herné zážitky, prebojovať sa náročnými úsekmi hry alebo sa zapojiť do hier určených pre viacerých hráčov.

Okrem toho boli samozrejme predstavené aj exkluzívne hry určené pre PS4, ku ktorým patrí aj hororový príbeh Until Dawn od vydavateľov prvých strán, ktorý hráčom umožňuje ponoriť sa do hlbín interaktívnych zážitkov vyplývajúcich z ich aktivít.

Ďalšou skvelou hrou je WiLD od nového štúdia Wild Sheep, ktoré založil vývojár Michel Ancel - autor Raymana. Hráči si čochvíľa budú môcť vychutnať aj hru The Tomorrow Children od Q-Games, veteránov v hernom priemysle, hru Alienation od štúdia Housemarque a hru Tearaway: Unfolded, remake hry pre PS Vita, ktorá si vyslúžila aj prestížne ocenenie. PlayStation svoj zmysel pre inováciu preukázala aj v prípade sviežich hier určených pre PS4 ako The Vanishing of Ethan Carter od vývojárov The Astronauts, Hollow Point a Rune Master od štúdia Paradox Interactive, Hell Blade od Ninja Theory a PT od 7780s.

Okrem hier spoločnosť SCEE oznámila aj to, že má v pláne predstaviť inovatívny ekosystém PlayStation v rámci celej Európy, a to prostredníctvom beta verzie PlayStation Now, ktorá vyjde v roku 2015 v Spojenom kráľovstve. 14. novembra bude zas v európskych krajinách a oblastiach s televíznym systémom PAL predstavená televízia PlayStation TV, ktorá bude dostupná za 99 € (Cena pre Českú a Slovenskú republiku však zatiaľ nebola stanovená).

Jim Ryan, prezident a CEO spoločnosti SCEE začal prezentáciu slovami: "V našej spoločnosti sme európsky trh brali vždy veľmi vážne a vždy nás fascinoval spôsob, ako si Európania dokážu užívať niektoré z tých najoriginálnejších, najnezvyčajnejších a najprekvapivejších zážitkov, ktoré PlayStation ponúka." My sme preto zvedaví, či sa týchto slov aj budú naďalej držať. Nižšie si tak môžete pozrieť súhrn všetkých videí, ktorých sme sa na konferencii dočkali.


Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 3.7 / 10
(Hodnotení: 6)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012