17.08.2014 17:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0
EA na GamesCome 2014

EA na GamesCome 2014

Electronic Arts je na hernej scéne dlhoročným gigantom a preto nesmelo chýbať ani na GamesCome, kde predviedlo viac než slušný line-up zložený z nadchádzajúcich športových titulov, tretieho Dragon Age, policajného Battlefieldu či ďalšej novinky štúdia Bioware. Materiálu vydalo viac ako dosť, tak si ho poďte s nami krok po kroku zhrnúť.

Americký vydavateľ má v posledných rokoch poriadne pohnutú povesť. Množstvo hráčov dodnes neprežrelo stav Battlefieldu 4, ktorý si ešte stále vyžaduje dodatočné opravy. Sérii nepomohlo ani ohlásenie ďalšieho dielu, ktorý dokonca zmenil svoje zameranie z vojnového konfliktu na boj policajtov a zločincov. Na pretrase bola niekoľkokrát aj služba Origin či hromada platených DLC, čím si štúdio po minulé roky vyslúžilo prvé miesta v rebríčku najhorších firiem. EA sa ale snaží zmeniť. Hľadá si nové cesty k hráčom, ktorí naň už zanevreli. GamesCom 2014 toho bol dôkazom vďaka rôznorodému programu, v ktorom si každý našiel to svoje.

EA na GamesCome 2014

Dragon Age: Inquisition je najväčšia a najambicióznejšia hra, akú Bioware doposiaľ stvorili a takisto ich vízia RPG na novej generácii. Týmito slovami začala prezentácia titulu na konferencii EA v prvý deň výstavy a svoje tvrdenia autori podložili gameplay zábermi. Na hráča čaká k preskúmaniu obrovský herný svet, ktorý ponúkne zasnežené hory, púšte či lesy. Tvorba hlavného hrdinu bude detailná vďaka miliónom kombinácií a k dispozícii bude aj craftovanie zbraní. Súvislý gameplay predstavil hru za inkvizítorku, krásne vizuálne spracovanie, svižnú akciu a ovládanie a zadávanie príkazov svojej družine zo strategického pohľadu. Tretí Dragon Age mal pôvodne vyjsť už začiatkom októbra, no po novom sa ho dočkáme v Európe 20. novembra 2014.

BF: Hardline

Nečakané (a podstatne dlhšie) odloženie nastalo v prípade Battlefield: Hardline, spomínanej FPSky, pojednávajúcej o boji medzi policajtmi a zločincami. Hardline je už na prvý pohľad veľký odklon od predchodcov, mnohí s jej smerovaním nesúhlasia, no séria už potrebuje ponúknuť niečo nové. Hra vyjde až začiatkom budúceho roka, na GamesCome ale dostal veľký priestor 12-minútový gameplay, ktorý konečne odkryl kampaň pre jedného hráča. Tvorcovia Hardline, štúdio Visceral Games (séria Dead Space), už dávnejšie prezradilo, že chce vytvoriť rovnováhu medzi singlom a multiplayerom a teda ponúknuť prepracovanejšiu a hlbšiu zápletku. Tá, inšpirovaná televíznymi seriálmi, bude sledovať osud člena jednotky SWAT, Nicka Mendozu. Každá misia bude ako epizóda seriálu s prekvapivým vyvrcholením. Gameplay, pochádzajúci z alfa verzie hry, ukázal možnosť prejsť misiu stealth spôsobom, pričom nepriateľov po novom bude možné aj zatknúť. Stealth postup vyzerá pomerne dobre, napr. odlákanie protivníka hodením náboja. Horšie je už na tom akcia, resp. umelá inteligencia (kedy im už konečne dôjde, že krytie sa za plynovou bombou im nepomôže?). Krátky akčný úsek v závere gameplayu bol ako vystrihnutý z budgetovky, v tomto smere treba určite ešte zapracovať.

Shadow Realms

Štúdio Bioware odhalilo pod záštitou EA svoj ďalší, dlhšie teasovaný projekt, ktorého sloganom bolo „You’ve been chosen“. Napokon sa z toho vykľulo online RPG Shadow Realms, variácia Dungeons & Dragons a návrat k storytellingu príznačnému starším titulom Biowareu. Hrateľnosť je postavená na modely 4 versus 1, čiže spolupráca štyroch ľudských hrdinov proti piatemu hráčovi, ktorý dostane pod kontrolu Shadowlorda. Protihráč sťaží postup štvorice vyvolávaním monštier, vrhaním kúziel a nastražením pascí. Na rozdiel od podobného Fable: Legends sa však bude môcť Shadowlord prevteliť priamo do monštier a bojovať tak z 3rd person pohľadu. Alfa test hry je naplánovaný na budúci mesiac, prihlásiť sa je možné na oficiálnej stránke hry. Shadow Realms je zatiaľ potvrdené pre PC.

The Sims 4 je za dverami, veď vychádza už 4. septembra 2014, a tak jeho kampaň pomaly vrcholí. Na GamesCome sa tím autorov pustil priamo na pódiu do tvorby Simíkov a budovania domov. Po novom bude možné presúvať kompletné izby do iných častí domu, alebo presunúť celý dom kdekoľvek na svojom pozemku. Vytváranie postavičiek je oproti minulým dielom rozšírené a oveľa detailnejšie. Pribudli takisto galérie výtvorov hráčov po celom svete, ktoré bude možné vložiť do vlastnej hry. Fanúšikovia sa majú jednoducho na čo tešiť, už dnes si môžu zahrať demoverziu, ktorá je vlastne editorom Simíkov. Tie sa im následne prenesú do plnej hry. Demo nájdete na Origine TU.

Športová divízia EA, EA Sports, priniesla do Nemecka ako FIFU 15, tak aj NHL 15. FIFA (vychádzajúca 26. septembra 2014, demo je ohlásené na september 2014) sa opäť dočká vylepšení od minula, pribudnú prirodzenejšie animácie (hlavne u brankárov), lepšia práca s loptou a do hry sa výraznejšie zapoja emócie hráčov. FIFA 15 sa rozšíri aj o dlhšie žiadanú tureckú ligu. Mimochodom, engine Ignite príde popri PS4 a Xboxe One aj na PC. Nový engine dostane aj FIFA World, bezplatná online verzia obľúbenej futbalovej série. NHL prichádza prvýkrát na nové konzoly a upravený engine ponúkne vylepšený fyzikálny model a realistických divákov, k tomu pridá komentáre od významných amerických hokejových komentátorov. Demo NHL 15 vyjde na PS4 a Xbox One 26. augusta 2014, samotná hra 9. septembra 2014.

EA sa vrátilo aj k svojmu hitu TitanFall, ktorý bude rozšírený o nové DLC IMC Rising a potešilo aj kvalitným CGI trailerom s názvom The Free Frontier. V krátkosti EA predstavilo vlastný MOBA titul s názvom Dawngate, ktorý je v alfa teste a prihlásiť sa môžete TU. Nezabudlo sa ani na onlineovku Star Wars: The Old Republic, ktorá dostane Galactic Expansion Pack. Kto si túžil zariadiť vlastné základne a obsadzovať cudzie planéty, má možnosť.

Ponuka EA na GamesCome 2014 potešila, hlavne predstavenie kampane Battlefield: Hardline, ktorý posúva sériu zaujímavým smerom. Komunitu mierne sklamalo ticho okolo štvrtého Mass Effectu, Bioware to ale vykompenzoval odhalením Shadow Realms. Ako zapôsobilo EA na vás?


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 1 / 10
(Hodnotení: 3)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012