07.08.2014 11:49, DanKanFan, Komentárov: 0
Assassin’s Creed: Rogue bude titul pre majiteľov PS3 a Xbox 360

Assassin’s Creed: Rogue bude titul pre majiteľov PS3 a Xbox 360

Nakoniec sme sa dočkali oficiálneho oznámenia assassínov aj pre staršie konzoly.

Ako prvé prekvapenie tak prichádza zmena názvu titulu. Hra nebude mať podtitul Comet ako sa dlhé mesiace šírilo webom, ale jej názov bude Assassin’s Creed: Rogue.

A nie je to názov len tak, samoúčelný. Druhým prekvapením totiž je to, že hlavný hrdina hry, ktorého meno je Shay Patrick Cormack (pôvodom Ír) sa pridá na stranu odvekých nepriateľov assasínov, čiže ku templárom. Áno, po prvý krát si plnohodnotne zahráme za templársku stranu.

Príbeh sa odohráva pred a počas sedemročnej vojny v severnej amerike (1756 - 1763), ktorá má názov aj Francúzska a indiánska vojna. Vďaka tomu sa tak opäť dostaneme do, z tretej časti relatívne známej divočiny Apalačských vrchov.

Okrem nesprávneho mena sa už dlhší čas šírili informácie o tom, že táto hra bude značne postavená na námorných bitkách. No a musíme povedať, že tu sa informácie narozdiel od názvu hry nemýlili. Chopíme sa plavidla s názvom Morrigan, na ktorom sa budeme preháňať hlavne po severnom Atlantiku, takže na dlhodobé potápanie a čvachatnie sa vo vode môžete rovno zabudnúť. Čo by však malo pribudnúť je možnosť vstupu s loďou do riek, ktoré sa vlievajú do oceána.

Vďaka tomu sa ľahko dostaneme do vnútrozemia, pričom budeme môcť využívať aj palebnú a prepravnú silu svojej lode. To však samozrejme nie je všetko, podľa autorov budú vylepšené aj námorné boje, kde budeme môcť napríklad využívať ničenie ľadovcov. Toto samozrejme prináša silnejšie taktizovanie. Okrem toho bude loď obsahovať aj lepšie zbrane, napríklad sudy s horiacim olejom, či rýchlopaľné delo.

Keďže sa príbeh hry odohráva pred udalosťami z tretej časti, tak je vraj isté, že sa Shay stretne s Haythamom Kenwayom, no a svoju úlohu by mal zohrať aj Achilles, ktorý v tom čase drží v severných kolóniách assassínsku stráž.

Čo sa týka miest, tak sa dočkáme iba jedného. New Yorku. Áno, tam sme už boli v spomínanej trojke, avšak toto bude New York ešte pred veľkým požiarom z roku 1776, takže mesto bude značne iné ako sme ho mali možnosť vidieť v spoločnosti indiána Connora.

Ako už vieme Shay sa po istej tragédii pridá na stranu templárov, čiže jeho hlavným nepriateľom budú tichí, no a hlavne dobre sa skrývajúci assassíni. Na tento účel autori vytvorili vylepšený orlí zrak a šepkanie, vďaka čomu budeme vedieť zistiť, či sa v najbližších kríkoch alebo slame na nás nechystajú. Zo zbraní stojí za zmienku puška na krátku aj dlhú vzdialenosť.

Vyzerá to tak, že okrem 180 stupňovej otočky v príbehu sa dočkáme pomerne klasického spracovania, na ktoré sme v tejto sérii zvyknutí. Čo však samozrejme vôbec nemusí byť na škodu, pokiaľ kvalita zostane na úrovni napríklad štvrtej časti.

Hru vyvíja štúdio Ubisoft Sofia, ktoré má za sebou solídnu mobilnú odbočku v podobe AC: Liberation, takže strach z nepodarku mať pravdepodobne nemusíme.

Hra vyjde ešte tento rok, konkrétne 11. novembra na PS3 a Xbox 360. Časom sa jej však možno dočkajú aj PC hráči spolu s next-gen konzolami. Momentálne však len táto stará dvojka.


Zdroj: Ubisoft

DanKanFan
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012