26.03.2014 11:09, DanKanFan, Komentárov: 0
Oculus Rift bol predaný Facebooku za 2 miliardy dolárov

Oculus Rift bol predaný Facebooku za 2 miliardy dolárov

Sľubná technológia virtuálnej reality sa tak dostala do rúk najväčšej sociálnej siete na svete.

Spolupráca medzi firmami vraj začala už pred niekoľkými mesiacmi, keď hlava Facebooku - Mark Zuckenberg, navštívil vývojársku firmu a tam sa začali dohadovať na podrobnostiach.

Táto dohoda nakoniec vyvrcholila vo forme predaja firmy Oculus VR spoločnosti Facebook za 2 miliardy dolárov. Ako sa vyjadril vyššie spomínaný zakladateľ FB: "predstavitelia Facebooku veria, že virtuálna realita je cesta, ktorou sa budú v budúcnosti uberať technológie. My sa preto na ňu chceme pripraviť.

Facebook síce chce, aby Oculus Rift uspel v hernom odvetvý, avšak podľa Zuckenberga je to len začiatok. Prvoradým plánom bude tento systém zabudovať do sociálnej sféry, vďaka čomu by mohli ľudia komunikovať na diaľku, pričom by mali pocit, že sú vedľa seba. Ako presne chcú tento pocit dosiahnuť však zatiaľ nevedia ani oni.

Projekt Oculus Rift sa naštartoval hlavne vďaka komunitnému financovaniu cez Kickstarter, pričom pôvodná požiadavka 250 tisíc dolárov bola za mesiac o požiadania prekročená až 5 násobne. Aj toto je dôvod, že sa proti spojeniu s FB okamžite zdvihla vlna nevôle v hernom svete. Napríklad aj tvorca hry Minecraft okamžite zrušil vývoj podpory pre toto zariadenie. A musíme dodať, že ani nám sa toto spojenie nepáči.

Okrem Oculus Rift svoj projekt virtuálnej reality pred niekoľkými dňami predstavila aj spoločnosť Sony, ktorá okuliare Morpheus chystá exkluzívne pre PS4. Viac sa o nich dočítate v našom článku TU.


DanKanFan
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012