31.10.2013 11:34, DanKanFan, Komentárov: 0
Sony predstavuje funkcie dostupné pri uvedení PS4

Sony predstavuje funkcie dostupné pri uvedení PS4

Spolu s uvedením platformy PS4 na trh v Severnej Amerike bude vydaná aktualizácia systémového softvéru na verziu 1.50. Medzi funkciami sa objaví možnosť hry na diaľku na platforme PS Vita a zdieľanie hry prostredníctvom tlačidla SHARE, ktoré spravia z hrania hier dokonalý zážitok.

Spoločnosť Sony Computer Entertainment (SCEI) oznámila, že spolu s oficiálnym uvedením platformy PS 4 na trh v Severnej Amerike, ktoré sa uskutoční 15. novembra 2013 (u nás vyjde 13. decembra), vydá tiež aktualizovanú verziu systémového softvéru 1.50, určeného pre túto platformu.

Na platforme PS4 budú po uvedení na trh v Severnej Amerike dostupné nasledovné funkcie:

- Hra na diaľku (Remote Play)

Používatelia si budú môcť zobrazovať hry určené pre PS4 na svojich televízoroch a zahrať si ich na platforme PS Vita cez Wi-Fi siete vďaka funkcii PS4 Link. Podľa vyjadrenia SCE si budú môcť hráči väčšinu hier určených pre platformu PS4 zahrať aj na platforme PS Vita, a to prostredníctvom funkcie Remote Play.

- Druhá obrazovka

Vďaka aplikácii PS4 Link určenej pre platformu PS Vita a aplikácii PlayStation App určenej pre smartfóny iPhone, iPad, Android a tablety budú môcť používatelia využívať tieto zariadenia ako druhú obrazovku. Aplikácia PlayStation App umožní hráčom interakciu s hrami a mobilnými zariadeniami. V prípade hry THE PLAYROOM, ktorá je vopred nainštalovaná v platforme PS4 a vyžaduje si zariadenie PlayStation Camera, si hráči budú môcť nakresliť obrázky na obrazovke svojho mobilného zariadenia a pozrieť si ich na televízore. Obrázky sa neskôr objavia ako 3D objekty v hre.

- Jednoduché nahrávanie, vytváranie snímok a načítavanie hier

Platforma PS4 ponúka systémy, ktoré sú neustále pripravené na dekódovanie videosúborov a umožňujú bezproblémové načítavanie hier. Hráči budú môcť vďaka jednoduchému stlačeniu tlačidla SHARE na bezdrôtovom ovládači PS4 (DUALSHOCK 4) okamžite zdieľať svoje impozantné víťazstvá, vytvárať zábery z hry alebo si prezerať posledných 15 minút z hrania svojej hry, uložiť si to a vrátiť sa späť k hraniu. Videozáznam hry sa bude automaticky nahrávať počas hrania. Na platforme vydanej v Severnej Amerike budú môcť hráči zdieľať svoje obrázky a videá so svojimi priateľmi na Facebooku a snímky z hier na sieti Twitter.

- Vysielanie a sledovanie hry

Platforma PS4 vylepšuje sledovanie hier a hráčom umožní vysielať hry v reálnom čase. Vďaka internetovým službám Ustream a Twitch určeným na streamovanie naživo budú môcť hráči fanúšikom na celom svete sprostredkovať skvelé zážitky zo svojej hry. Spoločnosť SCE prináša dva spôsoby sledovania živého vysielania. Prvou možnosťou je využiť aplikáciu Live from PlayStation na platforme PS4, ktorá umožní streamovanie zo strany všetkých používateľov PlayStation. Druhou možnosťou je sledovať hru hranú na PS4 prostredníctvom PC a aplikácií, ako sú Ustream a Twitch a na mobilných zariadeniach prostredníctvom nainštalovaných prehliadačov. Tieto aplikácie si budete môcť jednoducho spustiť vďaka aplikácii PlayStation App. Kamera PlayStation Camera umožní používateľom komentovať vysielané hry, streamovať obrázky, zvuky z mikrofónu a hrať hry naživo.

- Hrajte už počas sťahovania

Táto funkcia umožní hráčom hrať digitálne tituly už počas sťahovania. Po zakúpení hry budú môcť začať hrať hru už od okamihu, keď PS4 stiahne minimum údajov, pričom zvyšok hry sa bude sťahovať na pozadí počas hrania. Hry sa budú môcť sťahovať dokonca aj v pohotovostnom režime (Standby).

- Viacnásobné prihlásenie

Do jednej platformy PS4 sa budú môcť naraz prihlásiť najviac 4 používatelia. Títo hráči získajú možnosť využívať svoje vlastné uložené dáta. Počas hrania hier určených pre viacerých hráčov na jednej platforme dokážu pridávať na svoje účty v sieti Sony Entertainment Network vlastné trofeje.

- Režim Party (Voice chat)

Vďaka monofonickým náhlavným slúchadlám s mikrofónom pripojeným k PS4 budú môcť hráči chatovať až s ôsmimi priateľmi, ktorí práve využívajú iné aplikácie alebo hrajú ďalšie hry. Používatelia budú môcť využívať aj režim Party a zhovárať sa s priateľmi naprieč platformami PS4 a PS Vita.

- Rozpoznanie tváre a hlasové príkazy

Používatelia budú môcť vďaka kamere PlayStation Camera zaregistrovať fotografiu svojej tváre na svoju PS4 a namiesto ovládača DUALSHOCK 4 využiť na prihlasovanie funkciu rozpoznania tváre. Okrem toho si monofonické náhlavné slúchadlá budú môcť pripojiť k ovládaču DUALSHOCK 4 alebo kamere PlayStation Camera a prostredníctvom hlasových príkazov ich používať na prehliadanie domovského menu PS4 (PlayStation Dynamic Menu), spúšťanie hier alebo vypínanie systému.

- Prehrávanie hudby na pozadí

Hráči si počas hrania hier budú môcť dopriať pôžitok z hudby a vďaka cloudovej službe Music Unlimited počúvať na pozadí svoje obľúbené skladby. Zároveň sa počas počúvania hudby budú môcť porozprávať so svojimi priateľmi.

- Hranie online hier pre viacerých hráčov

Členovia služby PlayStation Plus (PS Plus) si budú môcť online zahrať hry určené pre platformu PS4 a vychutnať si so svojimi priateľmi hranie po sieti. Služba PS Plus svojim členom umožní zúčastňovať sa na rôznych online súbojoch pre viacerých hráčov, jednoducho sa pripojiť k hre vďaka streamovaniu v reálnom čase alebo sa vďaka režimu Party zhovárať s ostatnými hráčmi.

- Blu-ray Disc a DVD prehrávač

Hráči si na PS4 budú môcť vychutnávať nielen hranie hier, ale aj prehrávať obsahy na Blu-ray a DVD diskoch.

Niektoré funkcie však nebudú dostupné ihneď od momentu uvedenia platformy na trh. Patrí k nim napríklad režim „Suspend/Resume“, ktorý udržiava PS4 v úspornom režime a používateľom umožňuje okamžitý návrat do hry. Spoločnosť SCE zverejní ďalšie informácie týkajúce sa aktualizácie systémového softvéru na verziu 1.50, funkcií dostupných už od okamihu vydania PS4 v Severnej Amerike a funkcií, ktoré budú sprístupnené v blízkej budúcnosti. Spoločnosť SCE bude aj naďalej predstavovať nové služby a funkcie určené pre PS4 a neustále pracovať na vylepšovaní a rozširovaní platformy PlayStation.


Zdroj: Tlačová správa

DanKanFan
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012