04.01.2006 00:45, Sidonel, Komentárov: 0

Svet Dark Elfa – Prehľad rás

V predchádzajúcom článku ste sa dozvedeli, že vo svete Dark Elfa existuje a bojuje za svoju väčšiu slávu 11 rôznych rás. Dnes vás s nimi bližšie zoznámim, potom bude už len na vás, pre ktorú sa rozhodnete a v ktorej získate nehynúcu slávu. #picn1#

V predchádzajúcom článku ste sa dozvedeli, že vo svete Dark Elfa existuje a bojuje za svoju väčšiu slávu 11 rôznych rás. Dnes vás s nimi bližšie zoznámim, potom bude už len na vás, pre ktorú sa rozhodnete a v ktorej získate nehynúcu slávu.

#picn1#

Ideme pekne do radu, na začiatku sú....

Ľudia, sú rasou pre všetko, dokážu si poradiť v každej situácii. Pri štarte dostanú dosť peňazí aj manny a majú 8 kôl na deň. Majú dobrú mágiu, dobré hospodárstvo, ale stále je to len dobré, sú vo všetkom priemerný a vyvážený. Stále sa nájde dosť ľudských patriotov, ktorým ľudia „sedia“ a vedia s nimi vydobyť víťazstvo.

Barbary, ako druhý v poradí avšak najlepší v útokoch. Ich útočným jednotkám 9/3 (9 je ten útok), sa nič nedokáže postaviť. Majú 7 kôl na deň, pre nich tak akurát, avšak majú veľmi slabú obranu. Preto je ich mottom: Najlepšia obrana je útok.

Skřeti, (tento názov neprekladám, lebo by to bolo škrati, alebo prenesene škriatkovia a to už neznie tak bojovne) sú bojová rasa, ich jednotky sú celkovo slabé, ale s počtom kôl 10 sa rýchlo množia a za chvíľu sú z nich hordy.

Skuruti, väčší a silnejší bratia skřetov, majú o kolo menej (9) ako oni, no sú poriadne silný. Horšie to už je z mágiou, limit kúziel majú len 45 (len 45 kúziel môžu zoslať za deň). To vás zamrzí najme v neskoršej fáze hry, keď ako dobrý hráč máte 50 zemí a nedokážete si ich všetky magicky podporiť.

Nekromanti, sú rasou ktorú pri štarte veľmi ovplyvňuje počasie. Okrem ľudí sú jedinou rasou, ktorá musí hneď v prví deň postaviť Cech války (vojny) inak nepošle ani jeden útok (čo sa považuje za veľmi zlý štart) a to sa pri zlom počasí nedá. Na druhej strane ak je dobré počasie pošlú v prví deň až tri útoky čo žiadna iná rasa nedokáže. Malú 8 kôl a vyžadujú zvládnuť poriadne hospodárstvo, aby dokázali rýchlo prejsť na mágiu, pri zosielaní rôznych démonov sa cítia ako ryba vo vode.

Mágovia, ako už ich meno hovorí sú rasou mágie. Ich jednotky nestoja žiadne zlato ale iba mannu. Majú 7 kôl, 600 manny na štarte a limit kúziel 240. Ak sa mág rýchlo rozvinie, už ho len máločo dokáže poraziť vojensky (cez poriadne štíty sa ťažko prechádza) a takmer nič magicky. Preto sú rasou, ktorá najčastejšie vyhráva (dobíja zem Dark Elfa).

Elfovia, jedna z najznámejších rás z Pána Prsteňov, ktorým je hra inšpirovaná. Ich lukostrelci tu nesmú chýbať. Ovládajú dobre luk aj mágiu a s počtom kôl 7 sa rátajú skôr ku slabším rasám.

Temný Elfovia, sú to elfovia, ktorý prepadli zlu. Z ich radov povstal aj najmocnejší vládca samotný Dark Elf. Sú najťažšou rasou na hranie, majú malý počet kôl (6), no dokážu si poradiť s hocijakým problémom, ak na niekoho nemajú vojensky zničia ho mágiou, ak ich niekto prevyšuje magicky porazia ho silným vojskom.

Trpaslíci, ich sekerníci zostúpili z vysokých hôr, aby sa tiež v boji postavili Dark Elfovi. Aj keď majú len 6 kôl sú trpaslíci výborná obranná rasa, cez ich hradby sa málokto dokáže prebiť. No v súčasnosti sú považovaný za najslabšiu a podceňovanú rasu. S príchodom entov, ktorý prebrali ich úlohu ich hrá veľmi málo hráčov. V súčasnosti sa uvažuje o posilení ktoré by ich znovu vrátilo do hry. Možno si ich vyberiete aby ste ostatným ukázali, že trpaslíci stoja zato.

Hobiti, maličká rasa ľudkov, ktorú pozná po Jacksonovom filme celý svet. Hobiti sú malý, ale pracovitý. Majú 11 kôl, to im umožňuje rýchly štart, dokážu vystavať silné hospodárstvo. Sú taký dobrý farmári, že nedávno sa musel zvyšovať žold ich tretích jednotiek (z 15 na 17), aby sa aspoň trochu spomalili, lebo dokázali tak rýchlo vyhrať (počul som že hobiti to pri veľmi dobrom počasí dokážu za 8 dní), že boli jednoznačne najlepší, čo sa nepáčilo najmä rade mágov.

Enti, majú najmenší počet kôl (5), no sú najhrávanejšou rasou spolu z hobitmi. Sú obľúbený najmä medzi nováčikmi, pretože majú silné jednotky (útočná jednotka – Listovlas 8/8) a ich jednotky neberú žiaden žold. Majú veľmi malý limit kúziel (26) a táto nevýhoda spolu z malým počtom kôl sa prejavuje najme v neskorších fázach veku. Hrávajú sa aj preto, lebo s hrdinom dokážu poslať ako nekromanceri, tri útoky v prvý deň.

Tak toto boli všetky rasy na ktoré môžete momentálne naraziť vo svete DE. Nevylučujem, že sa ich počet v budúcnosti nezmení. Dnes to bolo trochu dlhšie a dúfam že ste sa tým prelúskali až sem. Nabudúce sa to pokúsim už nejako uzavrieťJ


Zdroj: gamesweb

Sidonel
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012